Museum Kapitalis

musium kapital

Sanaos kami terang aranjeunna salaku jamak, kaleresan éta mangrupikeun musium anu hébat di Roma. Tanpa ragu, Museum Kapitalis Éta anu utami sareng anu paling penting dina waktos anu sami salaku salah sahiji anu pangkolotna di dunya. Kusabab éta sadayana dimimitian berkat sumbangan anu lumangsung dina abad ka-XNUMX.

Saeutik-saeutik sumbangan éta lumayan sering, janten peryogi masang tempat pikeun ngalestarikeunana. Maka, tibatan ngadamel musium, mimitina telepon diangkat Istana Konservatif sareng di payuneun anjeunna, anu dikenal salaku Istana Anyar. Panggihan sadayana Rahasia hébat na!

Kumaha carana nepi ka Museum Kapital

Mangrupikeun titik anu cukup gampang dipilari. Kusabab éta kedah disebatkeun yén musium perenahna di alun-alun Campidoglio anu kawéntar. Anu nyababkeun urang nyarioskeun salah sahiji kotak anu paling penting di Roma. Éta Miguel Ángel anu ngadamel desain alun-alun. Nya, pikeun jalan ka tempat ieu anjeun tiasa ngalaksanakeunana nganggo jalan subway sareng ku beus. Eureun anjeun bakal dugi bakal Alun-alun Venezia sareng caket pisan forumna, anjeun bakal mendakan tempat ieu. Tangtosna, anjeun ogé ngagaduhan pilihan nyandak taksi, tapi gumantung kana dimana anjeun ayana, éta bakal langkung mahal dua kali dibandingkeun sareng beus.

kumaha kéngingkeun musium kapital

Istana Konservatif sareng Istana Anyar

Éta mangrupikeun dua bagéan anu diwangun tina Museum Capitoline. Markas sajarah mangrupikeun anu pangpayunna, kumargi sakumaha anu parantos kami sebatkeun, éta naék dina 1471 nalika kumpulan perunggu Éta disumbangkeun ku Paus Sixtus IV. Saatos anjeunna, Paus sanésna sumping anu ogé ngagedekeun koléksi ieu, anu nyababkeun pangwangunan gedong anyar.

Istana Konservatif

Di istana ieu kami bakal mendakan serangkaian koleksi anu paling penting. Diantarana aya gambar-gambar busts inohong penting, ogé lukisan tina Rubens atanapi Caravaggio, antara séjén. Sanaos tina sadaya karya seni, leres yén tempat éta dipimpin ku Ajag Capitoline. Henteu hilap patung kuda kuda Marco Aurelio.

Istana Anyar

Dina hal ieu, rohangan parantos dikhususkeun pikeun patung, anu mangrupikeun salinan Romawi tapi asalna Yunani. Aya seueur anu pantes, tapi Venus mangrupikeun anu utami sareng Discobolus. Aya rohangan anu khusus kanggo Filsuf sareng karakter Yunani. Janten ogé mangrupikeun kunjungan penting anu kedah diperhatoskeun.

ajag capitolin

Kumpulan sajarah

  • Salah sahiji kumpulan penting nyaéta anu disebut Pinacoteca. Éta asalna ti Princes of Savoy sareng Marquis Sacchetti.
  • Kumpulan busts anu parantos kami sebatkeun, katelah Protomoteca, kalebet tokoh paling kawéntar, penting sareng terkenal anu asalna ti Pantheon. Pius VII anu mutuskeun kitu.
  • Salami satengah kadua abad ka-XNUMX, koleksi Castellani disumbangkeun. Kumpulan ieu diwangun ku bahan keramik.
  • Kumpulan koin ogé permata, dingaranan Capitoline Medagliere. Sanaos éta henteu dibuka kanggo umum dugi ka 2003.

Museum Roma

Wisata dasar tina Museum Kapital

Upami urang ngamimitian rute ngalangkungan Istana Anyar, urang tiasa ningali patung kaisar, ogé buss filsuf atanapi politikus. Janten terang ieu, urang bakal pendak sareng Homer sareng Cicero, sareng anu sanésna. Kami ogé bakal ngiringan ngalangkungan Dying Gaul, éta Faun Beureum, Vénus atanapi rupa-rupa mozaik. Pikeun neraskeun sareng rute, anjeun tiasa kaluar ka alun-alun atanapi neraskeun galéri bawah tanah anu nuju ka gedong anu sanés.

Di dinya anjeun bakal ningali lukisan anu saé sapertos ti Caravaggioo sareng patung Constantine mangrupikeun sababaraha pilihan. Tapi tangtosna, sakali aya, anjeun bakal mendakan seueur deui. Naon kabutuhanna? Leres pisan ampir teu mungkin disebatkeun tapi tangtosna, urang moal tiasa sono sababaraha hal sapertos: Alexander the Great, Apollo, Cupid sareng Psyche, Hercules dina patung perunggu, Eros atanapi Leda sareng angsa, sareng anu sanésna.

Jam, harga sareng inpormasi pikeun diperhatoskeun

Upami anjeun badé didatangan musium Capitoline, anjeun kedah terang yén anjeun tiasa ngalaksanakeunana ti Salasa dugi ka Minggu. Sedengkeun jadwal na nyaéta jam 9:30 dugi ka 19:30 wengi. Harga na 15 euro, leres yén dina tikét anu sami anjeun tiasa lebet ka dua gedong. Tangtosna, ulah ngarepkeun mendakan éta kabuka dina mimiti Méi, ogé dina 25 Januari atanapi XNUMX Désémber. Minggu kahiji unggal bulan bébas lebet. Tapi sok émut yén antrian pikeun dinten éta cukup penting. Aranjeunna nawiskeun wisata anu dipandu sareng pituduh nyalira, kirang ti dua euro, dina basa Spanyol. Émut yén fotografi flash henteu tiasa dicandak. Ogé, upami anjeun hoyong ngalakukeun wisata lengkep, éta bakal nyandak anjeun sakitar opat jam.

Naon anu kedah ditingali caket musium

Upami anjeun masih gaduh waktos sareng kahoyong pikeun ngarengsekeun kunjungan anjeun, maka anjeun tiasa ngalaksanakeun éta sareng Istana Venesia, anu sakitar 200 méter jauhna atanapi mendakan monumen Victor Emmanuel II, ogé Basilika Santa Maria di Aracoeli sareng sapertos Plaza de Campidoglio anu anjeun bakal napak nalika asup ka musium. Tanpa hilap Forum Romawi, anu jarakna kirang ti 300 méter.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)