Laguna Yarinacocha

Katerangan kitu NadianreAnjeunna awéwé ngora anu geulis sareng bébas sapertos kukupu, sadaya jelema di kota resep ka anjeunna, anjeunna mangrupikeun kareueus masarakat Cashibo. Hiji dinten aya saurang nonoman Portugis anu pikaresepeun sumping, anu ku Nadianré murag asih, sareng sanaos ditolak ku kokolot désa, anjeunna ngamimitian hubungan sareng pamuda éta. Dina hiji dinten, dina salah sahiji kencan cinta maranéhanana, éta nonoman henteu némbongan, janten Nadianré nekat naroskeun sato-sato éta naha aranjeunna parantos ningali kakasihna, tapi jawabanana négatip, dugi ka beo kolot nyarios yén anjeunna parantos ningali anjeunna angkat. Dina jalan ka palabuan, Nadianré lumpat nyobian néwak anjeunna, tapi saatos dugi ka palabuhan anjeunna ngan ukur tiasa ningali kapal bergerak jauh di cakrawala. Plunged dina kasusah pisan tur nyeri haté, anjeunna panyumputan dina fin tina lupuna sareng nangis kasangsaraan na inconsolable ... Anjeunna ceurik salami-lami pisan yén cimata na janten aliran sareng kusabab nyeri na pisan anjeunna nangis sareng nangis dugi tungtungna nya cimata aranjeunna ngawangun Danau Yarinacocha anu hébat.

Lokasina tujuh kilométer ti Pucallpa, éta hasil tina jalan-jalan di Walungan Ucayali, kasohor ku kajelasan cai na sareng pepelakan tropis anu ngagumbirakeun anu matak nganjang. Laguna ieu mangrupikeun habitat lumba-lumba cai tawar, anjeun tiasa ngala babu sareng paiches, lauk perwakilan daérah. Ti Puerto Callao, dermaga artisan, anjeun tiasa naék transportasi pikeun angkat ka komunitas-komunitas asli Shipibo-Conibo anu aya di sakuriling laguna. Éta dikurilingan ku kelompok étnis katurunan Pano, komunitas asli San Fransisco, Nuevo Destino sareng Santa Clara menonjol, dimana anjeun bakal mendakan jalma-jalma anu ramah sareng marahmay, anu nawiskeun sagala jinis karajinan ti bumi anu indah. Objek wisata anu sanés mangrupikeun Taman Botani, tempat dimana anjeun tiasa ningali rupa-rupa pepelakan kanggo panggunaan ubar tradisional sareng alternatip.

Laguna Yarinacocha Éta dikandung salaku tempat rélaxasi sareng istirahat, éta ngagaduhan dua tempat wisata, El Pandisho sareng La Cabaña, tempatna di sisi laguna. Cai na cocog pikeun latihan olahraga cai sapertos ski, ngojay, ngadayung sareng mancing olahraga.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*