Aveiro di Portugal

Terusan Aveiro

Aveiro

Nalika anjeun sumping ka Aveiro di Portugal anjeun moal tiasa nyingkahan perasaan anjeun lebet a Venice miniatur. Disebrang ku tilu saluran anu dugi ka ayeuna dianggo ngangkut rumput laut sareng uyah, éta ogé ngagaduhan anu pikaresepeun arsitéktur nouveau seni sareng sagala rupa monumén agama. Saolah-olah éta henteu cekap, éta ogé nawiskeun anjeun animasi kota universitas, pantai anu saé sareng kanyamanan kota alit.

Aveiro ngan ukur tujuh puluh kilométer ti palabuhan sareng karéta langsung anu jaga pikeun komunikasi kadua lokasi. Hal ieu ngajantenkeun seueur wisatawan Porto ngiringan ka Aveiro dinten perjalanan. Kumaha waé ogé, sadaya kualitas kota leutik ieu parantos ngajantenkeun salah sahiji tujuan anu dipikaresep di dunya. kalér Portugal. Upami anjeun hoyong terang anjeunna, kami ajak anjeun nuturkeun kami dina kunjungan kami.

Tugu Aveiro di Portugal

Inti primitif Aveiro nyaéta lingkungan ti Béira Mar, Kalayan jalan sempit sareng kanalna dipiguraan ku imah nouveau seni kalayan nyolok, fasad anu dihias ageung. Aranjeunna diwangun dina awal abad ka-XNUMX ku imigran Portugis anu balik saatos ngasilkeun harta di Brazil. Tapi Aveiro gaduh tugu séjén pikeun nunjukkeun ka anjeun.

Républik Square

Éta pusat saraf pusat bersejarah Aveiro. Mangrupikeun rohangan perkotaan anu lega kalayan lanté hiasan sareng dimana anjeun tiasa ningali gedong aula kota sareng garéja Mercy, anu urang bakal nyarios sareng anjeun sakedap deui. Anjeun ogé bakal mendakan di alun-alun ieu patung politikus Portugis Jose Estevao, anu lahir di kota ieu.

Imah seni nouveau

Arsitektur nouveau seni

Katedral Aveiro

Disebat ogé garéja Sao Domingos de Aveiro, diwangun dina abad opat belas. Nanging, sacara éksternal ti saprak éta ngan ukur salah sahiji témbok anu tinggal, sésana kusabab rekonstruksi anu dilakukeun dina abad ka-XNUMX. Sabalikna, di jero candi anjeun tiasa ningali anu kawéntar gothic cruzeiro of Sao Domingos, anu mangrupikeun bagian tina gedong munggaran. Ogé di pedalaman na nyaéta presbytery modéris, paduan suara barok, sababaraha kapilah modis sareng organ pipa anu spektakuler.

Tanpa detracting ti candi ieu, urang mendakan Garéja Rahmat, kapel leutik abad ka-XNUMX ku portico Manneris anu éndah dipapaés ku ubin. Interiorna, kalayan langkung seueur ubin, ukiran sareng lukisan, ogé raoseun.

Pabrik keramik lami Jerónimo Pereyra Campos

Sampel penting arsitektur industri ieu mangrupikeun monumen anu paling penting tina Aveiro di Portugal. Nya fasad liat beureum sareng ayeuna dianggo salaku pusat kongrés sareng tempat acara.

Biara Yesus sareng Museum Aveiro

Kandang konvénsi mangrupikeun pangwangunan abad ka-XNUMX anu megah di mana unsur-unsur Baroque ditambihan engké. Éta bumi makam tina putri Santa Joana, putri Raja Alfonso V ti Portugal. Tapi di luhur sadayana éta markas anu Museum Aveiro, dimana anjeun tiasa ningali seueur karya seni ti abad ka opat belas dugi ka salapan belas, ogé naskah sajarah sareng titinggal arkéologis ti daérah éta.

