Anu Ungu Mazamorra

La Mazamorra Morada nyaéta a dessert tradisional Peru, didamel tina jagong ungu. Dessert ieu disiapkeun khusus dina Oktober, bulan ungu, salami hajatan ka sasih Pangéran Kaajaiban.

Mazamorra anu didamel tina jagong ngagaduhan asal pra-Hispanik. Numutkeun ka panulis carita, éta motalsa atanapi ishkupcha tina jagong konéng disiapkeun dina jaman pra-Hispanik sareng sakedik jerawat. Dianggap yén nami mazamorra disababkeun ku kanyataan yén, dina awal penaklukan, Spanyol ngaraosan rebus ieu sareng, sabab éta henteu resep, aranjeunna nyatakeun yén éta katingalina siga "mazamorra". Mazamorra, nyaéta nami anu aranjeunna pasihkeun kana tuangeun jalma-jalma marginal, atanapi langkungna, jalma-jalma anu dikutuk ka galengan. Urang tiasa nganggap yén bubur mangrupikeun tuangeun anu pikasieuneun.

Di jaman penjajahan, dessert muncul ku nyampur produk asli sapertos jagong ungu sareng tipung ubi jalar, sareng gula sareng macem-macem buah garing sareng kompot sapertos cabé, céri, apricot garing, apel, sareng quince, dibawa ti Spanyol. Amalgam ieu nimbulkeun bubur anu urang terang. Dinten ieu mazamorra ungu parantos janten salah sahiji cuci mulut anu paling wawakil sareng lezat tina budaya kuliner urang.

Rasa resep pisan pikeun dessert ieu nimbulkeun paribasa populér "Lima mazamorrero", anu dipopulerkeun ku ahli tradisi urang Ricardo Palma. Salah sahiji pikaresepeun Lima nyaéta ngaraosan asakan bubur ungu tina bubur anu ditaburan ku seueur kayu manis darat. Ayeuna, pikeun ningkatkeun kasenangan, teu aya anu sapertos mazamorrita ungu klasik, ungu digabungkeun sareng puding béas ... Éta anu sanés !!!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1.   leslie lopez cenahna

    dessert ieu ngajantenkeun kuring hoyong tuang hehe

  2.   leslie lopez cenahna

    Mazamora mangrupikeun panganan cuci mulut anu ngagambarkeun budaya kuliner urang, tapi hatur nuhun ka Spanyol, aranjeunna henteu resep pisan, kami parantos ningkatkeun sareng ayeuna mangrupikeun panganan cuci mulut anu dipiharep pisan. Éta gastronomi Peruvian urang.

  3.   ERIKITA cenahna

    PURPLE MAZAMORRA NYATA PESAR PERUVIAN PISAN PS KUDU KUDU NYobaan ANJEUN URANG

  4.   Jaime Juan cenahna

    Mazamorra ungu, sapertos kaseueuran dessert Creole anu pangsaéna di kota, mangrupikeun langkung jenius tina tangan coklat Afro anu ti jaman baheula resep ka palataran Creole anu paling nuntut Lima sareng saha waé lalaki gang gang tradisional anu terang cukup pikeun nipu jalma anu Aranjeunna entong didieu mles mencino genius sanésna afro turron de doña pepa picarones pudding rice sweet potato beans saring beans chicha morada mazamorra cochina loas custard goreng kalapa dina kacang amis digoréng dina amis amis tina samangka kulit sareng seueur deui

  5.   Mary cenahna

    ogé m olapraece k mangrupikeun hal anu saé

  6.   manuelac cenahna

    éta saé ……………… SUKSESNA