Imigrasi Éropa di Peru

Lima Peru

Diperkirakeun dinten ayeuna di 4,4 juta jalma katurunan imigrasi Éropa di Péru, nyaéta, 15% tina total penduduk, anu ngan ukur 5% éksklusif ti Spanyol. Ti taun 1830 dugi ka 1850, penguasa munggaran Peru ngalikeun undangan ka imigrasi Éropa, khususna pikeun ngeusian sareng ngatur daérah Amazonian anu hébat anu aranjeunna henteu ngagaduhan tanaga anu cekap.

Ti taun 1845, pamaréntahan Peruvian nyoko kana undang-undang anu muka aksés kana harta pikeun urang asing, dilarang dina Konstitusi 1839. Pamaréntah umum Ramon Castilla mutuskeun pembubaran perbudakan di 1854 sareng langkung milih imigrasi Éropa pikeun ngarugikeun padamelan terampil rendah ti Asia. Tapi ti taun 1850 dugi ka 1880, ledakan perdagangan ngajantenkeun daya tarik pagawé asing langkung mendesak.

Sanaos sagala usaha tina pamarentah Peruvian Ku mikat pagawé Éropa, ngan sakitar 150.000 netep di Peru dina abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX.

Imigrasi Spanyol

Waktos dina penjajahan ningali lahirna komunitas penting urang Spanyol di Peru, kalayan ngirimkeun para penakluk sareng prajurit anu masif pikeun ngéléhkeun Kakaisaran Inca sareng ngawangun wakilnaheuh ku paréntah Karajaan Spanyol. Aranjeunna gancang diiluan ku kontingén pejabat sareng padumuk pikeun ngatur sareng nyicingan daérah énggal ieu dina dominasi Spanyol.

Sénsus 1791 diitung 136.000 urang Spanyol, nyaéta, 12% tina total penduduk Peru. Wétan inti Español éta engké dikuatkeun ku para pangungsi tina perang di Spanyol dina taun 1930-an. Dinten ayeuna dianggap yén 20% urang Peruvian gaduh sangre spanyol, biasana mestizo sareng penduduk pribumi atanapi imigran sanés. Teu aya ragu yén éta téh jajahan sareng beurat moral tangtu di jero nagara.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*