Pabrik keramik Jerónimo Pereyra

Pabrik Keramik Jerónimo Pereyra

Pabrik Museum Élmu Hirup

Sampurna pikeun anjeun pikeun didatangan sareng murangkalih anjeun, éta ngagaduhan dua belas kamar interaktif khusus pikeun robotics, la biokimia sareng disiplin ilmiah anu sanés. Éta ogé nawiskeun anjeun sababaraha paméran permanén pikaresepeun pisan.

Ecomuseum of Marinha da Troncalhada

Upami anjeun hoyong terang kumaha damelna susun uyah Aveiro di PortugalAnjeun tiasa nganjang kana situs ieu anu aya di salah sahiji diantarana anu masih jalan. Éta ogé mangrupikeun cara pikeun ngajaga disiplin kuno ékstraksi ieu anu parantos dilaksanakeun ti saprak 959.

Musium Vista Alegre

La Porselen Vista Alegre Éta parantos produksi ti 1824 sareng mangrupikeun salah sahiji anu terkenal di dunya, kalayan palanggan sapertos Ratu Inggris. Deukeut pisan ka Aveiro anjeun gaduh musium ieu dimana anjeun tiasa ningali sababaraha potongan na anu pangsaéna.

Stasion karéta

Upami anjeun sumping di Aveiro di Portugal nganggo karéta, kejutan munggaran anu anjeun gaduh di kota mangrupikeun permukaan stasiun. Kusabab ditutupan ku ageung Kotak polychrome anu nyiptakeun deui adegan anu khas di daérah éta. Salaku conto, kagiatan pamayang, rumah susun uyah atanapi saluran tengah Aveiro.

Mercusuar Aveiro

Lokasina di pantai Barra, anu bakal urang bahas engké, éta bakal narik perhatian anjeun kusabab jangkungna. Nyatana, éta pangluhurna di Portugal sareng anu kadua pangluhurna di sakumna Semenanjung Iberia. Éta parantos dioperasikeun ti saprak 1893 sareng cahaya na ngagaduhan kisaran 23 mil laut.

Anu moliceiros

moliceiros

Jardim do Rossio

Lokasina di ujung muara Aveiro, éta mangrupikeun taman anu saé pikeun anjeun bersantai saatos ngurilingan kota. Di jerona anjeun tiasa niténan sababaraha jinis spésiés tutuwuhan sareng pandangan anu megah. Ogé, upami anjeun rada untung, kadatangan anjeun bakal pas sareng salah sahiji seueur pasar tukang diayakeun di taman ieu.

Infante Dom Pedro Park

Sugan bahkan langkung saé tibatan anu tiheula, anjeun ngagaduhan di sababaraha situ kalayan jambatan hiasan sareng seueur deui juru romantis. Éta ogé ngagaduhan kantin sareng teras, ogé méja sareng bangku pikeun dianggo gratis kanggo tuang. Anjeun ogé tiasa nyandak murangkalih anjeun ka Baixa de Santo Antonio Park, dimana aranjeunna ngagaduhan daérah murangkalih sareng taman luncur.

Aktivitas anu tiasa dilakukeun di Aveiro

Upami anjeun sumping ka Aveiro di Portugal, aya hal anu kedah anjeun lakukeun tanpa sual pikeun ngararasakeun kota. Éta ngalibatkeun ngalangkungan kanal na dina parahu-parahu lami anu dianggo pikeun ngangkut rumput laut sareng uyah. Anu Aveirens nyauran aranjeunna moliceiros sareng aranjeunna katingalina mirip sareng gondola di Venice, sanaos aranjeunna langkung ageung.

Aranjeunna gaduh dua anggota awak sareng, kusabab aranjeunna tiasa nyandak cukup panumpang, aranjeunna ngagaduhan harga ekonomis sakitar genep euro. Wisatana salami 45 menit sareng nutupan tilu saluran Aveiro, nawiskeun anjeun sudut pandang anu sanés ti kota.

