Taman sareng cadangan alam di daérah Pagunungan Andes

Huascarán

El Taman Nasional Huascarán Éta didamel di taun 1975 di daérah Ancash, sareng ngalegaan ngalangkungan 340.000 héktar. Dibagi kana dua zona, sareng Gang Conchucos di sisi wétan Cordillera Blanca sareng Callejón de Huaylas di sisi kulon, dina ketinggian antara 2.375 sareng 6.768 méter.

Éta parantos diklasifikasikeun salaku Biosfir Reserve ti saprak 1977 sareng Warisan Alam Kemanusiaan ti saprak 1985. Éta ngagaduhan salju saluhur tina 5.000 méter jangkungna, sapertos salju Huascarán sareng salju Alpamayo, ogé formasi glasial, situ sareng seueur lebak jero. Éta tempatna 901 spésiés pepelakan Andean, 12 mamalia anu béda sareng 137 jinis manuk. Aya ogé 33 situs arkéologis.

Kuil Nasional Huayllay

Tempat perlindungan nasional munggaran didamel dina 6.815 hektar di daérah Jawa barat, ngajagaan hiji jenis leuweung mineral batu vulkanik, di dataran Bombon antara jangkungna 4.100 sareng 4.600 méter. Éta tempatna laguna sareng sumur cai termal dina 60 derajat, sareng dua kamar mandi alami di yanatuto.

Cagar Nasional Calipuy

Cadangan na ngagaduhan 64.000 hektar di daérah La Libertad, jangkungna antara 3.600 sareng 4.300 méter. Éta tempatna ékoregion tina Paspen, di Cordillera Tengah, sareng bentang tina stépa, leuweung tropis sareng padang rumput semi gurun. Cai mibanda komunitas désa El Molle, Quiguir, cachubamba, Cusipampa, Uningambal, Mungurral sareng Collayguida, anu hirup di luar ingon-ingon sareng tani.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*