Tilu gurun Peru

Gurun Atacama

Seueur gurun dunya disebarkeun ku zona garing di nagara sapertos Australia sareng Cina atanapi buana sapertos Afrika, dimana Sahara ngaliput ampir satengah daérah na. Nanging, saluareun leuweung sareng kota-kota anu warna-warni, Amérika Kidul ogé ngalangkungan sababaraha gurun paling spektakuler di dunya, janten ieu di handap 3 gurun Peru jalma anu mastikeun rupa-rupa alam di nagara anu disarankeun pisan pikeun didatangan iraha waé dina sataun. Naha anjeun parantos nyiapkeun kacamata hideung anjeun?

Atacama

Gurun Atacama

Gurun Atacama perenahna antara Chili sareng Peru sareng anu paling garing di dunya, kalayan ngan dua dinten hujan sataun. Dibandingkeun sareng gurun hébat séjén di dunya éta henteu lega teuing, panjangna sakitar 1.230 kilométer sareng sakitar 160 kilométerna, diwatesan ku Samudera Pasipik jeung Andes. Sabalikna, sababaraha bagian tina anu disebut Gurun Pesisir Peru kabentuk tina Atacama, anu manjang ti kidul San Pedro de Tacna dugi ka kota Piura, di kalér.

Gundukan gurun Atacama

Bentang gurun Atacama milik dunya anu sanés, bahkan tiasa nembus adegan lunar anu spektakuler kusabab teu aya jalma, tutuwuhan sareng sasatoan anu ngamungkinkeun ayana gunung ocher anu ageung, pantai liar sareng langit anu pinuh ku bintang-bintang anu matak ngintip sela tina kapal khusus; nuhun, leres, ieu mangrupikeun salah sahiji spesialisasi wisata anu ditawarkeun ku pangeusi tempat gaib ieu. Kusabab kitu, henteu heran yén NASA sorangan parantos ngalaksanakeun langkung ti hiji éksplorasi di Atacama kusabab seueur cirina anu sami sareng Mars.

Nazca

Garis Nazca di Peru

Kota Nazca ayana di pasisian Pasipik, di bagian kidul Peru sareng di jangkungna kota Cuzco beuleum di pedalaman. Tempat anu kasohor dilayanan salaku ambang tempat anu sanésna gurun anu paling kasohor di Peru, khususna berkat daya tarik na anu pangageungna: garis Nazca anu kawéntar, garis-garis anéh anu tiasa ditingali langkung saé tina langit sareng anu diukir dina batu ku tali langkung ti 2 taun ka pengker ku urang Nazca. Angka na, langkung ti 300 méter lébarna, ngalambangkeun sato sapertos monyét, lancah sareng manuk hummingbird. Tempatna di dataran luhur antara kota Palpa sareng Nazca sareng mangrupikeun kota sanésna gurun garing di dunya.

Upami urang ngadatangan gurun Nazca kami moal sono nganjang ka jurusan Ica caket dieu tempatna anu kasohor Huacachina, hiji oasis anu didumukan ku sababaraha imah alit sareng di danau tengah putri duyung tiasa hirup, numutkeun legenda, unggal taun kaluar tina cai pikeun moro lalaki sareng nyandak anjeunna.

Pantai Beureum Paracas

nu lain highlights ti Ica nyaéta Paracas, Episentrum méwah laut sareng hotél anu dijantenkeun titik awal pikeun nganjang ka daérah terkenal sanés pantai ieu. Teluk Pisco atanapi seueur pulau na mangrupikeun tujuan anu pang populerna, sedengkeun Cagar Nasional Paracas kalebet tempat impian sapertos pantai beureum anu kawéntar di Paracas, anu tiasa sacara gampil nembus inlets planét anu sanés.

Daya tarik hébat panungtungan gurun ieu perenahna di ayana the Big Dune, dianggap anu kadua pangluhurna di dunya saatos Federico Kirbus, di Argéntina.

Sechura

Basisir gurun Sechura

Nami gurun katilu ieu asalna tina budaya pribumi anu aya sakitar 400 SM Disambungkeun na va ti gurun Atacama dugi ka basisir belah kulon kalér sareng mendakan ampir sadayana di propinsi Piura, ampir sarébu kilométer kaléreun Lima. Ayana walungan Piura sareng Lambayeque, ditambih kana stabilitas lemah taneuhna, nyababkeun gurun ieu janten korban banjir konstan, laguna anu aya di tempat anu garing ieu khas. Kusabab kitu, kecuali kadal, manuk atanapi rubah Sechura anu kawéntar anu cicing di handapeun gundukanana, sababaraha padumukan manusa parantos tiasa ngadegkeun dirina di gurun Peru anu pondok tapi lega.

THE LAGOON LA NIÑA ti Gurun Sechura

Di sisi anu sanésna, sareng kusabab caketna sareng basisir, suhu gurun ieu nalika usum panas osilasi antara 25 sareng 38 derajat nalika dina usum salju dugi ka 16 dugi 24 darajat, anu masihan karakter ékorgis semi-gersang .

ieu 3 gurun Peru anu anjeun kedah didatangan aranjeunna diwangun ku zona gersang anu langkung spésifik, di antawisna bulan moors hirup babarengan, inohong karuhun diukir dina taneuh sareng pantai beureum anu dumasarkeun pikeun ngémutan Pasipik. Tempat-tempat anu nyugemakeun géografi nagara éta disebat Peru di mana rupa-rupa, sajarah atanapi alam anu unik loba pisan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*