Hari Ibu di Rusia

Gambar | Pixel

Hari Ibu mangrupikeun liburan anu istiméwa anu dirayakeun di sakumna dunya pikeun miéling sadaya indung sareng ngahaturkeun nuhun kana kanyaah sareng panangtayungan anu dipasihkeun ti budakna ti saprak lahir.

Kusabab éta mangrupikeun perayaan internasional, di unggal nagara éta dirayakeun dina dinten anu sanés, sanaos anu paling umum biasana nyaéta Minggu kadua dina bulan Méi. Nanging, Hari Ibu di Rusia lumangsung dina tanggal anu sanés. Naha anjeun hoyong terang kumaha perayaanana di nagara ieu?

Kumaha ari indung di Rusia?

Hari Ibu di Rusia mimiti dirayakeun di 1998, nalika éta disahkeun ku hukum dina pamaréntahan Borís Yeltsin. Saprak harita éta diayakeun dina Minggu pamungkas Nopémber unggal taun.

Kusabab ieu mangrupikeun perayaan anu cukup anyar di Rusia, teu aya tradisi anu mantep sareng masing-masing kulawarga ngagungkeunana ku cara masing-masing. Nanging, murangkalih ngadamel kartu kado sareng karajinan karajinan tangan pikeun ngahaturkeun nuhun ka indungna pikeun kaasihna sareng nyatakeun parasaan.

Jalma-jalma sanés ngadamel tuangeun kulawarga khusus dimana aranjeunna masihan para ibu ka kembang karangan kembang éndah salaku simbol rasa syukur, dibarengan ku pesen anu mikanyaah.

Kumaha waé ogé, tujuan Poé Indung di Rusia nyaéta pikeun ngadukung nilai kulawarga sareng hartos jero tina kanyaah ibu-ibu ka murangkalih sareng sabalikna.

Naon asal Usul Indung?

Gambar | Pixel

Urang tiasa mendakan asal Usul Indung di Yunani kuno langkung ti 3.000 taun ka pengker nalika perayaan diayakeun pikeun ngahargaan Rea, indung titanic dewa sakumaha pentingna salaku Zeus, Hades sareng Poseidon.

Carita Rea nyaritakeun yén anjeunna maéhan salakina sorangan Cronos pikeun nangtayungan kahirupan putrana Zeus, kusabab anjeunna parantos tuang murangkalihna sateuacana supados henteu digulingkeun tina tahta sapertos anjeunna sareng ramana Uranus.

Pikeun nyegah Cronos tuang Zeus, Rea nyusun rencana sareng nyamar batu nganggo popok kanggo salakina kanggo dikonsumsi, percanten éta mangrupikeun putrana nalika anjeunna leres-leres tumuh di pulau Kreta. Nalika Zeus janten déwasa, Rea ngatur ngala Cronus nginum ramuan anu nyésa anak-anakna utah.

Kusabab cinta anu ditingalikeun pikeun murangkalihna, urang Yunani masihan upeti ka anjeunna. Teras, nalika urang Romawi nyandak déwa-déwi Yunani aranjeunna ogé nganut hajatan ieu sareng di tengah bulan Maret kurban disayogikeun salami tilu dinten ka déwi Hilaria di kuil Cibeles di Roma (ngawakilan Bumi).

Teras, urang Kristen ngarobih liburan ieu asal kafir janten béda pikeun ngahargaan ka Virgin Mary, indung Kristus. Di wali Katolik dina 8 Désémber Immaculate Conception dirayakeun, tanggal anu satia ieu diadopsi pikeun miéling Hari Ibu.

Parantos dina abad ka-1914, présidén Amérika Serikat Woodrow Wilson ngumumkeun dina taun XNUMX dinten Minggu kadua Mei salaku Hari Ibu resmi, sikep anu disuarakeun di seueur nagara séjén di dunya. Tapi, sababaraha nagara anu gaduh tradisi Katolik tetep ngajaga liburan dina bulan Désémber sanaos Spanyol misahkeunana pikeun mindahkeun kana Minggu kahiji dina Méi.

