Flora di Venezuela

Flora di Vénézuéla raket patalina sareng lokasi géograpis nagara éta. Lokasina di beulah kalér Amérika Kidul, nempatan wilayah tropis, vegetasi na anu ngaréspon kaayaan ieu, tapi ogé ngagaduhan spésiés sanés kusabab na keragaman ekosistem.

Sakumaha anjeun bakal ngartos, flora di Vénézuéla bénten pisan di daérah pagunungan sapertos Pegunungan gunung Merida anu dina Baskom walungan Orinoco. Sareng éta ogé bénten antara anu terakhir sareng anu basisir Laut Karibia. Nanging, urang tiasa fokus kana naon anu paling umum pikeun sadaya flora di Vénézuéla. Upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta, kami ngadorong anjeun pikeun teraskeun maca.

Flora di Vénézuéla, rupa-rupa nuansa

Vénézuéla mangrupikeun nagara anu euyeub ku flora, sahingga parantos dinyatakeun salah sahiji nagara megadiverse ku PBB. Sapanjang ampir sajuta kilométer pasagi na aya daérah anu bénten sareng leuweung hujan Amazon, sisi walungan Orinoco, dataran tinggi Andean atanapi basisir Karibia.

Pikeun sadayana ieu, flora di Vénézuéla ngalangkungan sakitar tilu puluh rébu spésiés bénten sareng pepelakan. Ogé pikeun alesan ieu, hésé pisan pikeun urang pikeun ngalakukeun ulasan rinci ngeunaan éta sadayana. Akibatna, kami bakal nyaritakeun ngeunaan ciri anu paling khas.

Anu araguaney

Araguaney

Anu araguaney, tangkal khas Vénézuéla

Diantara seueur rupa-rupa, upami aya tangkal khas di nagara Amérika éta anu araguaney, disebut ogé guayacán, tajibo atanapi ek konéng. Nami ilmiah na nyaéta Tabebuia chrysantha sareng biasa pisan di Venzuela anu di 1948 dinyatakeun Tangkal nasional nagara.

Tumuwuh utamina di leuweung tropofilik di Llanos, Kalayan iklim antar-tropis semi-gersang, sareng singkil pikeun pamer na kembang konéng sareng bentuk bel. Henteu jangkungna jangkung, sakitar lima méter, atanapi kandelna, kusabab batang na diaméter sakitar genep puluh séntiméter. Tapi éta tangkal anu saé anu bakal narik anjeun.

Saman

Mangrupikeun spésiés tangkal umum di Vénézuéla. Langkung ageung tibatan anu samemehna, jangkungna tiasa dugi ka dua puluh méter sareng dahanana kabuka dina lega lega. Kitu ogé, éta ilaharna pikeun daérah intertropis sareng lumangsung pisan di daérah ibukota Venezuelan anu ogé dikenal salaku Couji ti Caracas.

Sendok anu populér di Aragua

Maka katelah di nagara Aragua, nalika di Carabobo disebatna lilin, nami ilmiah na nyaeta Gyranthera caribensis. Mangrupikeun tangkal anu endemik pikeun Pegunungan basisir Vénézuél. Langkung khusus, anjeun bakal mendakannana di daérah leuweung beueus. Jangkungna genep puluh méter, tapi panasaran kai anjeun henteu kapake pikeun tujuan komérsial kusabab lemes pisan. Anjeun ogé bakal ngabédakeun éta pikeun akar tubular anu khas sareng kanggo pakis anu tumuh dina dahan-dahanna.

Anu mijao

Ilmiah dipikaterang pikeun Anacardium excelsum, seueur anu dipasihkeun boh di daérah leuweung sareng sabana. Éta tiasa ngahontal jangkungna opat puluh méter sareng ngagaduhan batang anu lempeng sareng silinder sababaraha diaméterna diaméterna. Kembangna leutik sareng warna antara héjo bulak sareng bodas, sanaos nalika umurna umurna robih janten pink sareng ngaluarkeun a seungit anu kuat.

