Inti Raymi, nalika nari pikeun Déwa Surya

Sateuacan panjajahan Spanyol kana Kakaisaran Inca dina pertengahan abad ka-16, masarakat pribumi ngaraosan perayaanana pikeun unggal usum salju di Cusco pikeun ngahargaan déwa panonpoé, disebut Inti Raymi dimana sato dikorbankeun pikeun mastikeun panén anu saé sareng hormat ka Incas, salaku Putra matahari anu mimiti.

Upacara dilaksanakeun di solstis usum salju, nalika panonpoé pangpanjangna ti bumi. Sieun ku henteuna panonpoé sareng kalaparan anu akibatna, Incas kuno kumpul pikeun ngahargaan déwa panonpoé sareng ngajengkeun pikeun balikna.

Dugi ka 1572, Wakil Wakil Toledo ngalarang perayaan Inti Raymi, nyebatna kafir sareng bertentangan sareng kapercayaan Katolik. Saatos peraturan, upacara angkat ka jero taneuh sapanjang Viceroyalty of Peru.

Ayeuna, éta mangrupikeun festival kadua pangageungna di Amérika Kidul. Ratusan rébu jalma ngariung di Cusco ti daérah sanés nagara sareng dunya salami saminggu perayaan anu nandaan awal taun énggal, Inti Raymi, Fiesta del Sol.

Saban dinten acara na diayakeun, ti paméran dugi ka pameran jalan anu katingali seueur penari dina kostum tradisional. Di sonten, musik langsung ti grup musik Peruvian anu pangsaéna narik seueur ka Plaza de Armas pikeun konser gratis.

Puseur tina festival nyaéta perayaan sadidinten dina 24 Juni, dinten anu sami sareng Inti Raymi. Dina dinten ieu, upacara dimimitian ku panyelukan ku Sapa Inca di Qorikancha anu aya di payuneun gereja Santo Domingo, diwangun dina kuil kuno matahari.

Inti Raymi mangrupikeun acara sadidinten, paling henteu lima jam Benteng Sacsayhuamán. Éntri ka bénténg gratis, sareng korsi sayogi di stan sakitar alun-alun. Aya ogé anu ngajual tuangeun sareng inuman. Perjalanan anu saé!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1.   Éster vargas cenahna

    Catetan inpormasi anu saé pikeun ngarambat dina perayaan ieu ka Cusco ……. Nyerat langkung seueur tulisan ngeunaan jenis ieu ... catetan anu langkung diperbarui diperyogikeun