The Catacombs Saint Peter sareng Marcellin

nu Catacombs Saint Peter sareng Marcellin Éta ayana di Via Casilina, di tempat anu saacanna Via Labicana. Dina waktos éta aranjeunna ogé katelah Catacombs Santa Elena atanapi Catacombs San Tiburzio.

Akses ka kuburan bawah tanah ieu didamel ti paroki Saints Marcelino sareng Pedro ad Duas Lauros, anu, sareng Mausoleum Elena, hiji basilika dinten ayeuna dikubur sareng sésa kuburan kuda-kuda tunggal ngawangun kompleks anu disebut Ad Duas Lauros, sigana kusabab dua tangkal laurel anu aya dina situs ieu.

Catacombs ieu, kalayan 18.000 méter pasagi na, anu katilu pangageungna di Roma. Dugi ka sababaraha bulan ka pengker aranjeunna ngan ukur kabuka pikeun umum sakali sataun, tapi ti saprak 13 April 2014 aranjeunna tiasa didatangan unggal akhir minggu. Kuburan lengkep dipulihkeun sareng dihias ku lukisan Kristen awal anu has tina kompleks ciri ieu. Justru, berkat dukungan ti Yayasan Alieyev, 87 kamar anu dihias ku fresko Kristen ti abad kahiji disimpen deui ku kakuatan aslina.

Ngaranna ngarujuk ka dua martir Kristen, Marcelino sareng Pedro, anu numutkeun tradisi dikubur di dieu, caket pisan sareng San Tiburzio. Dina taun 2006, langkung ti sarébu rorongkong parantos dipendakan, ditumpukkeun hiji kana luhur anu sanésna sareng nganggo baju jubah anu dikuburna. Éta baju elegan, kalayan benang emas, sareng éta dibungkus ku lambaran, hal anu biasa di kuburan Kristen kuno.

Sakumna daérah ieu dipimilik ku Helena ti Konstantinopel, indung Kaisar Constantine.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)