Punta Cana

Punta Cana mangrupikeun tujuan wisata pang populerna di dunya. Diwangun ku salapan puluh lima kilométer garis pantai wétan ti républik Dominika, Éta ngagaduhan pantai anu spektakuler keusik anu alus sareng cai biru pirus, ogé iklim anu istimewa.

Nanging, dugi ka taun XNUMXan, Punta Cana mangrupikeun daérah leuweung liar anu ampir teu tiasa ditembus. Ti waktos éta anjeunna parantos tiasa ngawétkeun seueur milikna keajaiban alam anu digabungkeun sareng seueur-seueur kompléks hotél diwangun dina taneuhna. Saolah-olah sadayana tempat wisata na sakedik, ngan ukur tilu jam perjalanan ti kota éndah Santo Domingo, ibukota nagara, dimana anjeun ogé kedah seueur ningali. Upami anjeun hoyong mendakan naon anu kedah dilakukeun di Punta Cana, kami ajak anjeun pikeun teraskeun maca.

Naon anu kedah ditingali sareng dilakukeun di Punta Cana

Boh di daérah géografis kota ieu, anu dumukna sakitar opat puluh dua hektar, sareng di sakurilingna aya seueur kaajaiban Alam sareng seueur anu pikaresepeun. Pikeun ngaraosan ieu sadayana, anjeun tiasa dipandu ku ideu anu bakal kami usulkeun.

Taman Nasional Los Haitises

Sakali anjeun parantos netep di Punta Cana, anjeun tiasa ngamimitian kunjungan anjeun ngalangkungan taman ieu anu cekungan handap Walungan Yuna, anu paling penting di nagara éta, sareng daérah kotamadya di Miches y sabana laut.

Ku ngadatanganana, anjeun bakal kéngingkeun ideu anu sampurna sapertos kumaha kaayaan bumi ieu sateuacan datangna pariwisata. Di daérah anu nonjol teh mogot, anu jangkungna sakitar opat puluh méter disababkeun ku sifat karst tina rupa bumi. Kusabab aranjeunna, taino pribumi disebut daérah los Haitises, anu dina basa aboriginal hartosna "Lahan gunung".

The Haitises

Taman Nasional Los Haitises

Wisata anu teratur ngalangkungan taman bakal nyandak anjeun ngalangkungan kapal bakau sareng nganjang ka guha daérah. Di aranjeunna urang Tainos kuno cicing, anu ninggali lukisan dina témbokna. Diantara rongga ieu, anu tina San Jibril, La sarena, La Reina y Jalur na. Tapi Los Haitises ogé ngagaduhan vegetasi anu ngajentul sareng fauna anu beunghar dimana boas sareng penyu laut menonjol.

Pulo Saona

Sakitar sakitar saratus sapuluh kilométer pasagi, éta mangrupikeun salah sahiji pulau panggedéna di Républik Dominika. Tempatna di pasisian Punta Cana sareng di jerona anjeun tiasa ngaraosan éndah pantai sareng terumbu karang sareng leuweung tiasa diaksés ngalangkungan bakau. Salaku tambahan, pulau ieu ngagaduhan kampung nelayan alit anu cicing di imah kai. Nyaéta namina Leungeun Juan sareng éta hiji-hijina bagian anu dicicingan di gigireun pakampungan militér tina Pantai Catuano.

Altos de Chavon

Altos de Chavón ngagaduhan karakter anu bénten pisan sareng sadayana di luhur. Ieu nami di rekreasi ti villa Mediterania abad ka-XNUMX anu alatan desain arsiték Jose Antonio Caro sareng pembuat pilem robert koppa. Kusabab pangaruh anu pangahirna, kota di Italia pasca abad pertengahan didamel anu monumen sanésna ditambihan, sapertos anu spektakuler amfiteater Gaya Yunani, éta Museum Arkéologis Nasional, la Kota Artis sareng pusat budaya.

Tapi upami gedongna éndah, bentangna langkung saé. Ti jangkung anjeun bakal ngagaduhan pandangan anu éndah Walungan Chavón sareng na sorangan laut Karibia. Kusabab sadaya alesan ieu, tempat ieu nampi rébuan tamu unggal taun.

