Asal sareng pentingna budaya Uros

cikopi

"Asal Usul Uros, antara magrib sareng subuh bangsa Uro" mangrupikeun seminar anu bakal diayakeun di Puno dinten Kemis ieu, sareng tujuan pikeun nyebarkeun asal usulna urang Uros di Danau Titicaca, kamekaran sareng kasalametan salaku salah sahiji budaya anu paling penting di dataran luhur.

Budaya urang Uros mangrupikeun hal anu paling penting di dataran luhur, anu dibagi ku Peru sareng Bolivia; Nanging, naon anu janten ciri Peru nyaéta kapuloan anu ngambang, anu salian ti ngagambarkeun kabeungharan budaya anu luar biasa penting pikeun pamekaran pariwisata.

Urang Uros nyebut nyalira kotsuña (kota danau) sareng asal usulna ti jaman deui sateuacan Incas. Aranjeunna ngajaga tradisi mancing artisanal, khususna carachi sareng silverside, ogé moro manuk liar.

Lalaki-lalaki mangrupikeun supir terampil tina rakit alang-alang sareng awéwé awéwé ahli anyaman sareng ngamangpaatkeun datangna wisatawan pikeun ngajual na karajinan warna-warni.

Kami hoyong terang ti sumber mimiti élmu budaya sareng sajarah ngeunaan populasi karuhun urang Uros, ku sabab éta partisipasi pribumi, ku ieu ogé diperyogikeun yén National Institute of Culture (INC) ngakuan kapuloan ngambang salaku Warisan Budaya Bangsa.

Konperénsi ieu diayakeun ku Déwan Siswa Antropologi sareng Sakola Profesional Antropologi Universitas Nasional Altiplano, kotamadya propinsi Puno sareng kota Uros Chulluni; sareng bakal lumangsung di aula munisipalitas propinsi Puno ti jam 09:00.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*