Warisan budaya di Peru

pusat-jeruk nipis

Seueur jogét sareng musik ngajantenkeun tradisi Péru, disumbangkeun ti Afrika ku populasi anu asalna ti Kongo, Angola sareng Guinea. Kajon mangrupikeun alat ayeuna-ayeuna henteu leupas tina warisan kabudayaan Peruvian, anu asalna langsung tina musik Afrika. Pesta Seni Hideung parantos lumangsung ti saprak 1971 unggal Agustus di San Vicente de Cañete.

Panongton hadir kawin silang tina wirahma bagja Afrika anu ngiringan lagu anu nganyatakeun karasa hirupna salaku budak. The lebah madu éta mangrupikeun musik anu khas tina miscegenasi Afro-Peruvian ieu.

Unggal Natal, El Carmen, di daérah Ica, ngahijikeun kelompok anu disebat hacks tina negritos pikeun ngetok sajajalan, kana wirahma biola sareng perkusi. Salah sahiji seniman anu paling mangaruhan pangakuan tradisi ieu nyaéta amatir Ballumbrosio, penari terkenal sareng ahli biola. Nicomedes Santa Cruz ogé penyanyi Afro-Peruvian terkenal anu seueur ngalakukeun di taun 50-an pikeun penyebaran sadunya warisan budaya unik ieu.

Komunitas Cina di Peru

La imigrasi Cina Éta kusabab kabutuhan tanaga gawé anu ngadorong datangna Jepang, tapi dina waktos anu langkung awal, sakitar 1850. Pagawean anu paling sering dikunjungi ku masarakat ieu nyaéta kerja keras pikeun ngumpulkeun guano anu ngajantenkeun nasibna Péru dina awal abad ka-XNUMX, sareng kakuatan tanaga tatanén di pasipatan hébat di basisir. Konsentrasi pangluhurna imigran Cina di luar ibukota nyaéta di Iquitos dina akhir abad ka-XNUMX, kusabab permintaan anu kuat pikeun tanaga gawé pikeun eksploitasi karéta atanapi pepelakan karét di leuweung Amazon.

La Komunitas Cina Peru terang fluktuasi dina hal jumlahna, ti 11.000 wawakil taun 40an, ngaliwat 1.700 taun 80an, éta naék deui janten 3.400 anu kadaptar di daérah Peruvian di 2007. Cina Peruvian, disebat TusanNaon hartosna lahir di tempat éta, aranjeunna barudak imigran anu milih kabangsaan Peruvian. Pendatang anu pang anyarna asalna ti Hong Kong, macao sareng ti Taiwan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*