Cabo Engaño sareng teuleum

Kami moal tiasa masihan saran ngeunaan Punta Cana sareng nyingkirkeun basisir na. Daérah ieu, ayana di tempat anu disebut Basisir Kalapa kusabab seueur korma na tempatna, éta nawiskeun anjeun moal kirang ti genep puluh opat kilométer keusik antara Punta Cana sorangan sareng Pantai Bavaro. Sadayana ku keusik bodas anu alus di handapeun cai transparan. Éta ogé daérah anu sampurna pikeun anjeun ngalatih olahraga cai sapertos tali angin atawa parasailing.

Daérah Cabo Engaño

Cape Engaño

Tapi salah sahiji obyek wisata anu hébat anu ditawarkeun di basisir Punta Cana aya hubunganana sareng nyilem. Aya dua daérah anu sampurna pikeun anjeun ngalatih ningali terumbu karang sareng guha jero cai. Émut yén cai ieu ngagaduhan pisibilitas anu kisaran antara genep sareng tilu puluh méter gumantung kana cuaca.

Salah sahiji sirkuit anu kami nasihatkeun ka anjeun leres-leres ditelepon Guha, Di mana anjeun bakal ningali sababaraha rongga ieu sareng anjeun bakal ngabagi rohangan sareng sinar mantena sareng hiu anu henteu bahaya. Sareng anu sanésna nyaéta Monica, kapal ngarusak salapan puluh taun ka pengker sareng sadaya kargo alat-alat karéta na mesin pikeun kebon gula.

Cagar Ékologi Pribumi Panon, tempat anu henteu dikenal di Punta Cana

Taman alam ieu aya di saluareun seueur sirkuit wisata tapi éta bakal ngareuwaskeun anjeun ku kaindahanana. Aya genep ratus hektar bakau, leuweung tropis sareng henteu kirang ti dua belas situ. Justru ngagaduhan nami ti ieu, sabab pribumi yakin yén aranjeunna panon leuweung.

Samenanjung Samaná

Semenanjung ieu jarakna tilu ratus kilométer nganggo mobil ti Punta Cana, tapi anjeun ogé tiasa ngarambat ka dinya nganggo pesawat atanapi kapal. Dina kasus naon, éta patut didatangan. Anjeun bakal mendakan pantai anu saé, leuweung geledegan, pulau-pulau, curug sareng laguna anu kaendahan anu teu aya tandingna. Conto anu saé ieu nyaéta pantai nice, la Curug limon jeung pulau leutik Cayo Levantado.

Santo Domingo

Ogé ibukota nagara jauh ti Punta Cana, khususna sakitar tilu jam nganggo mobil. Tapi éta kedah ditingali ku saha waé anu ngumbara ka daérah éta. Émut yén éta téh Kota kolonial munggaran Amérika sareng pusat anu bersejarah na nyaéta Warisan Dunya.

Anjeun tiasa ngamimitian wisata di Santo Domingo di Gerbang Cacah, benteng anu ogé ngajantenkeun aksés ka kota, sareng neraskeun sapanjang jalan anu sami, salah sahiji anu pangkolotna di ibukota. Nyatana, anjeun tiasa ningali éta imah gaya seni deco, tapi ogé Aula Kota anu munggaran di Amérika sareng katedral munggaran anu diwangun di Dunya Anyar.

Gerbang Count

Gerbang Cacah

Ieu mangrupikeun Basilika Kecil Santa María de la Encarnación sareng pangwangunanna dimimitian taun 1512. Ayeuna aya di Gothic sareng diideuan ku katedral Seville. Di jero, éta ngagaduhan harta karun anu asli tina lukisan, lukisan, batu nisan sareng mausoleum.

Karakter anu béda ngagaduhan Alcazar de Colon, ogé katelah Istana Viceregal of Don Diego Colón kusabab parantos diwangun ku anu pangpayunna anu mendakan Amérika. Éta seueurna Mudejar Gothic sanaos ngagaduhan unsur Renaisans. Teras ditinggalkeun sareng, parantos aya dina abad ka-XNUMX, éta kedah diwangun deui.

Pikeun bagian-Na, Istana Pamirsa Karajaan Santo Domingo Éta diwangun dina abad ka-XNUMX sareng tempatna pangadilan hukum munggaran di Dunya Anyar. Ayeuna damel markasna di Museum Perumahan Karajaan, dimana anjeun tiasa nyerep kahirupan sareng adat istiadat pangeusi munggaran Hispaniola.

