Paris dina 3 dinten: naon anu kedah ditingali sareng naon anu kedah dilakukeun

Paris dina 3 dinten naon anu kedah ditingali sareng naon anu kedah dilakukeun

Ibukota Perancis tetep dijantenkeun salah sahiji tujuan Éropa anu penting kusabab seueur warisanana sareng suasana anu unik. Jalan-jalan ngaguruh ku sora akordon, éta Menara Eiffel resplendent di tengah Champs de Mars atanapi bukit tina Montmartre anu terus membangkitkan bohemia dina waktos anu sanés mangrupikeun sababaraha tempat wisata hébat kota cinta anu urang lebetkeun dina ringkesan ieu ngeunaan naon anu kedah ditingali sareng naon anu kedah dilakukeun di Paris dina 3 dinten.

Dinten 1: ti Notre Dame dugi ka Menara Eiffel

Menara Eiffel

Salami mangtaun-taun kuring cicing di Paris, jalur dinten munggaran ieu janten sekutu pangsaéna kuring nalika nungtun wisatawan sareng rerencangan anu sering sumping ka ibukota Perancis. Sanaos panginten rada lami, éta kalebet tempat wisata anu hébat di kota sareng teras masihan tempat-tempat anu tiasa ditingali kana waktos sanés atanapi perjalanan.

Jalan tina Paris dina 3 dinten Dimimitian dina Notre Dame, dina l'Île de la Cité, katedral gaya Gothic anu megah anu diideuan ku Victor Hugo sareng tokoh terkenal Quasimodo dina The Hunchback of Notre Dame. Tempat anu pinuh ku pesona anu tiasa anjeun pikaresepeun ku jalan ngurilingan daérah atanapi lebet ka katedral nyalira.

Posisi anu istimewa anu ngamungkinkeun anjeun ngintip kana Walungan seine, dimana anu kawéntar bateaux-mouche aranjeunna meuntas perairan atanapi tempat sapertos Jardin du Vert Galan, taman di tungtung Pulo anu janten tempat anu sampurna pikeun piknik. Upami anjeun teraskeun, anjeun ogé tiasa ngintip kana Pont des Arts atanapi Pont Neuf, dua sasak anu ngalangkungan walungan. Akhirna, saatos sakitar sapuluh menit jalan-jalan, anjeun bakal mendakan Museum Louvre, kamungkinan salah sahiji anu terkenal di Éropa sareng anu meryogikeun kunjungan anu langkung jero anu tiasa anjeun dikeunakeun dinten ieu atanapi anu sanés.

Louvre miheulaan ngajentul Taman Tuileries pinuh ku patung sareng pager hirup panasaran, salian ti ayana dua musium sanés sapertos Orsay, karesep kuring sareng fokus kana Impressionism, atanapi L'Orangerie, ogé Impressionist, tempatna di tempat de la Concorde anu emas sareng indah, dimana tempat anu kawéntar Obelisk of Luxor sareng Air Mancur Sagara nandaan mimiti ikon hébat kota anu sanésna: di Widang Elysian!

Arch of Triumph

Ngaliwatan jalan mitos ieu, anjeun tiasa ngémutan kaéndahan Parisian komo ngotéktak seueur toko anu ramé sapanjang bagian ieu anu ngarah ka Arch of Triumph. Jantung simpang antara dalapan jalan, lengkungan terkenal anu ditugaskeun diwangun ku Napoleon Bonaparte kalebet sudut pandang interior anu matak ngémutan sakumna panorama Champs-Elysees sareng Taman Tuileries.

Tungtungna, ngalangkungan l'Avenue Kléber, anjeun bakal dugi ka Trocadero, platform anu sampurna pikeun ngémutan monumen anu paling ikonik di kota: hiji Menara Eiffel anu ngagurilep di tengah Champs de Mars sareng ngahasut supados dipanggihan ti luhur. Sakali aya, anjeun tiasa piknik di handapeun menara atanapi angkat ka lingkungan Saint Germain anu menawan pikeun inuman.

Dinten 2: ngadatangan Montmarte

Sacre Coeur i Montmartre Paris

Di dinya, di kajauhan, hiji bukit ningali sadaya kota Paris ngantosan kapendak. Skenario kebon anggur, bisa-bisa jeung seniman bohemian sapertos Toulousse Lautrec atanapi Pablo Picasso nyalira, Montmartre Hill mangrupikeun tempat anu paling dioptimalkeun di kota. Ikon pikeun neuleumkeun diri mimitian ti halte metro Blanche, di Boulevard de Clichy anu indah.

