Tari rakyat Rusia

con Ivan nu Pikasieuneun, urang Tsar anu dipikaterang ku watekna anu parah sareng resep seni, janten biasa di pengadilan, lulucon, penyanyi, pamaén, sareng
penari.

Di jaman Soviét, saatos révolusi 1917, pamaréntahan Bolshevik mimiti nyayogikeun dana kanggo organisasi sareng nyebarkeun perusahaan profesional tina tarian populér. Dina 1937, koléktif jogét populér anu munggaran propésional parantos dipidangkeun dina arahan Igor Moiseyev.

Diantara seueur perusahaan aya kelompok anu sanés: Barynia, anu kahadéanna parantos dugi ka nalika seniman angkat di panggung, aranjeunna henteu
aranjeunna terang persis naon anu bakal aranjeunna nafsirkeun, hasilna artistik sok improvisasi spontan. (Aranjeunna kasohor pisan di luar negeri).

Ngembangkeun tari Rusia mekar dina tilu arah:

- Koros (jorovody) anu seueur pisan. Éta mangrupikeun gabungan gerakan sajumlah ageung pamilon sareng lagu sareng kadang sareng
peran-peran tina eusi musik.
- Tarian anu disampurnakeun, gumantung kana jumlah pamilon, jogétna tiasa masing-masing, pasangan atanapi kelompok. Tarian ieu
aranjeunna umumna diajar ti budak.
- Tarian tradisional, henteu sapertos tarian populér, ngagaduhan urutan anu béda pikeun inohong anu béda sareng dina unggal tokoh gerakanna tos aya. Anu paling nyebar nyaéta: kadril, metaliza, valenki, balalaika, sibisrkaya, polka jsb.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*