Naon anu kedah ditingali sareng dilakukeun di menara Montparnasse di Paris

Panempoan luar Montparnasse Tower

Aranjeunna nyarios yén menara Montparnasse mangrupikeun tempat anu paling indah di Paris sabab éta ngan ukur hiji-hijina anu anjeun teu tiasa ningali. Tugu umumna ditolak ku Parisi tapi dipuji ku sadaya palancong anu sumping ka Kota Cinta pikeun milarian kontras sareng sababaraha pandangan anu pangsaéna.

Naha urang naék kana lantai luhur éta Munara Montparnasse?

Bubuka munara Montparnasse

Panorama menara Montparnasse

Asal usulna anu katelah ogé wisata Montparnasse lahir di Mont Parnasse, bukit anu diratakan dina 1725 anu bakal narik perhatian sababaraha bordel, tempat sareng cabarets anu paling diperyogikeun waktos, khususna kusabab di daérah ieu, langkung khusus di Carrer de la Gaité, anu bogana henteu mayar pajeg pikeun inuman alkohol. Kasempetan emas anu dikuatkeun ku ayana kafe anu masih aya ayeuna sapertos La Rotonde atanapi Le Select, dibuka dina awal abad ka-XNUMX.

Mimiti taun 1930, pamalewahan daérah éta sami sareng rencana ti SNFC, perusahaan karéta api utama Perancis pikeun ngarobih stasiun anu teu aya gunana deui. Kanyataan anu pas sareng rencana perencanaan kota anu, sanaos awalna anu éraan, dikuatkeun dina akhir taun 50an, dina waktos éta ideu ngawangun menara Montparnasse mimiti ngawangun di bunderan kota sanaos tina pawai kritik ngeunaan jangkungna kaleuleuwihan na.

Saatos nelepon kontes, Urbain Cassan, Eugène Beaudoin, Louis de Hoÿm de Marien sareng Jean Saubout janten arsiték anu dipilih pikeun ngawangun menara, anu batu kahijina diteundeun dina 1970. Akhirna, dina tanggal 18 Juni 1973, éta diresmikeun sareng jangkungna 209 méter, janten gedong jangkung di Paris dugi direnovasi wisata Fist de La Défense dina taun 2010.

Sanaos ku sababna waktos, koléktif Parisian parantos ngritik konsép anu teu pikaresepeun menara dina langkung ti hiji kasempetan, anu leres nyaéta gedong pencakar langit parantos janten pusatna lingkungan Montparnasse anu pinuh ku rencana anu pikaresepeun, salian ti nganggap salah sahiji ti sudut pandang anu pangsaéna di Paris nalika ngeunaan kéngingkeun panorama anu sampurna sareng Menara Eiffel di tukang.

Naon anu kudu dilakukeun di menara Montparnasse

Bar 360 tina Montparnasse

Lokasina di 33 Maine Avenue, munara Montparnasse ayeuna aya di payuneun stasiun karéta anu sami nami, janten markas utama sababaraha kantor Mutuelle Génerale de L'Éducation Nationale, organisasi anu nempatan 52 lantai sareng ngagaduhan dugi ka 5.000 pagawé dina pamasangan anjeun.

Diantara tempat wisata, anu paling ditungtut nyaéta sudut pandang anu aya di lantai 56, ti mana anjeun tiasa kéngingkeun sababaraha pandangan anu hadé di Paris, khususna nalika surup. Beda sareng sudut pandang Menara Eiffel, salah sahiji Menara Montparnasse langkung seueur kirang rame, dijamin pas tanpa hésé ngantri. Sudut pandang éta sorangan kalebet paméran foto-foto lami di kota sareng aplikasi multimédia anu béda anu ngajelaskeun inpormasi anu pikaresepeun ngeunaan daérah éta.

Upami anjeun ogé milarian ngotéktak, lantai sami 56 imah réstoran, Le Ciel de Paris, anu nawiskeun menu katuangan Perancis sareng internasional, sanaos na 360 cafe, bar panorama pangluhurna di ÉropaNgajak anjeun ngagaduhan roti lapis atanapi inuman saatos caket kana sudut pandang.

Diperkirakeun yén, dina total, munara Montparnasse nampi total taunan 600.000 pangunjung.

Inpormasi anu gunana

Panorama ti menara Montparnasse

Nalika ngadatangan menara Montparnasse, anjeun kedah nganggo jalur metro 4, 6, 12 sareng 13 kalayan eureun di Montparnasse-Bienvenüe, sedengkeun jalur beus 28, 58, 82, 88, 89, 91, 92, 94, 95 sareng 96 ogé kalebet lirén gigireun gedong pencakar langit.

Sakali anjeun sumping, cobi lakukeun dina jadwal menara, anu dibagi kana dua musim anu béda: ti 1 April dugi ka 30 Séptémber ti 09:30 dugi ka 23:30 pm sareng ti 1 Oktober dugi ka 31 Maret, Minggu dugi Kemis ti 09:30 dugi 22:30 sareng Jumaah, Saptu sareng liburan ti 09:30 dugi ka 23:00.

Ngeunaan harga pikeun munara Montparnasse, ieu:

  • sawawa: 18 euro.
  • Jalma ngora antara umur 12 sareng 18 taun sareng murid: 15 euro.
  • Barudak antara 4 sareng 11 taun: 9,50 euro.
  • Jalma anu ngirangan mobilitas: 8,50 euro.
  • Pendaftaran gratis upami anjeun nganggo Paris Pass anu disarankeun.

Naon anu didatangan caket menara Montparnasse

Catacombs Paris

Daérah Montparnasse mangrupikeun salah sahiji tempat anu paling rame di Paris, kumargi tempatna di sisi kénca Paris ngajantenkeun tempat para seniman sapertos Maupassant, De Beauvoir atanapi Cortázar, janten impregnated ku seni anu janten ciri khas kota.

Disebrang ku boulevard Montparnasse, di dieu anjeun tiasa mendakan réstoran sareng tempat anu sanés dimana anjeun tiasa ngagaduhan sagelas anggur atanapi tunduh kana masakan khas Perancis anu béda dina suasana Parisian anu biasana.

Upami anjeun ogé hoyong ngamajukeun diri sareng tempat wisata khusus anu sanés, éta Catacombs Paris aranjeunna tempatna caket menara. Jaringan tina torowongan dugi ka 300 kilométer anu nempatkeun sésa-sésa 6 juta jalma yén ti 1786 sareng épidem anu béda anu lumangsung dina waktos ieu dikubur di handapeun kota dina raraga nyegah panyebaran.

Tempat anu sanés anu pikaresepeun ogé diwangun Kebon Luksemburg. Dirancang dina 1612 nuturkeun kahoyong Marie de Medici, ieu anu paling penting di Paris sareng cocog pikeun a piknik Dina bulan usum panas, nyéwa parahu, nikmati macem-macem tempat wisata anu ditujukeun ka leuleutik komo ilubiung dina bengkel lebah lebah lebah, kusabab tempat sarang ageung cicing di dieu.

Upami anjeun angkat ka Paris sareng henteu terang dimana ngamimitianna, menara Montparnasse sareng lingkunganana janten sekutu pangsaéna nalika mendakan kota di saluareun Menara Eifeel sareng Notre Dame. Ikon kontémporér anu masih maca sajarah abad ka tukang bari komitmen kana modéren sareng inovasi, ieu mangrupikeun tempat anu pangsaéna nalika ngeunaan perasaan ibukota Perancis dina dampal panangan anjeun.

Naha anjeun badé didatangan ka menara Montparnasse?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*