Museum Mobil Internasional Jenéwa

Museum Jenéwa

Jenéwa, Tempatna di beulah kidul Danau Jenéwa, kota anu sok matak perjalanan. Éta kasohor monuménna, jalan sempit dimana anjeun tiasa ngotéktak salah sahiji jam barang-barang Geneva sareng toko perhiasan atanapi ngan ukur linggih di cafe atanapi bar anu pikaresepeun pikeun ditingali ku jalma.

Tapi antara balanja sareng nikmati fondue kéju, anu datang kedah terang yén salah sahiji daya tarik Jenéwa nyaéta Museum Mobil Internasional.

Éta muka panto na ka umum di 1995 sareng ti saprak éta aya langkung ti 400 kendaraan dina 14.000 m2 dina dua tingkat, di kompleks Palexpo, anu katelah Geneva Motor Show.

Seueur mobil disumbangkeun dina waktos anu samentawis ku kolektor swasta sareng peminat mobil lokal sareng koléksi éta henteu ngan ukur mobil sport, tapi kendaraan utilitas, prototipe sareng motor jsb.

Kusabab lokasi geografis na anu saé, di gigir bandara, stasiun karéta sareng taman hiburan Palexpo (pertunjukan internasional sareng kompleks konvénsi), Museum Mobil Internasional tiasa didaptarkeun sacara gampang.

Musium ieu leres-leres ngagaduhan hak nganggo nami "Internasional" pikeun konsép dasar na dumasar kana énsiklopédia lengkep épolusi mobil ti saprak mimiti na, nampilkeun ciri modél anu paling penting tina sajarah pabrikan utama. Pernah anjeun ningali sapertos seueur rupa-rupa mobil tina budaya anu béda, eras sareng bangsa anu ngariung di hiji tempat.

Di daérah khusus musium, paméran samentawis diayakeun kuartalan. Ieu mangrupikeun paméran téma anu aya hubunganana sareng acara penting anu khusus aya hubunganana sareng sajarah mobil, pamekaran sarana transportasi, pamekaran lokomosi, anu ngiringan umat manusa sareng sababaraha lembaga na salami abad.

Mobil mimitian ti mobil balap prototipe, ti mobil klasik antik dugi ka motor. Ogé kalebet paméran misah pikeun mesin langka, roda, gambar sareng bahkan bagian ngeunaan 'bedil sareng mobil'.

ARAH
Rue des Bains 28, Jenéwa 1205 - Swiss


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*