Kuil Kotosh tina Tangan Anu Disebrangan

kotos

Bagian tina sihir anu ngurilingan pariwisata di Peru nyaéta jumlah anu héran tina papanggihan arkéologis sareng sésa-sésa perenahna caket kota-kota utama nagara. Nya sapertos kitu Kuil Kotosh tina Tangan Anu Disebrangan, ayana ngan 4 km ti kota gunung Huánuco anu éndah.

Kotosh dianggap salaku salah sahiji candi pangkolotna di Peru sareng Amérika (éta ti saprak 4000 taun), sabab éta ditalungtik di 1958 ku misi arkéologis Universitas Tokyo anu ngurus Dr. Seiichi Izumi. Sanaos taun-taun ayeuna candi langkung lami ti Kotosh parantos kapendak, henteu teras-terasan janten, dinten ieu, salah sahiji situs arkéologis anu paling penting di Peru sareng buktina yén peradaban kuno Peruvian aya di jaman jauh anu dikelompokeun di sakuriling Candi ngawangun masarakat kompléks.

Tempatna diwangun ku a séri gundukan piramida Diantara rohangan leutik aya kamar alit anu dianggo dina taneuh liat sareng batu, aya leungeun anu meuntas anu ngagambarkeun salah sahiji conto patung mimiti Andes Peruvian.

Kusabab umur tetep hésé, dugi ka ayeuna, pikeun nafsirkeun ornamén candi: aya anu percaya yén aranjeunna ningali pasang leungeun meuntas kapendak di jero kurungan, ingetan ngeunaan pangorbanan anu dikurbankeun ku para imam besar salaku sasajen; anu sanésna, kumaha ogé, tingali dina leungeun anu nyebrang simbol panyalindungan ngalawan musuh sareng bahkan ngagambarkeun tingkat komuni ritual anu tangtu.

Kumaha waé ogé, éta dipikaterang, tina henteuna sésa-sésa imah di sakurilingna, Kotosh sanés tempat anu ngahijikeun sajumlah ageung pangeusi sareng panginten éta mangrupikeun situs suci atanapi ziarah. Bagian tina bentang Huanuqueño sareng Peruvian, Kotosh mangrupikeun conto anu jelas tina khasanah kuno anu ngajaga taneuh Peru di unggal juru na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   karina lee cenahna

    bn ngagaleuh

  2.   karina lee cenahna

    g

  3.   karina lee cenahna

    alus

  4.   Renzo cenahna

    Halaman ieu sampah, teu mendakan nanaon, paéh

  5.   sandro sareng acuk cenahna

    chebre ieu sareng pikaresepeun

  6.   miriam cenahna

    Abdi henteu resep, éta awon pisan sareng kuring henteu terang kumaha aranjeunna tiasa ngantepkeun kami di sakola ngeunaan hal-hal ieu, éta pisan feeeeeeeoooooooooooo iuuuuuuuuuuuuu

  7.   Aleia cenahna

    Budaya naon anjeun? , chavin, paracas?