Di sisi anu sanésna, upami anjeun sumping ka Aveiro nalika usum panas, anjeun resep terang yén éta ngagaduhan dua pantai. Éta tina Kosta Nova nangtung pikeun unik na casinos picilakaeun, kuku imah dicét belang, sareng kanggo kios tuangeun selulerna. Ngarujuk kana Pantai Barra, dimana mercusuar anu kami carioskeun aya, dikurilingan ku boulevard dimana anjeun ngagaduhan seueur bar sareng réstoran.

Imah belang Kosta Nova

Imah belang

Deukeut mimiti pantai ieu nyaéta Cagar Alam Sao Jacinto Dunes. Kira-kira genep ratus héktar alam di mana anjeun bisa niténan manuk laut unik, ogé gundukan sorangan, anu spektakuler. Mangrupikeun tempat anu sampurna pikeun anjeun milari trekking bari ningali spésiés éta. Diantara rute-na, sauranana meni menonjol Descoberta da Naturaleza Trilho. Nanging, pikeun nganjang ka cadangan alam ieu anjeun kedah nyungkeun éta sateuacanna.

Akhirna, upami anjeun hoyong ngaraoskeun nadi leres Aveiro, anjeun kedah ngalangkungan éta Plaza do Peixe. Beurang, aya pasar lauk anu pangeusina sareng, nalika wengi, éta mangrupikeun titik konsentrasi pikeun siswa nginum dina seueur na bar jeung réstoran. Sareng ieu nyandak urang kana asakan khas kota Portugis.

Gastronomi Aveiro di Portugal

Sanaos sigana urang ngamimitian rekomendasi kulinér kami di tungtungna, hal anu paling khas di Aveiro dina hal gastronomi nyaéta panganan cuci mulut. Éta ngeunaan permén anu aranjeunna disebat molos ovos, anu resep na saderhana: konéng endog, gula sareng cai.

Sedengkeun pikeun lauk, anjeun kedah nyobian lauk kod, has pikeun sadayana Portugal, tapi éta di Aveiro disiapkeun dina rébuan cara. Sareng ogé sinar dina saos pitaúéta gorengan acar molho, bénten kaldeiradaséta belut atawa bass laut bakar. Perkawis daging, éta domba lembut, Anu disiapkeun dina peti liat disebut caçoilos hideung, Jeung babi nguseup garing.

Pikeun nginum, anjeun kedah nyobian anggur anu kasohor di Bairrada Ditunjuk Asal. Sareng, diantara panganan cuci mulut, sajaba mol ovo, anjeun ngagaduhan anu saé muih sareng ogé anu nyali, sajenis crepes dieusi madu, coklat atanapi bahkan kéju.

Mol mol

Ovos mol

Iklim Aveiro

Kota Portugis ngagaduhan iklim ngambek, kalayan suhu taunan rata-rata ampir lima belas derajat. Winters pikaresepeun, kalayan minimum sakitar lima langkung enol sareng rata-rata rata-rata ampir sapuluh. Tapi éta ogé usum hujan, khususna bulan Januari.

Usum panas haneut tapi henteu panas. Suhu rata-rata dina bulan-bulan ieu sakitar salapan belas darajat, kalayan minimal lima belas sareng maksimal dua puluh tilu. Jumlah hujan sahenteuna aya dina bulan Juli.

Ku alatan éta, waktos anu pangsaéna pikeun anjeun sumping ka Aveiro di Portugal nyaéta usum semi sareng usum panas. Ragrag ogé waktos anu saé, tapi hujan langkung ageung. Sareng, upami anjeun teu resep konsentrasi wisatawan, langkung saé anjeun milih cinyusu, ti saprak usum panas kota nampi seueur pangunjung boh ti jero sareng luar Portugal.

