Sejarah Taínos di Républik Dominika III

Melak singkong dina gundukan taneuh leupas

Organisasi sosial Taínos anu netep di Républik Dominika diwangun ku urang Naborías anu kelas panghandapna, urang Bohiques anu ngagambarkeun kapercayaan agama, Nitaínos anu kelas menak atanapi kelas luhur sareng cacique anu janten kepala kampung maksimum. Dina bagian produktif kagiatan utamina nyaéta tatanén, moro sareng mancing.

Tatanén

Pepelakan utama Taínos nyaéta singkong, jagong, ubi, kacang, bako, mamey, jambu batu, nanas, pepaya, sareng produk sanésna.. Ubi kayu mangrupikeun tuangeun utami sareng aranjeunna nyiapkeunana dina sababaraha cara, salah sahijina ngadamel roti garing atanapi cabe nganggo adonan anu teras dipanggang dina burén (piring liat anu roti atanapi cabe asak).

Urang Taínos ngagaduhan téknik pikeun ngokolakeun produk tatanén utami, yuccas, ajes sareng ubi jalmi dipelak dina gundukan taneuh leupas kusabab éta dianggap langkung saé, sedengkeun jagung dipelak dina sistem roza anu diwangun tina ngaduruk leuweung, ngantepkeun garing, sows sareng panén. Urang Taínos nyebat tempat-tempat penaburan ieu conuco.

Engké, urang Taínos mimiti ngawangun sistem irigasi atanapi parit anu teu jelas anu ngamungkinkeun aranjeunna pikeun nyabarkeun di lahan gersang.

Kalayan siklus hujan anu munggaran, penaburan hasil tatanén utama dimimitian, Dina kasus jagung, bulan purnama diharepkeun sabab nganggap yén dina kaayaan sapertos kitu panén anu saé dijamin.

Diantara alat-alat tatanén utama nangtung tina coa atanapi pullón (iteuk kai pikeun ngali) sareng kampak batu anu didamelna tina batu anu konsistén hébat sareng permukaan anu dipoles.

Moro sareng Ngabayang

Parabot utama pikeun moro manuk sareng mamalia nyaéta busur sareng panahÉta ogé nganggo lancét, racun, pancing, jaring sareng seueur sarap. Diantara sato anu diburu ayeuna manuk punah, iguanas, buaya, oray sareng rodénsia. Salaku sato ingon-ingon aranjeunna ngagaduhan anjing bisu atanapi aon tapi éta ogé bagian tina tuangeunana kusabab aranjeunna nyéépkeun daging na.

Saperti dina moro, alat utami pikeun ngala lauk nyaéta panah sareng panah, sareng aranjeunna ogé nganggo cangkéng sareng jaring kapas. Aranjeunna néwak lauk sareng kuya, Nanging, salah sahiji mangsa anu dipikaresepna nyaéta manatee, spésiés mamalia langka anu eupan pepelakan riparian sareng nyicingan cai deet. Teraskeun… /


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

9 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   Adrian cenahna

    ieu ta bakano

    1.    Daniela cenahna

      halo ieu saé pisan

      1.    albelis cenahna

        ok

  2.   wadhiulka cenahna

    ieu mangrupikeun diajar anu saé pikeun barudak

  3.   adan disla cenahna

    Abdi resep sajarah nagara kuring

  4.   dewa1234 cenahna

    yén maranéhna biasa ninun

  5.   Maria Lugo cenahna

    Abdi kataji ku carita éta

  6.   Nancy cenahna

    Naon rupa inuman anu anjeun konsumsi?

  7.   pilot maot cenahna

    guevaso payudara waltz