Kumaha sistem pajak di Swiss

sistem pajak di Swiss

Swiss mangrupikeun nagara anu paling stabil sacara ékonomis, sareng seueur hal ieu disababkeun ku kanyataan yén ngagaduhan sistem pajak anu éfisién pisan. Mimiti, pajeg ti duanana kanton sareng kotamadya mangrupikeun beban pajak panggedéna anu disanghareupan perusahaan di Swiss. Ieu ngandung harti yén beungbeurat pajeg condong bénten-bénten béda-béda antara daérah anu béda-béda di nagara éta.

Dina tingkat féderal, pajak anu didirikeun pikeun perusahaan ngahontal 8.5% tina kauntungan, sedengkeun tingkat pajeg nilai tambahna, diwanohkeun dina 1995, ningkat kana 7.6% dugi Januari 2001. Alesan Swiss katelah tempat perlindungan pajeg pikeun depositors aya hubunganana sareng sistem pajak na sareng khususna sareng kerahasiaan bank anjeun.

Sanaos pajak di Swiss kawilang murah Dibandingkeun sareng nagara-nagara Éropa anu sanés, koleksi per pangeusi mangrupikeun salah sahiji anu pangluhurna di dunya kusabab panghasilan ageung anu ngagaduhan warga. Henteu ngan éta, pajak penghasilan ayana dina 11.5% dina tingkat féderal, tapi pajak tina unggal kanton kedah diperhatoskeun.

Pajeg kabeungharan perusahaan disetél dina 0.08%, pajak anu pajak kanton anu henteu langkung ti 1.28% ogé kedah ditambih. Éta ogé kedah disebatkeun yén di Swiss henteu aya pajak pikeun kauntungan sakapeung, kecuali pikeun kauntungan anu diala tina transaksi di kebon di tingkat lokal.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*