Kumaha cara nepi ka Aveiro di Portugal

Aerodrome pangdeukeutna ka kota Portugis nyaéta palabuhan. Sakali aya, anjeun tiasa nyandak metro, anu dugi ka tengah kira-kira XNUMX menit, atanapi beus, sanajan anu terakhir na langkung lami. Salajengna, ti stasiun Campanha di Porto aranjeunna angkat karéta langsung ka Aveiro, anu perjalananna peryogi sakitar sajam sareng saparapat. Pikeun bagian na, stasiun kota anu terakhir langkung langkung lima belas menit ti pusat.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta mangrupikeun jalur anu anjeun kedah ngalihkeun sababaraha transfer. Kusabab kitu, panginten langkung saé anjeun pikeun angkat ka Aveiro nganggo mobil pribadi anjeun atanapi dina mobil kontrakan. Salaku tambahan, ku cara ieu anjeun tiasa ngalih bebas di sakuliling.
Upami anjeun sumping ti wétan atanapi kalér, jalan tol anu nyandak anjeun ka kota nyaéta A25, samentawis upami anjeun ngumbara ti beulah kidul anjeun bakal ngalebetkeunana ngaliwatan A17. Nanging, upami urang nyarioskeun perkawis transportasi jalan, anjeun ogé resep terang yén aya jalur beus anu sumping langsung ka Aveiro ti kota-kota anu béda di Spanyol. Ieu kasus La Coruña, Valladolid atanapi bahkan Bilbao.

Facade stasiun Aveiro

Stasion karéta api Aveiro

Di sisi séjén, kota Portugis leutik. Hasilna, anjeun tiasa ngajalajah éta nganggo jalan. Nanging, anjeun ogé ngagaduhan jasa kotamadya gratis injeuman sapédah, populér dikenal salaku béas. Aveiro datar sahingga moal nyandak seueur usaha pikeun anjeun ngepak.

Kanyataan anu sanés ngeunaan Aveiro di Portugal

Kota Portugis ngarayakeun dua perayaan sapanjang taun. Dina Januari teh pésta San Gonzalito, Anu mayar upeti ka pelaut. Sareng dina bulan Juli, anu festival muara, kalayan seueur kagiatan sapertos lomba moliceiros sareng jogét régional.

Di sisi anu sanésna, upami anjeun angkat ka Aveiro dina kendaraan anjeun, anjeun resep terang yén jalan tol A25, anu ngangkut anjeun ka kota, nyaéta tol. Di Portugal, ieu ngan ukur tiasa mayar ku kartu kiridit. Tapi anjeun ogé tiasa mésér a kartu prabayar yén aranjeunna ngajual di seueur pom bensin. Nalika ngeunaan parkir di kota Portugis, anjeun moal ngagaduhan masalah di luar pusat, dimana éta diatur. Di sisi séjén muara tapi ogé caket ka pusat bersejarah anjeun gaduh sababaraha parkir gratis.

Sedengkeun pikeun restorasi, anjeun kedah ati-ati sareng bahan pembuka anu anjeun tuang sateuacan tuang. Upami anjeun henteu nyobian aranjeunna, moal aya anu kajadian. Tapi upami anjeun tumaros, anjeun aranjeunna bakal ngeusi batre tina harga tuangeun. Upami, sapertos biasa, éta mantega atanapi zaitun, éta mirah. Tapi, upami gantina ham, éta bakal langkung mahal.

Akhirna, urang Portugis ngartos pisan Spanyol janten anjeun moal ngagaduhan masalah pikeun ngarti sorangan. Nanging, kami nyebatkeun sababaraha kecap anu anjeun pikahoyong terang, utamina nalika mesen dina bar. Aranjeunna nelepon kopi sacara umum bica, tapi upami diteukteuk anjeun kedah naroskeun a dipoyok. Pikeun bagian na, kopi sareng susu téh susu madu. Sareng, upami anjeun hoyong persis sagelas susu sareng sakedik kopi, nyungkeun hiji galao.

Dina kacindekan, Aveiro di Portugal Mangrupikeun kota anu saé anu pantes didatangan. Ieu nawiskeun anjeun monumén anu éndah, pantai anu megah, iklim anu pikaresepeun sareng asakan anu raoseun. Tapi di luhur sadayana, éta masihan anjeun perasaan aya di Venice miniatur.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)