Mitos sareng kapercayaan urang Dominika I

Hujan mimiti Mei dianggap magis, pelindung sareng séhat

Mitos sareng kapercayaan mangrupikeun bagian tina folklore hiji jalma. Penduduk Dominika henteu asing pikeun percanten kana getaran anu saé ku cai munggaran dina bulan Méi atanapi dina kajadian anu diklasifikasikeun salaku poék sareng jahat sapertos bacá.

Di antara mitos sareng kapercayaan anu ngawangun spiritualitas positip tangtu, urang tiasa disebatkeun may cai. Pikeun urang Dominika, tetes mimiti hujan Mei anu sakti, aranjeunna ngumbah raray sareng awakna siga ngaleungitkeun sagala hal anu goréng anu kajantenan ka aranjeunna sareng kéngingkeun panyucian, dina kaseueuran kasus, aranjeunna ngeusian botol ku cai mimiti Méi sareng Aranjeunna bakal ngagaduhan tempat anu khusus di bumi pikeun dijagaan, utamina tina panyawat.

The Moor CaiÉta mangrupikeun mahluk anu ngagaduhan kamampuan pikeun nyegah cai hujan tina ngarusak pepelakan atanapi kembang tangkal buah. Aranjeunna ogé ngagaduhan kakuatan pikeun merasionalisasi cai hujan pikeun tujuan tatanén, nyaéta ngajantenkeun hujan di tempat anu cocog sareng sanés anu sanés. Dasi Cai cenah tiasa leumpang dina hujan tanpa baseuh.

Sami-sami aya mitos sareng kapercayaan anu gaib, spiritual sareng alus, aya ogé mitos poék sareng kapercayaan sapertos The Galipotes, anu mangrupakeun mahluk anu kuat pisan anu ngagaduhan kamampuan, numutkeun kabutuhna, pikeun ngarobih jalma sanés atanapi dirina nyalira kana sato atanapi sababaraha benda anu henteu hirup sapertos tangkal, batu, jst. Aranjeunna nyarios kuat pisan, telenges, ampir kebal ku senjata, sareng aranjeunna resep ngalakukeun hal-hal anu goréng pikeun jalma sapertos ngaganggu aranjeunna dina poék atanapi nyasabkeun aranjeunna tina jalanna.

Anu Bacá Mangrupikeun salah sahiji mitos sareng kapercayaan anu paling populer di Républik Dominika kusabab hubunganana sareng pakta sareng setan supados ngagaduhan kasihatan, maju sacara finansial sareng kéngingkeun kakuatan, kusabab ieu, pakta nyatakeun nyerah salah sahiji jalma anu dipikacinta. Gagal nurut kana pakta ieu bakal kaleungitan kabeungharanana sareng bakal dihukum musibah kulawarga anu muncurkeun maotna dirina nyalira.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*