Karajinan Dominika

Pasar di Playa Bávaro

Pasar Pantai Bávaro

Karajinan Dominika mangrupikeun gabungan tina Taino, budaya Spanyol sareng Afrika. Anu kahiji nyaéta kelompok étnis anu dominan di Pulo Jawa saatos sumping ti sabangsa urang. Tapi justru ieu sareng pribumi engké tina buana Afrika anu engké sumping réngsé ngonfigurasi ungkapan artistik unik di dunya boh tina segi kualitasna sareng nilai étnografi na.

Karakteristik penting tina karajinan tina républik Dominika aranjeunna panggunaan unsur alaméta kelir sengit anu narik perhatian sareng panggunaan a rupa-rupa hébat bahan anu ngalir tina kai kana amber asli pulau. Upami anjeun hoyong terang langkung karajinan karajaan Dominika anu megah, kami ngajak anjeun pikeun terus maca.

Manifestasi utama karajinan Dominika

Kacipta artisan urang Dominika ngalangkungan ekspresi artistik anu béda sareng dina sadayana nunjukkeun yén ngagaduhan cap anu khas, sapertos anu urang carioskeun, ngajantenkeun unik di dunya sareng diapresiasi pisan ku anu nganjang ka Pulo Antillean. Hayu urang parios deui.

Lukisan, sok costumbrista

Ungkapan pikahareupeun urang Dominikan mangrupikeun jinisna kosistrist. Éta nunjukkeun kahirupan sapopoe sareng kabiasaan masarakat di nagara éta. Janten, festival tradisional, gastronomi, jogét, karya ibu rumah tangga atanapi patani mangrupikeun kampak tematikna. Éta mangrupikeun lukisan, malih, kalayan pasti nyabak naif sareng warna anu bageur.

Objék karajinan Dominika

Karajinan Dominika

Perhiasan, salah sahiji lambang karajinan karajaan Dominika

Sakumaha anu parantos kami carioskeun, bahan baku utama perhiasan Dominika nyaéta ambar ti Pulo Jawa. Éta dianggap salah sahiji anu pang berharga di dunya sareng ku éta para seniman ngadamel sagala rupa potongan.

Amber Dominika mangrupikeun résin fosil anu asalna tina tangkal spésiésna Hymenae, tanggal dina jaman géologis tersiér. Tapi anjeun bakal langkung resep terang yén anjeun gaduh rupa-rupa warna pisan: bodas, konéng, beureum, opak, biru, hideung, héjo, ungu, pink bahkan pérak. Sareng ieu anu paling indah.

Ngagunakeun amber, urang Dominika ngadamel kalung ngagabungkeun jajaran chromatic anu parantos urang sebatkeun; cingir tina rhinestones; anting sareng pinggel anu nyampur sareng emas sareng pérak, atanapi gambar hiasan sareng ukuran sareng bentuk anu bénten. Utamana populér dina hal anu dimungkinkeun nyaéta anu ngagambarkeun sato béda sapertos manuk kawung, kuya, lauk atanapi bangkong.

Éta ogé diapresiasi pisan dina perhiasan Dominika teh larimar atanapi pirus Dominika, anu aranjeunna anggap batu permata otentik sareng anu aranjeunna ogé anggo pikeun ngadamel kalung, pinggel, anting, cincin sareng perhiasan anu sanés.

Patung Mahoni

Unsur tradisional karajinan Dominika nyaéta potongan patung anu didamel mahoni. Anjeun tiasa mendakan seueur rupa-rupa anu asalna kotak musik éta ogé baranahan meringue dugi masker kalayan alesan anu béda. Anu terakhir ogé ngagaduhan tradisi karnaval anu ageung sareng didamel kalayan papier-mâché.

Inohong amber

Tokoh Amber

Jinis karya ukiran sanésna alit tokoh motif agama yén aranjeunna ngahasilkeun dina kai. Suksés pisan aranjeunna yén aranjeunna parantos dikenalkeun ku UNESCO pikeun nilai budaya na.

Bonéka Limé, simbol sanés karajinan Dominika

Tapi, upami urang nyarioskeun tokoh-tokoh, bonéka Limé mangrupikeun lambang sanés karajinan Hispaniola, sapertos pulau éta saacanna disebat. Nyatana, aranjeunna sacara internasional dikenal sareng, upami anjeun nganjang ka nagara éta, anjeun moal tiasa balik deui ka Spanyol tanpa salah saurang ti aranjeunna.

