Pulo Saona

pulau saona

Anu dipikaterang Pulo Saona éta mangrupikeun salah sahiji pulau panggedéna di Républik Dominika. Éta ogé bagian tina Taman Nasional Cotubanamá, anu nambihan langkung kageulisan di tempat ieu, upami tiasa. Wisatawan jelas yén éta mangrupikeun tujuan anu paling populér sareng henteu heran.

Kusabab Pulo Saona gaduh pantai anu saé sareng seueur kagiatan anu tiasa dilakukeun di dinya. Mangrupikeun salah sahiji pulau impian anu janten bagian tina Karibia. Saeutik demi saeutik éta parantos kéngingkeun kawéntar anu hébat sareng ieu ngajantenkeun langkung sering didatangan. Sakumaha urang disebatkeun ogé, kaéndahanana ngagaduhan kaunggulan. Panggihan sadayana pikeun ningali, didatangan sareng dilakukeun di pulau ieu!

Kumaha carana nepi ka Isla Saona

Upami anjeun angkat ka Républik Dominika, anjeun parantos kedah milih hiji atanapi dua dinten, kanggo tiasa ngaraosan tempat anu saé ieu. Pulo ieu kagolong kana samenanjung La Romana sareng legana 110 kilométer pasagi. Pikeun dugi ka tempat ieu, kami gaduh sababaraha pilihan. Anjeun tiasa angkat ti Bayahibe, Boca Chica atanapi ti Juan Dolio sareng ogé Punta Cana. Tina sadaya tempat ieu anu parantos kami sebatkeun, catamarans bakal angkat anu ngagaduhan kapasitas sakitar 40 jalmi. Tangtosna, aya ogé sababaraha anu nawiskeun speedboats, kalayan perjalanan anu bieu dugi ka 25 menit. Salaku conto, di darmaga Bayahibe anjeun tiasa mendakan pilihan ieu. Anjeun tiasa nyéwa wisata ti hotél anu sami dimana anjeun cicing.

hal-hal anu kedah dilakukeun di saona

Naon anu bakal kami mendakan di Pulo Jawa

Sacara umum, urang badé mendakan kaéndahan Pulo Jawa di bagéan anu sanés. Salah sahijina nyaéta dina bentuk terumbu karang tapi ogé sauntuyan laguna, manuk sareng réptil anu ngiringan tempat ieu. Janten alam langkung ti ayeuna. Tangtosna, urang moal hilap yén éta ogé ngagaduhan sababaraha situs arkéologis anu paling penting. Penyu laut sareng langkung ti 40 spésiés lauk nyaéta anu nyicingan tempat anu istiméwa sapertos kitu. Maka éta dianggap salah sahiji cadangan ékologis anu paling penting.

Naon anu kedah ditingali sareng dilakukeun di Saona

Leungeun Juan

Ieu téh hiji kampung mancing leutik. Tapi upami urang nyebatkeun yén éta alit, éta kedah disebatkeun yén éta mangrupikeun sababaraha jalan dimana urang bakal ningali bumi sareng fasad warna lengkep. Anjeun ogé tiasa mendakan réstoran sareng tempat pikeun ngagaleuh hadiah kanggo kulawarga.

Jalma Saona

Ngarasakeun gastronomi

Kami di hiji pulau sareng éta gastronomy éta ogé bagian penting tina pesona na. Di handapeun pantai anjeun parantos tiasa ngaraosan piring anu saé di réstoran na. Boh lobster sareng lauk atanapi béas sareng hayam mangrupikeun ngeunah anu tiasa raos. Tangtosna, kanggo nginum, henteu sapertos jus kalapa.

Lagu Basisir

Mangrupikeun salah sahiji juru bentuk pantai anu paling spektakuler. Upami anjeun angkat ti Mano Juan panginten tiasa langkung sakedik sajam, kumargi ayana di belah kidul-wétan. Tapi upami anjeun gaduh pilihan, anjeun ogé tiasa nyéwa jasa motor, tapi sok sareng supir.

Gua Cotubanama

Éta caket pisan sareng Catuano. Numutkeun ka legenda, cotubanama ngungsi di guha ieu dina abad ka-XNUMX. Tapi anjeunna henteu tiasa kabur ti tangan Spanyol, anu ngabunuh anjeunna.

Laguna Flamingo

ka ngararasakeun manuk sareng spésiés sanésna, henteu sapertos ngadeukeutan laguna ieu. Jalan anu langkung pondok ti Mano Juan, kumargi ngan ukur badé satengah jam. Anjeun bakal resep tempat anu seueur pesona.

naon ningali di isla saona

Bobo di Pulo Saona?

Kabeneran aya aranjeunna salawasna wisata anu sumping ti titik anu sanés. Aranjeunna nyéépkeun waktos di daérah ieu sareng sonten aranjeunna angkat deui ka hotél. Kusabab éta kedah disebatkeun yén éta mangrupikeun tempat anu dijagaan. Kituna, henteu langkung parantos diwangun tibatan struktur anu aya. Di beulah kulon pulau éta Catuano anu mangrupikeun tempat angkatan laut. Sedengkeun di Mano Juan aya imah sareng penduduk di Pulo Jawa. Leres kadang éta, aranjeunna tiasa muka panto bumi sareng ngajak anjeun nyéépkeun wengi. Di dinya anjeun bakal mendakan katenangan anu hébat sareng suasana santai anu anjeun napas. Janten éta salawasna pangalaman pikaresepeun.

Tips kanggo angkat ka Pulo Saona sareng murangkalih

Pulo Saona sok a pilihan anu saé pikeun sakumna kulawarga. Tapi upami anjeun ngagaduhan murangkalih alit, éta langkung saé langkung hadé pikeun ngatur sadayana sakedik saé. Maka, nalika anjeun aya di hotél, anjeun kedah ngawartosan ka diri nyalira ngeunaan waktos angkat ka tempat ieu sareng pastina, anjeun kedah bobo. Hal anu biasana dilakukeun ku barudak leutik naha aranjeunna nuju liburan. Upami anjeun angkat ku kapal, langkung saé langkung hadé kéngingkeun jaket jas atanapi cek éta baju anu ditawarkeunana ukuran anu pas pikeun murangkalih anjeun. Sakali aya, anjeun bakal tiasa ngaraosan pantai, sasatoan sareng juru anu ditetepkeun pikeun beristirahat. Janten tempat anu sepi, teu aya seueur anu matak hariwang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*