Karya sareng seni pelukis Peru

Lukisan

The gaya disebut Cuzco Kusabab visi anu rada ideal pikeun adegan anu diwakilan, rupa anu manjang sareng postur hieratik karakter na muncul tina pesawat deskriptif anu saeutik, sareng sadaya perhatian difokuskeun kana detil warna-warni, kalayan motif leutik, ningkatkeun daun emas. Dua padamelan utama na nyaéta Virgin Candelaria sareng Penobatan Perawan, duanana dilestarikan di garéja San Pedro de Lima. Dina pupusna Bitti di 1610, padamelanna dilanjutkeun ku muridna Diego de la Puente, di Trujillo, Cuzco sareng Lima, dimana anjeunna ngayakeun Dinner Biara San Francisco anu kawéntar.

Pendiri sakola Cuzco anu leres nyaéta Diego Quispe Tito. Pelukis mestizo anu ngeuyeuban tingkah laku Bitti ti taun 1630 sareng salajengna kalayan perawatan khusus anu dipasihkeun ka bentang alam, kalayan hiasan na anu sakedik anu nyampur flora sareng fauna anu dirajaan ku elemen anu diideuan ku ukiran Flemish.

Anjeunna panulis runtuyan karya ageung, sapertos 12 momen dina kahirupan Saint John the Baptist, di garéja San Sebastián di Cuzco, sareng 9 tanda zodiak Katedral Cuzco. Basilio Santacruz dicirikeun dina waktos anu sami ku gunung parawanna di Katedral Cuzco. Anjeunna ogé ngalukis taun 1667 sababaraha kahirupan San Fransisco, pikeun biara anu ngagaduhan nami anu sami di kota Cuzco, sapertos anu Santiago de Chile dina 24 pigura.

Diego de la Puente ngenalkeun tokoh malaikat anu ageung a arquebus, sareng anu engkéna diangkat sacara massal di sakola di Cuzco. Numutkeun kana interpretasi sinkretis, tokoh tina ilapa, Inca déwa kilat, ogé ampir ngahudangkeun sinar déwa panonpoé inti. Karya sanés Katedral Cuzco, makan malam Andean anu kasohor dicét taun 1750 ku tanda Zapata, panulis Fresko anu produktif dina juru suluh Iglesia de la Merced di Cuzco.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*