Pegunungan Andes di Vénézuéla

Salah sahiji rentang gunung anu paling éndah sareng lega di dunya nyaéta Andes pagunungan. Éta nyebrang sababaraha nagara di Amérika Kidul sareng ngumbara jumlahna 8500 kilométers kaéndahan murni ...

Bagian tina pagunungan ieu meuntas Vénézuéla, éta anu disebut Andes Kalér: sauntuyan gunung anu hebat anu ogé ngaliwatan Kolombia sareng Ékuador. Tapi dinten ieu kami ngan bakal difokuskeun Andes Pagunungan Venezuela.

Pagunungan Andes

ieu éta mangrupikeun bentang gunung anu pangpanjangna di dunya sareng tiasa dibagi kana tilu séktor, nyaéta Andes kaléréta Andes sentrales sareng Andes kidul.

Andes kalér, anu ngagero urang ayeuna, lega kirang ti 150 kilométer sareng jangkungna rata-rata 2500 méter. Andes di tengahna paling lega sareng paling luhur.

Andes kalér, disebut ogé Andes kalér, Éta mimitian ti déprési Barquisimet-Carora, di Vénézuéla, dugi ka dataran Bombón, di Peru. Kota-kota Venezuelan sapertos Mérida, Trujillo atanapi Barquisimeto, aya di gunung-gunung penting ieu.

Ngalangkungan gunung-gunung ieu ngalangkungan, lanskap Vénézuéla ngagaduhan ciri anu langkung pribadi. Aya lahan datar di permukaan laut tapi ogé aya puncak anu luhur, éta sababna aya seueur warna sareng bentuk bumi anu saé.

Pegunungan Andes di Vénézuéla gaduh tilu ciri utama: di Sierra de La Koulata, Sierra Nevada sareng Sierra de Santo Domingo. Aranjeunna ngahontal jangkungna dugi ka 5 méter. Salaku conto, puncak pangluhurna di nagara éta di dieu, kalayan 5.007 méter na, anu Puncak Bolivar. Sanaos aya ogé anu sanés anu terhormat sapertos ieu Humbold kalayan 4-940 méter, anu Bompland kalayan 4880 méter atanapi Singa kalayan 4.743 méter na.

Iklim berayun antara iklim kutub, luhur pisan, sareng iklim anu paling panas di handapeun gunung. Hujan, sapertos di sadaya nagara, ti April dugi ka Nopémber. Walungan nyebrang antara gunung, anu tangtosna henteu tiasa di navigasi sabab pondok sareng cai hujan. Aliran ieu ngalir kana dua pot hidrografi: di hiji sisi, hiji di Karibia, ngaliwatan Danau Maracaibo, sareng di sisi sanésna, Orinoco, ngaliwatan Walungan Apure.

Tutuwuhan di daérah éta ogé tunduk kana iklim, sareng iklim, urang parantos terang, seueur hubunganana sareng luhurna. Aya pepelakan khas iklim panas sareng garing pisan dina 400 méter mimiti luhurna, teras muncul Tangkal badag, langkung luhur ti 3 rebu méterna rungkun, langkung luhur masih aya vegetasi Paramera sareng di luhur 4 rébu méter anu parantos dipibanda lumut sareng lumut.

Andes Vénézuéla sahingga ngawangun hiji-hijina daérah di nagara ieu anu ngagaduhan spésiés tutuwuhan ieu. Di daérah tatangkalan ageung, antawis 500 sareng 2 méter, bentangna siga leuweung hujan jadi aya cedar, laurel, bucares, mahoni ... Éta saé, sabab Rupa-rupa pepelakan ieu ogé kagambar dina fauna.

Di fauna Andéna Venezuelan aya biruang, kondor kondang ti Andes (anu, sanaos henteu cicing di dieu, sok ngaliwat), hélem batu topped, limpets, kijang, shrews, kelenci, ucing liar, elang hideung, embé, manuk hantu, ngelek, beo karajaan, pelatuk, bebek, iguanas , oray, kadal sareng dorados sareng guabinas, diantara spésiés lauk.

