Rompi budaya: Paracas Necropolis

pamakaman_ kebat

Budaya Paracas Necropolis ngagaduhan jaman kuno anu asalna ti 200 taun SM dugi ka taun-taun mimiti Maséhi zona pangwangunan utama tahap ieu diwangun antara walungan Pisco, jurang Topará sareng samenanjung Paracas.

Jaman ieu dicirikeun ku bentukna pasagi kuburanana, dimana puluhan buntelan pamakaman dikubur saukuran sababaraha méter. Aya indikasi ayana katégori sosial dina kuburan ieu, kumargi personages anu pangkuatna dipapaés pisan.

Bungkus pamakaman

Bundel pamakaman anu dipendakan nunjukkeun kamampuan Paracas ngubur mayitna. Aranjeunna mendakan buntelan nganggo trousseau anu beunghar pisan sareng rupa-rupa, dimana ayana kelas sosial katingali sampurna; sababaraha kebat rumit pisan, ngandung seueur barang, sedengkeun anu sanés ngan ukur mumia.

Keramik Paracas

Keramik dina jaman nekropolis ieu henteu pati répréséntatif. Sanaos bentuk sareng puncak dobel sareng gagang sasak tetep, éta bakal kaleungitan kabeungharan, kirang dihias, warnana konéng, sareng ogé langka. Éta mangrupikeun keramik anu kirang dianggo, kalayan témbok anu kirang ipis.

mantel_paracas

Paracas Tekstil

Lawon Paracas Necropolis sareng mantel Paracas, di sisi anu sanésna, nampilkeun penguasaan sareng kelezatan anu langkung ageung dina desain kusabab kanyataan yén éta sulaman, anu ngamungkinkeun kéngingkeun motif sareng kreasi anu éndah pinuh warna.

Karakter diwakilan nyekel tanaga atanapi sirah piala nganggo sabuk anu dasi dina beulina sareng dirobih janten oray nganggo dua sirah sareng hiasan sirah anu dibungkus ku péso upacara, cincin irung, kumis, jst.
Kadua, desain naturalistic anu dicandak ti flora sareng fauna sapertos oray, manuk, ucing, lauk, buah, kembang, sareng sajabana.

Jubah Paracas ieu dianggo ku lalaki Paracas anu dicekel dina sirahna sapertos mantilla panjang. Rupa-rupa inohong polychrome bordir dina lawon éta ditingali salaku gambaran grafis tina dongéng mitos.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   Katherine cenahna

    Éta langkung bobo tibatan sebutkeun

  2.   Katherine cenahna

    Nya, anu mendakanana jelas kedah calakan, henteu

  3.   Katherine cenahna

    intina nyaéta anu saé