Polska, tarian setan di Swédia

tari tradisional Swédia

Pang populerna tina tarian tradisional di Suecia teh Polandia (teu kedah bingung sareng polka atanapi polka, asalna ti Éropa Tengah). Tarian ieu, ampir aya dina sagala hajatan tradisional nagara, ogé ngagaduhan sejarah anu panasaran, ogé dikenal ku nami "Tarian Iblis".

Beda sareng naon anu kajantenan di nagara-nagara Éropa anu sanés, di Swédia the musik tradisional (musik rahayat) langkung hirup tibatan kantos. Aya seueur kelompok masarakat anu ngamumule tradisi kuno ieu, diturunkeun sacara turun-tumurun. The spelmansstämmor, kecap anu tiasa ditarjamahkeun salaku "musisi berkumpul", mangrupikeun festival musik leutik, acara idéal pikeun ngadeukeutan tradisi musik ieu sareng mendakan magnetisme tarian Swédia sapertos polska.

Ti bulan Juni dugi ka Séptémber, festival terbuka ieu diayakeun di panjuru nagara. Sacara umum, ieu mangrupikeun rapat alit, sanaos sababaraha diantarana, contona, éta Bingsjo, anu lumangsung di awal Juli, ngahimpun rébuan jalma. Dina sadayana éta akord bahagia polska sok disada.

Asalna Polska

Sakumaha namina nunjukkeun, akar polska balik deui kana pangaruh monarki Polandia di nagara-nagara Éropa kalér di awal abad ka-XNUMX (dina basa Swédia kecap polska ogé dianggo pikeun nyebut basa Polandia).

Nanging, seueur sarjana nyarios yén kecuali nami, jogét sareng musik ti polska Swédia anu dipiboga éksklusif akar Skandinavia. Sugan lahirna polska timbul tina gabungan antara tradisi musik anu béda, anu bakal mekar kana bentukna ayeuna.

 Kaleresan aya di nagara-nagara Nordik anu sanés sapertos Norwégia, Dénmark o Finlandia Polska ogé ditari, sanaos béda-béda. Polska Swédia mangrupikeun wirahma anu ngagaduhan wirahma anu sami sareng palsu. Pikeun ditari, dibutuhkeun sahenteuna opat urang, sapertos kajadian na minuet. Nanging, polska ditari langkung energik sareng kirang solémia. Nyatana, pementasan sareng koreografi na langkung caket kana sababaraha tarian tradisional Balkan dibandingkeun sareng tarian bangsawan anu muncul dina salon Éropa anu elegan dina abad ka-XNUMX. Conto anu paling saé pikeun ieu di handap video:

Polska di Swédia

Polska dimaénkeun sareng ditari di Swédia salami sababaraha abad. Tradisi na parantos dilaksanakeun ti bapa ka putra, sanaos gaya régional anu béda parantos mekar sapanjang jaman.

Ti abad ka-XNUMX, lagu-lagu lami anu lami mimiti ditulis dina skor musik. Hatur nuhun kana karya seueur musisi, polska salamet, siga éta rék ngaleungit salami periode industrialisasi nagara, anu nyandak ékspos désa, katinggaleun seueur kampung sareng mopohokeun seueur tradisi kuno.

Sabenerna, minat kana pulih polska timbul saatos Perang Dunya II, sareng seueur prakarsa swasta ngeunaan kelompok budaya sareng folkloric, pikaresepeun pikeun mémori sareng tradisi jalma-jalma pangkolotna ti daérah anu béda-béda di nagara éta. Seueur polkada lami anu disalametkeun sareng musikna maénkeun deui sababaraha puluh taun saatos aranjeunna terakhir diputer.

Variétas régional

Di Swédia, gaya polska anu béda dibédakeun numutkeun unggal daérah. Ieu mangrupikeun jinis anu paling populér:

  • La XNUMX catetan polska, lemes sareng langkung seragam, ditari di Swédia kidul, khususna di daérah Scania sareng basisir laut Balantik.
  • La catetan kadalapan polska Éta ditari sacara praktis di panjuru nagara, sanaos éta kasohor di wilayah tengah Indonesia Dalarna.
  • La tripel polska nyaéta gaya khas daérah pagunungan Swédia kulon (Varmland, Jamtland y Harjedalen), anu pang caketna sareng wates Norwegia.

Katerangan Iblis

tapi, Naha polska katelah "tari Iblis"? Ngaran ieu asalna dina legenda panasaran.

setan tukang rebab

Legenda "tari Iblis"

Sakumaha tiasa ditingali dina video di luhur, éta rebab éta alat paling penting nalika maén polska. Kadang catetan biola manjangan sareng ngahontal nada anu luhur pisan éta ngingetan urang ngeunaan sora sato atanapi bahkan musik ti dunya anu sanés.

Legenda nyebatkeun yén dina hiji kasempetan, sakumpulan jalma ti kota Swédia nelepon horga kumpul sakitar biola pikeun ngupingkeun musik sareng jogétna. Dina hiji waktos, di tengah pésta, tokoh aneh anu lengkep nganggo baju hideung némbongan anu nyungkeun diidinkeun maénkeun biola. Nalika anjeunna ngagaduhan alat dina panangan anjeunna anjeunna mimiti maénkeun wirahma hipnotik sareng muriang: polska.

Kakuatan éta musik anu teu aya anu tiasa ngeureunkeun jogét. Sareng aranjeunna teras-terasan dugi ka maot, leres-leres capé pisan. Rorongkongna teras-terasan nari sareng aranjeunna tungtungna ngagugulung gunung. Jalma-jalma miskin éta parantos janten korban tina "Tarian Iblis." Leres, éta anjeunna nyalira, lalaki misterius hideung, anu kantos maénkeun biola pikeun nyandak éta sareng anjeunna ka Naraka.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   monyét cenahna

    Kuring monse sareng upami kuring resep

bool (leres)