Babushka, Indung Rusia

Babushka

Salah sahiji karakter anu paling terkenal di Natal di Rusia, nyaéta carita ngeunaan Babushka, que hartina Indung Ageung dina basa Rusia. Éta nyaritakeun hiji awéwé sepuh anu pendak sareng tilu lalaki bijaksana anu mangrupikeun Tilu Jalma Bijaksana dina jalan ningali Yesus.

Sakali di hiji kota alit di Rusia, aya cicing hiji awéwé namina Babushka, anu sok ngagaduhan padamelan pikeun nyapu, ngagosok, lebu, sareng ngabersihkeun. Imahna paling saé, bumi anu paling bersih di panjuru kota, kebonna éndah sareng dapur na éndah.

Dina hiji wengi, anjeunna sibuk sareng meresihan lebu, sibuk pisan anjeunna henteu acan nguping sadayana padumuk di luar di alun-alun kota nyarios sareng ningali bintang anyar di langit. Anjeunna kantos nguping bintang anyar, tapi pikir, 'Sadaya ieu ramé-ramé sakitar bintang! Janten, anjeunna angkat damel.

Kukituna, béntang anu hérang, luhur di luhur, leungit. Anjeunna henteu nguping sora suling sareng kendang. Anjeunna sono kana sora sareng muramén désa anu panasaran naha lampu éta mangrupikeun tentara atanapi prosesi nanaon.

Tapi hiji-hijina hal anu anjeunna henteu tiasa sono nyaéta sambel kuat di panto payunna! Ayeuna naon éta? anjeunna héran, muka panto. Rahang Babushka murag kaheranan. Aya tilu raja di panto na sareng salah saurang hamba na! "Guru-guru kuring peryogi tempat istirahat," saur pelayan, sareng na mangrupikeun bumi pangsaéna di kota. "Naha anjeun badé cicing di dieu?" Tanya Babushka. Leres, éta ngan ukur bakal dugi ka wengi sareng bintang nembongan deui. Janten, anjeunna ngantepkeun aranjeunna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   Ramon cenahna

    Naon carita nice! - Saprak kuring alit, kuring sok resep ka Rusia Raya, sareng carita sapertos kieu langkung-langkung nambihan kekaguman kuring. Hatur nuhun pisan, sareng hidep Ageung Ibu Rusia!