Tempat anu mimiti dimana anjeun bakal mendakan sateuacan anjeun mitis Moulin rouge, anu panto na nembongkeun ménu anu béda-béda dina acara éta, hususna nalika magrib, hurung nganteurkeun kami kana pilem anu terkenal dibéntangan ku Nicole Kidman sareng Ewan McGregor. Sareng bioskopna aya pisan di bagian kahiji ieu, sabab sababaraha méter jauh anjeun bakal tiasa mendakan Café des Deux Moulins diabadikan ku pilem Amélie sareng dimana gnome terkenal atanapi tobacconist tina pilemna masih katingali.

Ti dieu, rute-rute saling pakait antara jalan-jalan seni pakotaan, tempat-tempat menawan sapertos Bateau Lavoir, gedong tempat cicingna Picasso, atanapi pabrik Montmartre anu sanésna: anu Moulin de la Galette, dijagaan ku gerbang listrik sareng ditiru ku réplika dimana anjeun tiasa tuang atanapi nginum sababaraha anggur. Upami anjeun neraskeun gunung, anjeun ogé tiasa mendakan kabinet Montmartre anu kawéntar sapertos La Maison Rose atanapi ngotéktak kebon anggur kota di mana Panén Festival dirayakeun unggal Oktober. Kontras yén dina sababaraha waktos nuju ngajentul Tempat du Tertre, pusat kagiatan seni baheula sareng anu ayeuna, sanaos parantos tunduh kana pariwisata, tetep janten tempat anu menawan.

La Maison Rose de Montmartre

Fotografi: Daniela Linssen

Akhirna, sareng nyaruakeun "klimaks" dinten kahiji urang, anjeun bakal ngahontal sacre coeur, basilika anu kawéntar diwangun dina abad ka-XNUMX anu ngatur puncak Butte de Montmartre. Dibungkus ku pesona unik, basilica janten tempat pangsaéna pikeun ngagaduhan bir dina tangga na bari aya anu maénkeun gitar sareng pandanganana leungit dina pandangan panorama kota anu pangsaéna.

Dinten 3: Versailles

Naon anu kedah ditingali di Istana Paris di Versailles

Paris mangrupikeun kota anu pinuh ku tempat-tempat anu tiasa didatangan, duanana di daérah metropolitanna nyalira sareng di pinggiran kota. Kusabab Disneyland Paris ka kota anu diideuan Monet, Giverny, kamungkinan seueur. Tapi dina kasus kami, kami badé milih salah sahiji tempat anu paling ikonik: pisan Istana Versailles, tempatna sakitar 15 kilométer ti Paris sareng tiasa diaksés ngalangkungan jalur C karéta RER kalayan lirén di Versailles Rive Gauche.

Rengse ku Louis XIV, raja écentric anu masang pengadilan na di dieu dina 1682, Versailles ngamungkinkeun anjeun mendakan sapotong sajarah Perancis ku jalan nyambung tina wirahma kota. Kompleks diwangun ku daérah anu mitis sakumaha kapel anu ageung na, apartemen karajaan atanapi, khususna, Aula Eunteung, dimana aranjeunna caang aranjeunna ngadamel 373 kaca spion dibungkus ku arsitektur anu saé.

Kunjungan anu dituluykeun ngaliwatan Kebon Versailles, sumebar ka 800 hektar cai mancur megah, arca atanapi pager hirup asimétri anu ngawangun Eden anu monarki pinuh ku kejutan.

sedengkeun Istana Versailles Éta tiasa didatangan iraha waé dina sataun, hal anu pangsaéna nyaéta kéngingkeun tikét sateuacanna pikeun nyingkahan seueur antrian anu ngabentuk di sakitar kurungan.

Ku cara kieu, salami wisata urang di Paris dina 3 dinten Kami bakal terang adegan-adegan hébat kota cinta sahingga, dina waktos bébas anjeun, anjeun tiasa mutuskeun ngajajah tempat anu khusus atanapi ngadeukeutan seueur anu dipikaresep sapertos, sapertos, Kuartal Latin anu sibuk (di sisi sanésna Seine), Istana Invalides (saatos anu samemehna) atanapi Kebon Luksemburg.

Anjeun hoyong ningali Paris dina 3 dinten?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*