Sejarah Taínos di Républik Dominika II

Taínos anu netep di Républik Dominika mangrupikeun penduduk pribumi ti cekungan Walungan Orinoco, tempat Vénézuéla ayeuna, anu saatos sababaraha gelombang hijrah salami mangabad-abad hirup sareng netep di pulau-pulau anu béda di Karibia, salah sahijina nyaéta Pulo Hispaniola, dimana aranjeunna nalukkeun kelompok étnis anu sanés kulawarga linguistik anu sami, ieu kajantenan dina abad ka-XNUMX.

Struktur sosial, ékonomi sareng politik Éta penting pikeun Taínos hirup dina kaayaan katengtreman sareng harmoni.

Organisasi sosial

Kami parantos ningali éta urang Taínos anu ngadukung sareng marahmay kusabab aranjeunna ngantep dugi ka 15 kulawarga cicing di hiji bumi, sadayana caket sareng patriarki; kolot, duduluran, barudak, incu, dulur misan sareng kulawarga politik diwangun ku pasangan kulawarga baraya langsungna.

Masarakat pribumi Taínos dibagi kana opat kelas sosial: The Naborías yén éta kelas paling handap, éta diwangun ku warga désa anu ngerjakeun lahan, moro, mancing, sareng tanggung jawab ngalakukeun padamelan paling hese; anu Bohiques atanapi Pendeta anu ngagambarkeun kaagamaan, minuhan kalungguhan guru anu bungsu, nyebarkeun kapercayaan agama, ogé dukun; éta Nitaínos yén aranjeunna kagolong kana kelas menak kusabab éta kulawarga cacikét, aranjeunna ngagaduhan katurunan ti Naborías, aranjeunna prajurit sareng tukang; Y panghulu yén anjeunna mangrupikeun kapala pangluhurna tina suku, salah sahiji fungsina pikeun nangtayungan lulugu na upami aya perang.

Pimpinanna sumping ti kelas luhur (Nitaínos), anjeunna ngagaduhan tanggung jawab sosial sareng politik kana yucayeque (kampung). Sukuna turun-tumurun, umumna pikeun putra cikal, anjeunna ogé ngagaduhan bumi pangsaéna anu disebat "caneyes" anu segi opat, lega sareng ventilasi anu saé. Kapala kagungan kaistiméwaan khusus sapertos gaduh langkung ti hiji pamajikan di propinsi anu bédaNanging, poligami ngagaduhan latar tukang politik sabab éta ngamungkinkeun pimpinan pikeun ngawangun aliansi sareng kepala suku sanésna pikeun nguatkeun dirina sareng ngajagi dirina tina kamungkinan serangan ti suku sanés.

Agama

Urang Taínos ngalaksanakeun agama musyrikNyaéta, aranjeunna nyembah seueur déwa tapi anu utama nyaéta Yocajú Bagua Maorocotí atanapi Yokiyú (Dewa anu saé), maka aranjeunna nyembah panonpoé, bulan, seuneu sareng laut. Sami-sami aya Déwa anu saé anu ngajagi penduduk, pepelakan sareng sato na, aya ogé Déwa-déwi goréng anu aranjeunna disebat juracán (topan) sabab nalika ngagabung aranjeunna nyababkeun ngarugikeun penduduk. Teraskeun… /


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   emel cenahna

    Saé pisan! Saé pisan

  2.   esteisy cenahna

    Kelas studi sosial anu saé kelas pelajaran sosial nyaéta della sareng guru Marta dijejeran sareng piramida sareng organisasi sosial urang Tainos sareng kuring aya di dieu, sareng kuring geulis, atanapi della sareng pricesa, abdi sareng kulawarga anu paling geulis , Abdi sareng putri Alfredo sareng ésther langkung éndah nyaéta langit sareng haté.

  3.   alejandra cenahna

    saé pisan

  4.   patéy cenahna

    Aranjeunna kedah nempatkeun upami Tainos ngarusak ékosistem pikeun ngabantosan kuring sareng Isabella

  5.   patéy cenahna

    tapi hei anjeun henteu ngabantosan kuring

  6.   Alec corday cenahna

    Tulisan anu saé!

  7.   Ete cenahna

    Abdi resep pisan hatur nuhun pisan