Hal anu matak ngeunaan Portugal

Sareng ayeuna kuring teras-terasan nyarioskeun hal-hal anu matak.

Portugal mangrupikeun nagara anu matak, pinuh ku kontras anu indah, sajarah, gedong megah sareng jembatan, alam hirup, juru leungit sareng jalma anu ramah. salawasna siap ngobrol, ngabagi anggur anu saé atanapi nunjukkeun jalan ... sareng salian ti sadayana urang kedah nambihan gastronomi "enak".

Ayeuna kuring bade nyaritakeun sababaraha hal anu pikaresepeun nagara Atlantik ieu anu diantara lain ngajaga aliansi diplomatik pangkolotna di dunya. Éta mangrupikeun aliansi Anglo-Portugis anu ditandatanganan antara King Edward III ti Inggris sareng raja-raja Ferdinand I sareng Eleanor ti Portugal, dina 1373 sareng masih berlaku ayeuna. Pakta ieu janten aktip deui nalika Perang Dunya II nalika Portugis tetep tétéla nétral. Tapi teras di 1943 Britania Raya, saatos negosiasi tilu bulan, diidinan nganggo lapangan udara sareng fasilitas bahari di Azores. Urang Inggris ogé nganggo perjanjian nalika Perang Falklands di 1982. Sareng ayeuna kuring teras-terasan nyarioskeun hal-hal anu pikaresepeun. 

Portugal, tujuan anu sampurna pikeun Surfing

Ngalancar di Portugal

Portugal ngagaduhan garis pantai langkung ti 800 kilométer sareng aranjeunna nyarios yén éta gaduh 364 dinten surfing!! Ieu pantai anu anjeun moal sono upami anjeun resep olahraga ieu:

  • Sagres: pusatna surfing di Algarve, aranjeunna nyarios waktos pangsaéna pikeun berselancar nyaéta dina usum semi, usum gugur sareng usum salju.
  • Arrifana di Costa Vicentina, dikurilingan gawir sareng tempatna caket kampung alit.
  • Praia do Amado, ogé di Costa Vicentina, mangrupikeun tempat anu pangsaéna di Portugal pikeun latihan surfing kusabab arus kuat sareng ombak anu luhur
  • pantai tina Carcavelos, ngan 24 kilométer ti Lisbon. Gelombang langkung aman sareng éta sababna disarankeun pisan pikeun para peselancar pamula.
  • Ericeira, mangrupikeun kampung perikanan alit di belah kalér Lisbon, kalayan seueur coves dimana anjeun tiasa berselancar, sapertos S. Lourenço, Coxos, Pedra Branca atanapi Foz do Lizandro.
  • Basisir kalér, di Nazaré, éta kasohor ku ombak anu gedé pisan. Ieu tempat Garrett McNamara naék gelombang panggedéna taun, dina 2011, numutkeun ka Billabong Awards pikeun XXL Wave dunya.
  • Peniche sareng pantai di Supertubes, kasohor di panjuru dunya pikeun ombak anu kuat.
  • Praia ngalakukeun cabedelo atanapi Figueira da Foz. Pantai sepi kalayan ombak anu hébat.
  • ThornOmbak na telenges pisan yén kolam renang cai asin diwangun pikeun tukang siram.
  • Paúl do Mar atanapi Ribeira das Galinhas , di Madeira ngaraosan ombak ageung.

Coimbra, salah sahiji paguron luhur pangkolotna di Éropa

Universitas Coimbra

Patarosan anu sanés anu matak ngeunaan Portugal nyaéta paguron luhurna, sareng khususna Coimbra, diadegkeun dina 1290, dina prakarsa Prabu D. Dinis, kalayan banténg papal Nicholas IV, anu ngajantenkeunana mangrupikeun salah sahiji anu tertua di Éropa. Dina 2013 éta dinyatakeun salaku Situs Warisan Dunya ku Unesco.

Langkung ti 20 rébu murid ti sakumna dunya didaptarkeun di éta, dina bidang élmu, seni, téhnik sareng budaya, ngajantenkeunana janten salah sahiji komunitas internasional pangageungna di Portugal. Menara kampus bersejarah, ti abad ka-XNUMX dinobatkan ku jam sareng lagu-lagu na tetep ngatur kahirupan akademik di universitas.

Fado, warisan budaya intangible kamanusaan

Kotak Fado

Upami aya manifestasi budaya anu pikaresepeun sareng penting di Portugal éta Fado, anu hartosna takdir dina basa Portugis, jinis musik anu asalna di daérah perkotaan Lisbon, tapi dimana sadaya jalma Portugis ngaraos diidentifikasi. Biasana ditembangkeun ku hiji jalma anu dibarengan ku "viola" (gitar Spanyol di Portugal) atanapi gitar Portugis.

Mangrupikeun salah sahiji jinis musik populér sareng haté anu sedih, dimana momen anu goréng tina kahirupan dikedalkeun ngalangkungan lagu. Éta sababna téma anu dibahasna fatalistik, sapertos melankolis, carita sapopoé ngeunaan lingkungan anu goréng, tapi khususna hanjelu.

sanajan aya seueur gaya fados, kumargi kuring parantos nyarios perkawis universitas di Coimbra, ieu ogé ngagaduhan jenis fado, anu sok dinyanyikeun ku lalaki, masihan langkung nekenkeun kana bagian instrumental. Téma ngarujuk ka mikanyaah murid atanapi kota. Sareng salaku ciri, duanana penyanyi sareng musisi nganggo hideung nganggo tanjung sareng gaun.

Portugal, kakuatan kolonial munggaran pikeun ngaleungitkeun perbudakan

Ngaleungitkeun perbudakan di Portugal

Hal anu matak anu anjeun kedah terang ngeunaan nagara ieu nyaéta Portugal ngaleungitkeun perbudakan di 1761, ieu hartosna 50 taun sateuacan Inggris Raya, Perancis, Spanyol atanapi Amérika Serikat.

Khususna, Perdana Menteri Marqués de Pombal ngaleungitkeun perbudakan di Portugal sareng koloni India dina 12 Pébruari 1761, nanging, di koloni Portugis Amérika perbudakan masih diijinkeun. Dina awal abad ka-1854, bangsa Portugis ngalarang perdagangan budak sareng di 25, ku SK, sadaya budak dibébaskeun tina pamaréntahan koloni. Dua taun saatosna, sadaya budak garéja di koloni ogé dibébaskeun. Sareng dina tanggal 1869 Pébruari XNUMX, penghapusan perbudakan anu lengkep di karajaan Portugis tungtungna lumangsung.

Aya seueur hal anu langkung pikaresepeun ngeunaan nagara ieu, sababaraha anu panasaran sakumaha, contona, éta di Lisbon mangrupikeun jambatan pangpanjangna di Éropa, Vasco da Gama, ngalangkungan Walungan Tagus, anu panjangna 17 kilometer sareng lébar 30, atanapi anu di ibukota anu sami ieu mangrupikeun toko buku anu paling lami di dunya. Nyaéta ngeunaan toko buku Bertrand dibuka ti saprak 1732 sareng ayeuna éta mangrupikeun salah sahiji ranté toko buku Portugis anu paling penting kalayan langkung ti 50 toko di panjuru nagara.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*