Anu mijao

mijao

Morichal, flora di Vénézuéla dataran wétan

Tangkal ieu kasohor di nagara Amérika pikeun nimbulkeun korma moriche, biasa pisan di dataran wétan da daérah na. Butuh tempat anu dibanjiran ku cai pikeun tumuh sareng ieu ngagaduhan warna anu sami sareng tèh kusabab zat-zat humic anu dikandungna. Éta tiasa dugi ka sapuluh méter jangkungna. Kalayan korma na, éta Cariña India Aranjeunna ngadamel keajaiban leres tina karinjang jadi aranjeunna ngahargaan pisan.

Anggrék, umum pisan dina flora di Vénézuéla

Upami urang nyarioskeun yén anggrek mangrupikeun kembang anu saé, anjeun bakal satuju sareng kami. Tapi, sajaba ti éta, éta ogé umum di flora Venezuela. Nyatana, di sakumna nagara aranjeunna parantos dikenalkeun ampir tujuh belas ratus jinis kembang ieu.

Éta lumangsung utamina di daérah leuweung awan sareng, upami araguaney mangrupikeun tangkal nasional, anggrek ngagaduhan gelar anu sami ngeunaan kembang asli. Anu paling sering nyaéta Cattleya mosiae o may Kembang sareng éta bakal gampang pisan pikeun anjeun mendakanana dina dua sisi bentang gunung anu riparian, di nagara bagian sapertos Vargas, Miranda atanapi Carabobo.

Éta bakal narik perhatian anjeun pikeun warna pink anu sengit na, narik kana lilac. Nanging, aya seueur nuansa anu sanés sareng ogé spésiés anu panasaran pisan sapertos anu disebat Dracula lotax atanapi kisaran tina Oncidium, bentukna siga serangga.

Anggrék

orchids

Kembang cayenne

Éta ogé sering pisan di sapanjang daérah Vénézuél. Nami ilmiah na nyaéta waru sareng kalebet variétas hérbal boh tangkal leutik. Tapi hal anu paling éndah ngeunaan spésiés ieu nyaéta kembang na, tina warna beureum anu sengit, kalayan ukuran anu ageung sareng stamen di tengahna.

Tutuwuhan kakao

Sipat tutuwuhan anu khas di Vénézuéla nyaéta kaayaanana pepelakan kakao. Dina hal ieu, wilayah nagara nawiskeun tilu jinis: triniter, Kréol y muhrim, sanaos anu terakhir mangrupikeun gabungan tina dua anu munggaran.

The Espeletia, sering di nagara Mérida

Biasa disebut frailejon, milik kulawarga asteraceae sareng éta kajantenan khususna di urang lirén jeung tempat-tempat gersang séjén. Kusabab kitu éta diklasifikasikeun salaku padang rumput hejo sareng pagunungan. Nyatana, naékna utami dina jangkungna langkung ageung ti tilu rébu opat ratus méter. Di Vénézuéla umum pikeun mendakanana di Pegunungan gunung Merida.

waru

Kembang cayenne

Manuk Surga khas Aragua

Upami anu sateuacana sering di nagara Mérida, kembang anu matak kieu nyaéta tina Aragua, khususna di gunung basisir na. Disebut sacara ilmiah Heliconia acuminata sareng menonjol pikeun kembangna, warna konéng sengit sareng bagian luhur jeruk.

Kasimpulanana, kami parantos nunjukkeun sababaraha spésiés flora anu paling umum di Venezuela. Tapi urang tiasa nyaritakeun anjeun ngeunaan anu sanés sapertos anjeunna bucare ceibo, Kalayan kembang jeruk na, éta pinus caribaea o pinus karibiaéta pakis badag sareng anu aneh kembang bonténg oray, sadayana sami sami berharga.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1.   Carlos cenahna

    Salawasna nganggo Salin, atanapi kuring henteu terang naha éta bakal janten Wikipedia atanapi anjeun ...
    Ngalakukeun hal aslina = 3

  2.   Mariana moose cenahna

    Abdi henteu kéngingkeun anu dipilari, kusabab éta nganggo Wikipedia sareng ayeuna