Dijieun ku gagarabah, ciri utami na nyaéta aranjeunna kakurangan raray, nyaéta, aranjeunna henteu ngagaduhan soca, irung, sareng teu aya sungut. Beungeutna lengkep mulus. Katerangan anu dipasihkeun ku étnografer pikeun kanyataan anu panasaran nyaéta panyipta na ngupayakeun ngagambarkeun sintésis breed anu parantos nimbulkeun Dominika ayeuna.

Sabalikna, aranjeunna nganggo kepang anu geulis sareng dihiasan di luar baju riang sareng warni khas nagara. Nya kitu, aranjeunna dasarna diwakilan dina tilu modél: mawa cai dina kendi, masihan kembang atanapi ngajual buah.

Éta ogé panasaran éta kisaran harga anu gaduh. Anjeun tiasa mésér hiji kanggo 30 peso, nyaéta, kirang ti hiji euro. Tapi anjeun ogé ngagaduhanana pikeun 1.500 pesos. Tangtosna, anu terakhir mangrupikeun kaajaiban anu leres-leres didamel ku bahan anu disebat keramik.

Bonéka Limé

Bonéka Limé

Produk keramik anu sanés

Dominika mangrupakeun master keramik anu saé. Salaku tambahan pikeun bonéka rupa-rupa anu populér, aranjeunna ogé ngadamel nganggo bahan ieu dewa taino, hayam jago (salah sahiji simbol nagara), tokoh agama komo musisi maénkeun merengue. Sareng aranjeunna salawasna nganteurkeun aranjeunna polychrome kalayan kelir caang.

Basketry

Manifestasi sanésna karajinan Dominika nyaéta anyaman karanjang. Di nagara Antillean sagala jinis kantong sareng karinjang didamel serat guano atanapi tiwu. Henteu hilap topi sareng asesoris sanés anu didamel ku Daun lontar.

Dimana mésér karajinan Dominika

Karajinan Dominika parantos populér pisan ku wisatawan anu anjeun tiasa mendakan aranjeunna dimana waé. Éta pikeun dijual dina ageung puseur balanja jeung warung sumebar di kota-kota di nagara éta.

Nanging, urang nyarankeun anjeun pikeun nganjang ka seueur pasar tradisional sabab dina ieu anjeun bakal mendakan kumpulkeun sadaya potongan anu parantos kami nyarioskeun ka anjeun. Salaku conto, upami anjeun lebet Santo Domingo, ibukota nagara, anjeun gaduh anu kawéntar Pasar Modél, anu perenahna di Avenida de Mella. Tapi aya ogé anu sanés di jalan Cacah, anu paling komérsial di kota; dina Alun-alun Creole; en The Shipyards sareng dina Imah Bastidas.

Jalan El Conde

Jalan El Conde (Santo Domingo)

Kitu ogé, di daérah anu paling réa turis anjeun bakal mendakan produk karajinan tangan di toko hotél. Tapi anjeun ogé ngagaduhan pasar anu pinuh ku elemen has anu pantes dianjang. Misalna dina Pantai Bavaro anjeun gaduh pasar loak dina beuheung sorangan jeung Puerto Plata tukang lokal sering nyetél pasar pikeun ngajual produkna.

Kasimpulanana, karajinan Dominika nyaéta beunghar, rupa-rupa, geulis tur bageur pisan. Kalayan bonéka Limé salaku lambang anu saé, urang ogé nyarankeun yén anjeun mésér perhiasan amér atanapi larimar, masker mahoni atanapi karinjang. Tapi tong hilap nyandak anjeun souvenir ti nagara Antillean.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

8 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   melany de yesus cenahna

    ak de verian pikeun nempatkeun nami pengrajin

  2.   melany de yesus cenahna

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

  3.   Lianny reyes cenahna

    DOMINICAN CRAFTSMANSHIP PISAN NGARINGKAT

  4.   groelys cenahna

    Abdi resep kana karajinan

  5.   Juan Carlos Jhon cenahna

    NAON alus pikeun diajar ngeunaan karajinan Dominika

  6.   Juan Carlos Jhon cenahna

    Abdi romanences

  7.   EGlimar Rosario cenahna

    Hipotesis anjeun ngeunaan karajinan Dominika saé pisan

  8.   Esther cenahna

    jr saé pisan