Iraha Hari Ibu dirayakeun di nagara sanés?

Gambar | Pixel

AS

Nagara ieu ngarayakeun Hari Ibu dina Minggu kadua dina Méi. Anu mimiti ngalaksanakeun éta sapertos anu urang terang éta Anna Jarvis pikeun ngahargaan ka almarhum indungna dina Méi 1908 di Virginia. Teras anjeunna ngayakeun kampanye pikeun netepkeun Hari Ibu salaku liburan nasional di Amérika Serikat sareng janten dinyatakeun dina 1910 di Virginia Kulon. Maka nagara-nagara sanés bakal gancang nuturkeunana.

Perancis

Di Perancis, Hari Ibu mangrupikeun tradisi anu langkung anyar, kumargi mimiti dirayakeun di taun XNUMXan. Sateuacan éta, sababaraha dinten usaha sababaraha awéwé anu parantos ngalahirkeun seueur murangkalih pikeun ngabantosan pangeusi penduduk di nagara éta saatos Perang Besar dikenal sareng bahkan nampi medali jasa istighfar.

Ayeuna nuju dirayakeun dina dinten Minggu pamungkas dina Méi kecuali éta pas sareng Pentakosta. Upami kitu, Hari Ibu dilaksanakeun dina dinten Minggu mimiti Juni. Naon waé tanggalna, hal tradisional pikeun barudak pikeun masihan jajan ka indungna dina bentuk kembang.

Cina

Di nagara Asia ieu, Poé Indung ogé mangrupikeun perayaan anu kawilang anyar, tapi beuki seueur urang Cina anu ngagungkeun Minggu kadua dina bulan Méi kalayan hadiah sareng seueur kabagjaan sareng indungna.

Méksiko

Hari Ibu diperingati di Méksiko kalayan sumanget pisan sareng éta mangrupikeun tanggal anu penting. Perayaan ieu dimimitian dinten sateuacana nalika tradisi pikeun murangkalih ngantunkeun indung-indungna atanapi nini-nini, boh ku nyalira atanapi ku ngiring jasa musisi propésional.

Isukna jasa garéja khusus diayakeun sareng murangkalih masihan hadiah ka indungna ka ibu pikeun aranjeunna.

Gambar | Pixel

Tailandia

Ibu Ratu Thailand, Baginda Sirikit, ogé dianggap indung sadaya mata pelajaran Thailandna tah Pamaréntah nagara parantos ngarayakeun Hari Ibu dina ulang taun na (12 Agustus) ti saprak 1976. Mangrupikeun liburan nasional anu dirayakeun kalayan gaya kalayan kembang api sareng seueur lilin.

Jepang

Hari Ibu di Jepang ngagaduhan popularitas hébat saatos Perang Dunya Kadua sareng ayeuna dirayakeun dina dinten Minggu kadua bulan Méi.

Liburan ieu hirup dina cara homely sareng tradisional. Biasana barudak ngagambar gambar indungna, nyiapkeun piring anu parantos diajarkeun aranjeunna pikeun masak sareng ogé masihan jambéan pink atanapi beureum nalika éta ngalambangkeun kasucian sareng rasa amis.

Britania Ageung

Hari Ibu di Inggris mangrupikeun liburan paling lami di Éropa. Dina abad ka-XNUMX, Minggu kaopat Puasa disebut Minggu Indung pikeun ngahargaan ka Virgin Mary. sareng kulawarga nyandak kasempetan pikeun ngiringan ngiringan ngariung, angkat ka massal sareng nyéépkeun sadidinten babarengan.

Dina dinten anu istiméwa ieu, murangkalih nyiapkeun hadiah anu béda pikeun indungna tapi aya anu teu tiasa diloloskeun sareng éta nyaéta Simnel Cake, kueh buah anu lezat kalayan lapisan pasta almond di luhur.

Portugal sareng Spanyol

Di Spanyol sareng Portugal, Hari Ibu kantos dirayakeun tanggal 8 Désémber dina acara Immaculate Conception tapi pamustunganana dibagi sareng dua perayaan éta dipisahkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*