Adat Portugis

Adat istiadat Portugis anu paling dikenal

Tempatna di belah kidul-kulon Éropa anu ekstrim, Portugal wawatesan sareng Spanyol di sisi wétan sareng kalér na, sareng katingali ngalangkungan Atlantik di beulah kulon sareng kidul. Kalayan a warisan budaya euyeub, sareng bentang anu kalebet gunung anu subur, dataran anu baseuh ku matahari sareng mil sareng pantai pantai anu endah, Portugal nawiskeun wilujeng sumping ka para tamu ti sakumna dunya.

Portugal kalebet 92,212 km² sareng mangrupikeun nagara paling kulon di Éropa buana. Nagara ieu dibagi kana sababaraha propinsi, masing-masing gaduh bentang sareng karakter anu unik. Di beulah kalér, Miño héjo, janten penduduk anu cukup maju, sedengkeun tatangga ti Saatos-os-Montes jauh langkung liar sareng kirang sering didatangan ku wisatawan. 

Budaya lokal sareng basa Portugis

pakéan tradisional

Portugis biasana hampang, bageur sareng sopan. Datang anu usaha pikeun diajar bahkan sababaraha kecap atanapi frasa saderhana sapertos Halo (alus dia), Hatur nuhun (obrigado) sareng wilujeng angkat (tchau) bakal ngaapresiasi.

Kulawarga penting pisan dina cara hirup Portugis, sareng diutamakeun tibatan sadayana hubungan anu sanés, kalebet bisnis. Padamelan anggota kulawarga dina bisnis dianggap hal normal di Portugal, sabab asup akal pikeun aranjeunna ngurilingan diri sareng jalma anu anjeun kenal.

Portugis ogé kedah ngalakukeun penampilan sareng hormat. Pakéan anu saé, dina kasempetan naon, katingali salaku tanda hormat, utamina di kalangan generasi sepuh. Gumantung kana hubungan anjeun sareng jalma almarhum, duka éta tiasa lami sababaraha taun, sareng sababaraha randa di padésan duka salami salami kahirupan.

Portugal mangrupikeun bangsa anu ngagaduhan seueur titik basisir, maka na tradisi tuang sardin, mackerel sareng anu kawéntar bacalhau (garing, cod asin) dipercaya dina ménu sadaya jinis réstoran: piring daging babi ogé umum, sapertos daging babi lada sareng sosis chorizo ​​sareng kacang rebus. Portugis muja aranjeunna manisan sareng muih, sareng kunjungan ka patisserie bakal ngungkabkeun sagala jinis ngeunah.

Portugal ngagaduhan seueur hajatan pikeun nandaan sababaraha dinten suci, ogé sababaraha liburan taunan anu penting, kalebet Poé Portugal (1 Juni), Asumsi Parawan (15 Agustus) sareng Dinten Républik (5 Oktober). Salaku tambahan, kota-kota sareng kota-kota di saluruh nagara umumna ngagaduhan festival usum panas, sering kalebet banteng banteng atanapi banteng ngalangkungan kota.

Kumaha Perkumpulan Sosial Gawé

tradisi di portugal

Salaku Portugal mangrupikeun bangsa anu langkung konservatif sareng ditangtayungan, Kalakuan pikaresepeun ti wisatawan tiasa ditingali kurang ajar. The salam kedah resmi sareng hormat, sareng judul resmi, sapertos Bapak sareng Ibu éta kedah dianggo salawasna, kacuali upami anjeun khusus diulem nganggo nami-nami éta. Biasana sasalaman jalma anu henteu terang leres, sareng sareng rerencangan caket, biasa pikeun lalaki nangkeup sareng pikeun awéwé nyium unggal pipi, ti katuhu ka kénca.

Kasép dina rapat dianggap kurang ajar, teras-terasan cobian kana waktosnaBoh pikeun janjian bisnis atanapi upami anjeun diajak ka réstoran atanapi tuangeun di bumi rerencangan atanapi kenalan. Upami anjeun diulem tuang di imah batur, biasana pikeun nyangking hadiah alit tapi émutan, sapertos coklat atanapi kembang.

Di seueur nagara, piring bersih dina akhir tuang mangrupikeun tanda yén anjeun parantos resep tuang, tapi di Portugal, éta dianggap sopan tinggalkeun sababaraha dahareun dina piring sakali anjeun réngsé.

Salaku aturan umum, urang Portugis ulah bersosialisasi saatos damel salami saminggu, sareng ngahibur nyalira ngan ukur dina akhir minggu.

Rapat bisnis sareng nasihat manajemén

kostum tradisional portugued

Nalika Portugis tiasa telat dina rapat, éta bakal dianggap kurang ajar. Upami anjeun teras-terasan ngantosan rapat bisnis, kade ulah kesel.

Rapat bisnis naon waé sigana bakal saé gelar paguneman éta henteu aya hubunganana sareng rapat. Ieu cara pikeun kolega Portugis anjeun kenal anjeun, sareng anjeun henteu kedah nyobian buru-buru rapat atanapi frustasi kusabab program anu anjeun rencanakeun kalayan ati-ati teu dipaliré. Upami anjeun ngarepkeun kaputusan bisnis anu dilakukeun nalika rapat dituturkeun, anjeun sigana bakal kuciwa, sabab kaputusan biasana dilaksanakeun di luar rapat resmi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

11 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   Bia cenahna

    Abdi urang Portugis.
    Pusat balanja henteu dibuka tina 10:00 dugi ka 23:00. Aranjeunna dibuka tina 9:00 dugi ka 24:00.

  2.   nikool cenahna

    saé pisan saéna mah kuring ngirimkeun aranjeunna ningali aranjeunna geulis pisan

  3.   lau-peru cenahna

    Nya inpormasi ieu ngabantosan kuring dina hiji hal, kuring diajar gastronomi sareng kuring dina ieu panilitian pinuh ngeunaan sagala tuang tuang panganan istighfar Portugal Malah kedah aya halaman dimana kuring tiasa mendakan sadayana anu bakal ngabantosan kuring langkung seueur pikeun paméran kuring ... sareng upami aya halaman éta kirimkeun x halaman ieu px ....

  4.   Yessica cenahna

    Hai, abdi yessica sareng saur nagara Portugal geulis pisan sareng kuring hoyong nyarios yén kuring milari kabogoh sareng kuring sayogi

  5.   tinoco cenahna

    Dugi Portugal sareng Mexico putra jalang nyarios yén urang Méksiko bangga

  6.   Ana San Roman cenahna

    Abdi resep waralaba

  7.   karlithaa cenahna

    Halo, Éta henteu ngalayanan kuring hehe = (

  8.   louisana cenahna

    Naon sababna kuring henteu tiasa mendakan adat Pottugesa

  9.   Carlos cenahna

    Nagara anu geulis pisan, kuring cukup untung nganjang ka éta sababaraha taun ka pengker sareng leres yén jalma-jalma resep pisan sareng marahmay, kuring ogé alesan damel sareng sakolompok Portugis di Asia, jalma anu saé pisan, marahmay, marahmay , réréncangan anu saé, saé tuang cod. Pelukan ka sadaya portugas.

  10.   carla selena cenahna

    halo kiero100000

  11.   kelimar gallardo cenahna

    Abdi peryogi adat Portugis

bool (leres)