Andes anu mengesankan di Peru

Pariwisata peru

nu Peruvian Andes Aranjeunna nawiskeun pandangan anu paling spektakuler di gunung sareng gunung salju anu katutup salju di daérah éta, kusabab éta ngagaduhan konsentrasi anu pangluhurna.

Daérah ieu ngajaga sumanget Peru, warisanna sareng tradisi peradaban kuno anu ngawangun anu ayeuna Peru. Rentang pagunungan didumukan sabagian ageung ku turunan ti bangsa asli Incas, aranjeunna ngajaga seueur tradisi sareng cara hirupna.

Andes Peruvian ngajalankeun panjang beulah kulon nagara, ampir sajajar sareng Pasipik sareng mangrupikeun bagian tina jajaran anu dugi ti kalér ka kidul buana. Pegunungan Andes mangrupikeun tempat anu pangpanjangna sadunya sareng dugi ka tujuh nagara, mimitian ti kalér ka kidul, ti Vénézuéla, Kolombia, Ékuador, Peru, Bolivia, Chili sareng Argéntina kalayan panjangna 4.500 mil / 7.242 kilométer.

Andes mangrupikeun akibat tina kagiatan tektonik. Di Peru, Andes dibagi kana tilu bagian: bagian kalér, bagian tengah sareng bagian kidul. Di tempat-tempat di pegunungan ngirangan gurun pasir sareng gunung tiasa ditingali ti pantai. Andes naék siga témbok kandel anu misahkeun basisir sareng leuweung.

Bagéan anu paling éndah di Andes nyaéta di dataran luhur tengah dimana aya gunung anu luhur kalayan puncak salju; sapertos Huascarán, anu puncak paling luhur di Peru ngahontal 22.205 kaki atanapi jangkungna 6.768 méter. Di belah kulon banjaran gunung tengah nyaéta Cordillera Blanca sareng Cordillera Blanca, anu ngagaduhan namina tina gelas bodas permanén anu manjang sapanjang cakrawala.

Kaseueuran jajaranana aya dina Taman Nasional Huascarán, sareng kalebet puncak ageung anu paling dipikaresep ku wisatawan. Aya langkung ti tujuh puluh puncak anu naék luhur 18.000 kaki atanapi 5.486 méter.

Dataran luhur kidul langkung lega dina kisaran dugi ka 400 mil atanapi 644 kilométer ti wétan ka kulon. Bagean kulon langkung caket ka gurun pantai sareng dicirikeun ku kelompok gunung seuneuan anu ngawangun Western Cordillera.

Gunung seuneuan ieu sapertos Misti, Sabancaya sareng anu paling aktip, Ubinas, tempatna caket kota Arequipa, pusat kota panggedéna di beulah kidul Peru. Di wétan nyaéta Cordillera Oriental, bentang gunung anu langkung luhur kalayan puncak na langkung ti 19.000 kaki atanapi 5.791 méter.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*