La Gioconda, karya seni universal

La Gioconda, karya seni universal

Salah sahiji musium pangpentingna di sadaya kota Paris nyaéta, tanpa diragukeun, fantastis Museum Louvre. Nyatana, kuring yakin yén éta anu paling dikenal di nagara sacara internasional sareng, tangtosna, anu paling populér sareng didatangan, sabab éta dianggap salah sahiji anu paling penting di dunya. Éta ogé leres yén gedong anyar ieu didaptarkeun pikeun seni jeung arkeologi éta pantes, sabab ngagaduhan seueur kumpulan kabeungharan anu teu tiasa urang bayangkeun.

Nya, di daérah khusus pikeun Wangenan abad ka-XNUMX urang mendakan nanaon deui sareng teu kurang ti karya terkenal sareng misterius tina Leonardo da Vinci, The Mona Lisa, ogé dikenal ku nami Mona Lisa (atanapi La Joconde atanapi Madonna Elisa pikeun pribumi Perancis). Sareng naon anu urang tiasa nyarios ngeunaan karya seni sapertos universal? Pikeun mimitian, panulis na, Leonardo da Vinci, ti Florence, mangrupikeun salah sahiji conto jalma Renaissance anu paling hébat anu aya, nyaéta, anjeunna ngokolakeun sadaya seni anu mungkin. Lalaki ieu mangrupikeun seniman, pemahat, arsiték, élmuwan, insinyur, anatomis, perencana kota, ahli botani, filsuf, musisi, pujangga, sareng panulis. Ampir euweuh, hah?

Kusabab kitu, aya seueur karya anu tiasa urang nyorot ti anjeunna, sanaos dinten ayeuna urang bakal fokus kana katerampilanna salaku pelukis. The Mona Lisa Éta mangrupikeun lukisan minyak dina panel poplar anu dicét antara taun 1503 sareng 1506. Ukuran na 77 x 53 séntiméter sareng téhnik anu dianggo da Vinci pikeun anjeunna nyaéta tina sfumato. Tangtosna, lukisan éta mangrupikeun salah sahiji gambar anu paling dijagaan di seluruh Museum Louvre sareng dijaga leres.

Tapi kawéntar minyak ieu henteu ngan ukur dumasar kana lukisan anu urang tingali, tapi kana naon anu aya di tukangeunna. Aya seueur enigmas sareng misteri, asumsi sareng rumor anu dikandung ku awéwé geulis ieu. Saha modélna? Pokokna, ieu mangrupikeun hal anu panginten ngan ukur nambahan kamahéran samilyar wisatawan anu datang ningali lukisan ieu unggal taun, panginten mangrupikeun salah sahiji anu terkenal di dunya.

Poto Liwat: Visi Anyar2010


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*