Penyuluhan Andes Vénézuéla sacara geopolitik nyarios aranjeunna nyebrang sababaraha nagara bagian nagaras: Barinas, Apure, Portuguesa, Táchira, Mérida sareng Trujillo. Sareng sakumaha anu urang carioskeun di luhur, aya sababaraha kota penting sapertos Mérida, Trujillo, Boconó, San Cristóbal ...

La ékonomi daérah dipaké pikeun konsentrasi dina melak kopi jeung tani, tapi saatos dipanggihan minyak bumi hal robah. Sanés pepelakan parantos lirén didamel, nyatana ti dieu asalna produksi kentang, kekacang, tangkal buah, sayuran, cau sareng seledri, babi, unggas sareng sapi kanggo pasar lokal, tapi ayeuna minyakna daulat.

Pariwisata di Andes Vénézuéla

Sanaos kanggo waktos anu lami ieu bagéan Vénézuéla jauh tina pariwisata, kami sering ngaitkeun nagara sareng Karibia, pikeun sababaraha waktos ayeuna, éta kabuka pikeun kagiatan ieu. Perbaikan infrastruktur komunikasi (ningkat pangwangunan jalan dina sababaraha dasawarsa terakhir) parantos janten mesinna.

Sanaos kapencilian anu disebut jalma-jalma di kidul dijauhkeun ngajauhan aranjeunna tina artos anu ditingalkeun ku wisata, ku cara anu pasti éta ngabantosan aranjeunna pikeun janten berharga pikeun pasar ayeuna. Sareng éta isolasi parantos ngalestarikeun aranjeunna dina sagala kaistimewaan pribumi sareng kolonialna.

Jalma-jalma anu cicing di bagéan nagara ieu ngajengkeun a pariwisata ringan, dampak low, anu ngalestarikeun cara hirup sareng lingkunganana. Pariwisata di tangan masarakat nyalira atanapi wisata anu tiasa urang sebut komunitas.

Urang tiasa nyarios ngeunaan sababaraha Tujuan anu disarankeun di dieu di Andes Vénézuéla. Salaku conto, kota Merida. Didirikeun taun 1558 sareng gaduh anu saé helm kolonial, bari dikurilingan ku gunung anu ngajentul. Anjeun tiasa ningali Istana Uskup Agung, markasna Universidad de los Andes, Katedral atanapi Istana Pamaréntahan.

Merida gaduh jalan anu éndah, jiwa murid, a pasar kota tilu-tingkat sibuk pisan sareng populér, ruang tamu és krim kalayan langkung ti 600 rasa és krim, éta Ruang es krim Coromoto, kalayan tempatna nyalira di Guinness Book of Records sareng seueur taman sareng kotak. Salah sahiji taman anu terkenal nyaéta Los Chorros de Milla, kalayan situ, curug sareng kebon binatang.

Aya ogé anu Mobil kabel Mérida anu nganteur anjeun ka Pico Espejo dina 4765 méter, rada handap ti Éropa Mont Blanc. Taman Orang Los Aleros, éta Kebon Raya kalayan lalakon lucu na dina tangkal ... Sareng upami anjeun resep gunung anjeun gaduh wisata ka Sierra Nevada kalayan puncak anu megah.

Kota anu populér deui nyaéta San Cristóbal, ibukota nagara Táchira, kirang ti 1000 méter jangkungna sahingga ku luhurna saé pisan. Tanggalna ti 1561 sareng caket wates sareng Kolombia janten super komérsial. Ogé, éta ngagaduhan seueur garéja kolonial pikeun didatangan.

Trujillo Éta mangrupikeun ibukota nagara Andean Vénézuéla pangleutikna. Éta pisan kolonial sareng éndah sapertos sadayana nagara. Didirikeun taun 1557 sareng aya dina ketinggian 958 méter. Éta dipikaterang ku patung Virgin of Peace anu gedé pisan, kalayan jangkungna langkung ti 46 méter sareng 1200 ton beuratna. Éta ngagaduhan sudut pandang anu saé sareng poto ti dieu kedahna. Kota lawas anu saé, kalayan barokah anu indah sareng katedral romantis.

Tujuan anu saé anu sanés nyaéta Jajó, Táriba, Peribeca, Capacho ... sadaya tempat ieu ngagaduhan pesona sareng séktor gastronomis sareng hotél na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*