Ibukota Folklore Amazon Peruvian: Lamas

sudut pandang-tina-lamas

Lamas perenahna 22 km kalér-kulon ka kota Tarapoto (30 menit ku mobil). Didirikeun taun 1656, éta mangrupikeun salah sahiji kota tertua di leuweung Peru.

Lokasina di luhur bukit jangkungna 1000 méter, Éta ngagaduhan jalan anu lungkawing sareng ciri anu utami nyaéta tata ruang na. Dicarioskeun yén lantai hiji pakait sareng Chancas ti beulah kidul, anu kadua ka mestizos sareng anu katilu dianggo salaku sudut pandang.

Dinten ieu pembagian antara indios, lamistas sareng mestizo, Anu ngarayakeun perayaan aranjeunna nyalira. Sanaos ayana di leuweung geledegan, kota ngagaduhan struktur kampung gunung, sigana kusabab asal-usul pangeusina. Pribumi di lingkungan Wayku kagum ku ngajaga sareng ngajaga adat istiadat kuno na, kalebet pakean sareng kostum khas.

pangseueurna

Pribumi Lamas asalna tina basa Andes sareng Quechua sareng sacara alami bageur sareng silaturahmi. Baju aranjeunna didamel ku nyalira sareng dicelup ku pewarna alami atanapi buah, sareng dietana didasarkeun tina naon anu dihasilkeun ku alam.

Pésta patronal tina Santa Rosa di lingkungan Wayku (Kota Amazon Andean), dimimitian ti tanggal 23 nepi ka 31 Agustus. Sakabéh kota nganggo baju warna-warni sareng ngumbara kota kana wirahma sora anu dinamis sareng aheng tina alat khas na. Ieu mangrupikeun pésta kabagjaan anu dibagi ka pangunjung.

Narik utama:

  • Museum Etnik Lamas: Éta nunjukkeun bagian tina sajarah sareng folklore budaya Quechua-Lamista.
  • Curug chapawanki: Jangkungna 4 méter sareng kolam renang jero na 2,5 méter. Éta dikurilingan ku bentang anu subur.
  • Curug Ahuarpía: Perenahna di bukit kota Ahuarpía, cai tina curug ieu asalna tina jurang Plantanayacu sareng jangkungna 10 dugi 12 méter jangkungna.

slats2

  • Sudut pandang silang: Pandangan alam ieu naék ka 8620 méter dpl sareng tempatna di beulah luhur kota Lamas, dimana penduduk Quechua Lamista konsentrasi.
  • Walungan Mayo: Walungan Mayo sacara alami gempur, kalayan jero anu berkisar antara 56 dugi ka 20 méter sareng dina sababaraha bagéan ngamungkinkeun pengembangan kano.
  • Sumipi Jkausani atanapi Air Terjun Toroyacu: Muragna cai kristalin tina jangkungna 100 méter dina dasar batu sareng antara pepelakan anu loba dina dua sisi.
  • Fluvial Walk ti San Roque: Kémping, niténan flora, fotografi, syuting

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1.   nginum na cenahna

    Mangrupikeun halaman anu saé pisan sareng ngabantuan saha waé ka saha kuring nyiptakeunana, wilujeng

  2.   nginum na cenahna

    nyaéta halaman anu pangsaéna

  3.   ximena cenahna

    naon halaman alus teuing

  4.   jose loayza cenahna

    Jigana penting pikeun nyingkabkeun ngeunaan pewarna alami pribumi Lamas di San Martin Peru, kusabab panggunaan pewarna ieu bakal ngabantosan ékologi planét.

  5.   ingrid tatiana castro cucunuba cenahna

    gasssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

  6.   Nancy bartra tuanama cenahna

    Janten kuring sedih pisan ningali yén curug anu ngajantenkeun slats sakedik langkung pikaresepeun ieu jorok sareng dianggurkeun dugi ka teu aya anu tiasa masihan perawatan anu saé sahingga langkung bersih sareng langkung éndah, éta bakal janten koméntar kuring ka sadaya warga anu cicing caket kana éta curug anu saé