Iraha langkung saé angkatna ka Punta Cana

Objek wisata anu sanés di Punta Cana nyaéta cuaca na. Hadir suhu rata-rata taunan dua puluh genep derajat, kalayan minimum dua puluh sareng maksimal tilu puluh dua. Ku alatan éta, iraha waé alus pikeun nganjang ka kota Dominika.

Nanging, tanggal pangsaéna nyaéta anu antawisna bulan Januari sareng Maret, sanaos usum usum luhur sareng langkung seueur wisatawan. Anjeun tiasa ogé angkat ti bulan April dugi ka Séptémber, tapi usumna paling hujan. Tungtungna, upami anjeun hoyong katenangan, kami naséhat anjeun angkat antara Oktober sareng Désémber.

Pamandangan Pantai Bavaro

Pantai Bavaro

Naon anu kedah didahar di kota Dominika

Gastronomi Punta Cana mangrupikeun hasil tina Pangaruh Taino, Spanyol sareng Afrika. Éta didasarkeun kana produk sapertos nasi, kentang, lauk, pisang, singkong atanapi ubi kayu.

Sareng aranjeunna resep sapertos sancocho, khas pisan di daérah éta, anu disiapkeun sareng daging tina sababaraha sato, cau, yucca, kentang sareng katumbiri sasarengan bahan-bahan sanés. Kami ogé nyarankeun kerapu kana creole (kalayan saos tomat) atanapi ka setan (kalayan saos anu sami tapi lada); éta bandéra, anu ngagaduhan nasi, daging, salad, kacang sareng pisang goreng; éta poek, anu disiapkeun sareng daging atanapi cod, kacang sareng béas, atanapi anu kusam, sup hayam, tomat, nasi sareng, kadang-kadang, kadaharan ti laut.

Nginum, anjeun gaduh megah jus alami tina buah asli. Tapi anu langkung has nyaéta mabi, anu didamel tina kulit tangkal anggur tropis. Pikeun bagian na, mamajuana éta disiapkeun ku rum, kayu manis sareng cengkéh amis.

Tungtungna, sakumaha pikeun dessert, anjeun gaduh gelo, krim amis anu disiapkeun tina jagong amis; éta jala, bal anu ngandung kalapa, madu sareng jahé sareng didahar tiis, atanapi éta kueh jagong, kuéh anu didamel ku jagung jagong sareng kalapa. Tapi langkung populér kénéh kacang amis, anu ngagaduhan susu, kismis sareng gula.

Kumaha carana nepi ka Punta Cana

El Bandara Internasional Punta Cana Éta anu paling penting di nagara sareng penerbangan sumping ti sakumna penjuru dunya, seueur diantarana España. Ku alatan éta, bakal gampang pisan pikeun anjeun milari tempat pikeun ngumbara ka kota Dominika anu saé.

Bandara Punta Cana

Bandara Internasional Punta Cana

Sakali di dinya, cara anu pangsaéna pikeun ngalir-muter nyaéta beus atanapi beus. Tapi tetep diémutan yén aranjeunna henteu ngagaduhan tempat lirén, janten anjeun kedah nyarios ka supir dimana anjeun badé turun atanapi ngan saukur ngagorowok "Handapeun!" nalika anjeun hoyong. Anjeun gaduh ogé "Ngalayang", anu mangrupikeun van anu ngajantenkeun, langkung atanapi kirang, rute anu sami.

Nanging, kami henteu nyarankeun taksi, sabab lumayan mahal. Pikeun wisata anu pondok, anjeun tiasa nyandak éta "Motoconchos", anu henteu sanés nyaéta mobil motor. Nanging, anu terakhir ngagaduhan bahaya anu tangtu. Sareng, di jero komplek wisata, seueur di antawisna ageung, anjeun gaduhna angkot, sami sareng karéta alit.

Kasimpulanana, Punta Cana mangrupikeun salah sahiji tujuan wisata utama di dunya. Ieu disababkeun ku pantai-pantai na anu éndah kalayan keusik anu alus sareng cai biru pirus, iklim anu megah sareng gumbira bakau sareng leuweung na. Tapi ogé pikeun gastronomi anu lezat sareng caket na Santo Domingo, kota kolonial munggaran di Dunya nu anyar. Naha anjeun teu hoyong terang tempat anu saé di Républik Dominika?

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*