Sajarah Balét Rusia -Kuring

ballet_russian

Salami abad ka tujuh belas, sateuacan pamaréntahan Kaisar Peter Agung, jogét di Rusia ngan ukur aya diantara masarakat padesaan sareng kelas handap anu cicing di luar kota, janten Peter Agung mutuskeun pikeun ngembangkeun seni di nagarana ku ngundang seniman ti nagara-nagara sanés pikeun ngabantosan modéren Rusia sareng dina abad ka-XNUMX, sajarah Ballet ogé asalna di kota-kota Moskow sareng St.

Di 1744 pikeun kahiji kalina dina sajarah balét Rusia, Jean Baptiste Landen mangrupikeun salah saurang koreografer balet munggaran anu sumping ka Rusia sareng penari na nampilkeun acara pikeun Permaisuri Anne. Penari Jean Baptiste nempokeun acara anu hébat, anu di 1738 permaisuri mutuskeun mendakan sakola balét. Sakola ieu dikenal salaku "Imperial Ballet School", sareng teras janten dikenal salaku "Vaganova Academy", anu diarahkeun ku Agripina Vaganova. Catalana la Grande ogé ngadegkeun sakola balét, muridna sumping ti kulawarga miskin ti panti asuhan di Moskow.

Urang Perancis Charles Diderot sumping ka Rusia pikeun ngarahkeun pertunjukan mimiti balét Rusia. Pagelaran kahijina dipasang dina Teater Bolshoi, anu teras dikenal salaku Teater Mariinsky. Koreografer Marie Taglioni sumping ka Rusia sareng sakumpulan penari Éropa tapi cicing di Rusia sareng janten salah sahiji guru balet anu terkenal.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*