Walungan Pechora, di Rusia

dadana

Walungan Pechora aya di belah wétan-kalér Rusia, éta lahir di Pagunungan Ural kalér sareng ngalir ka kidul, teras kulon sareng kalér pikeun lebet Laut Barents saatos perjalanan panjangna 1,809 kilométer. Ngawengku legana langkung ti 324.000 kilométer pasagi, walungan ieu beku ti bulan Nopémber dugi ka awal Méi. Baskom walungan ieu ayana paling di Républik Komi sareng ngagaduhan délta na di daérah Nenets, akun 260,000 kilométer pasagi na ngandung setoran batu bara, minyak sareng gas alam anu ageung.

Pechora, mangrupikeun walungan anu penting di Éropa, anu janten anak utama nyaéta Tilma, Shchugor sareng Ishma. Kaseueuran na 1,770 kilométer ngalir ngaliwatan leuweung sareng dataran. Walungan Pechora mangrupikeun hiji-hijina walungan Éropa anu tiasa dibandingkeun dugi ka Walungan Rhine. Walungan Pechora tiasa dilayaran salami panjangna dina usum cai usum semi sareng usum gugur sareng tiasa dilayaran salami 760 kilométer na dina usum panas.

Seueur rakit kai tiasa katingali balayar di Walungan Pechora. Dina usum salju Éropa Kulon sareng Afrika, 50 persén angsa Bejín ngabibita di délta Walungan Pechora ogé bebek, manuk angsa sareng manuk, sabab éta mangrupikeun daérah anu penting pikeun baranahan manuk hijrah di dataran banjir di Pechora sareng délta. Pechora masih mangrupikeun walungan anu paling tercemar di Éropa, ngan ukur sasak anu ngahubungkeun sisi walungan sareng jalanna ngan ukur impian.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*