Anu Mummy Juanita, babu dikorbankeun di Ampato

Pariwisata peru

Sababaraha menit leumpang ti Plaza de Armas kota kolonial Peruvian di Arequipa aya Museum Universitas Katolik Santa María, ogé katelah Museum Cagar Alam .

Hakékatna mangrupikeun musium antropologis sareng arkéologis dimana kahirupan Incas kuno dipamerkeun sareng dimana sorotna nyaéta mayit »ti Mummy Juanita . Téknisna sanés mumi, kumargi awéwé ngora ieu beku sareng henteu dibalsem.

Tiket ka musium hargana sakitar 20 sol (€ 4,50) anu strukturna datar sareng merenah pikeun pangguna korsi roda, tapi dijaga poék pisan pikeun ngalestarikeun artéfak.

Kunjungan dimimitian ku pilem dina basa Inggris ngeunaan perjalanan awéwé anu teras janten Mummy Juanita. Pilem nunjukkeun karya keras para élmuwan anu mendakan titinggal Juanita direkonstruksi perjalananna ku cara émosional sareng simpatik.

Juanita mangrupikeun nonoman ti komunitas Inca lokal sakitar taun 1450. Anjeunna dipilih ku komunitasna kanggo dikorbankeun pikeun nyenangkeun dewa sareng mastikeun panén anu saé dina upacara Capac Cocha. Tanpa ragu aranjeunna bakal janten kahormatan pikeun kulawargana, tapi saha anu terang naon anu aya dina pipikiranana nalika naék ka Gunung Ampato, jangkungna langkung ti 6 rébu méter.

Analisis eusi beuteung na nunjukkeun yén anjeunna parantos dibius pikeun ngarayu anjeunna. Saatos upacara di puncak gunung, anjeunna bakal tiwas ku hantem kana sirah sareng ditingalkeun di gunung (saleresna gunungapi asrama).

Anjeunna ditempatkeun dina posisi fétus (inca percanten kahirupan saatos maot) ogé artefak sareng maturan kualitas anu ngagambarkeun tingkat luhur kulawargana di masarakat. Salju salju salajengna saatos saatos pupusna ngabekemkeun sareng ngajaga dijaga dugi ka kapanggih.

Éta tetep sapertos anu sakitar 500 taun sateuacan kapendak dina pertengahan taun 1990an, saatos lebu tina gunungapi caket dieu ngencurkeun makamna.

Perhatoskeun yén sadaya kamar musium aya hubunganana sareng penggalian Juanita sareng mahluk korban anu sanésna tangkorak, baju, perhiasan, gelas sareng barang-barang sanés anu kapendak di situs caket ieu sareng sababaraha anu sanésna bakal katingali.

Anu Mummy Juanita dipangku, sareng tuur kana dadana dina jero guci kaca dina bagian anu ditutup ku tirai gelap kamar dina -20ºC. Sésana taun (Januari dugi ka April) disimpen dina kasus anu khusus - 40C jauhna turis panasaran pikeun langkung ngawétkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*