Planetarium Simón Bolívar

planetarium2

El Kompleks Élmu Budaya Wisata Simón Bolívar –CCCTSB- tempatna di Taman Metropolitan Las Peonías- diresmikeun taun 1986. Saatos sababaraha taun ngalalaworakeun, rohangan ieu dipugar sareng dimodernisasi, kabuka pikeun masarakat deui ti 8 Séptémber 2004, tanggal ulang taun kota.

Usaha babarengan tina korporasi kota sareng Corpozulia, dimungkinkeun pikeun investasi 1.500 juta bolivars pikeun réaktivasi Komplek, diwangun dina 7.8 hektar tina 2.152 Taman Las Peonías sareng nawiskeun di fasilitas na Planetarium, daérah musium -kalayan 2 kamar utami sareng menara jaga-; pusat olahraga kapal sareng cai, akuarium mini; Taman kaulinan "Tepiche", bioskop-club, ngalegaan daérah héjo, lapangan olahraga, pondok sareng daérah pikeun penjualan ekspo karajinan asli.

Diantara tempat wisata utama Planetarium kami mendakan:

  • Dunya Jurasik:

Pikeun sababaraha urang éta pangaruh anu hébat pikeun kontak sareng sato kuno, pikeun anu sanés mangrupikeun keajaiban téknologi, unik di Vénézuéla sareng Amérika Kidul.

Iinditan ka 165 juta taun ka pengker sareng mendakan dunya anu leungit tina dinosaurus mangrupikeun kasempetan unik pikeun anu nganjang ka Komplek Élmu Budaya Wisata Plancongan Simón Bolívar -CCCTPSB-.

Sampelna, dipasang dina setting alam, diwangun ku 15 modél animatronic, sababaraha ukuran nyata (déwasa) sareng anu sanésna ukuran spésiés juvenile. Sadaya dinosaurus ngagaduhan imajinasi Jaman Jurassic sareng gerakan acak, masihan modél langkung réalisme.

Sababaraha dinosaurus anu diwakilan dina paméran nyaéta Tyranosaurus Rex, warnocus, Parasaurolophus, Ankylosaurs, Deinonichus sareng anu sanésna.

Pangalaman ieu, unik di Vénézuéla sareng Amérika Kidul, mangrupikeun pilihan anu saé pikeun lembaga pendidikan dina karya ngadorong élmu, ogé pikeun peminat paleontologi. Nilai panto asup pikeun mikaresep daya tarik anyar ieu tina Planetarium of Bs. 2.500, ti Salasa dugi ka Jumaah; sareng Bs. 3.000, akhir minggu sareng liburan (barudak déwasa).

planét

  • Planetarium ... alam semesta dina kubah

Planetarium mangrupikeun ruang rapat khusus anu dilengkepan layar ngawangun kubah, ditutupan ku lambaran aluminium berlubang, sareng kapasitas réfléksi anu luhur anu tiasa nyimulasikeun langit wengi, ku satelit buatan langit ditingali tina planét séjén; samagaha panonpoé, samagaha bulan, diantara pangalaman astronomi anu saé.

Proyéktor ngagaduhan sakitar 200 proyektor masing-masing, hiji proyektor bintang némbak; sareng anu sanés kanggo ngalih -kurangna-, ka planét anu sanés, dina perjalanan anu teu biasa salaku panumpang dina pesawat ruang angkasa.

Proyéktor CCCTSB sacara praktis mangrupikeun "mesin waktos" sabab éta ngagaduhan kamampuan nunjukkeun ka kami naon langit bakal sapertos dinten anu urang pilih dina opat rébu taun ka payun, atanapi kumaha genep rebu taun ka pengker.

  • Mini Akuarium:

Akuarium CCCTSB ngagaduhan paméran rupa-rupa fauna laut anu kalebet, diantarana waé, spésiés has Danau Maracaibo urang, sapertos coritas, tilapia, snook, smallmouth sareng lele abu. Diantara spésimén cai asin, mini-akuarium ngagaduhan "hiu mantri" anu ngahudangkeun daya tarik sareng panasaran ngora sareng sepuh anu nganjang ka kami. Aranjeunna ogé bakal tiasa mikat bintang sareng kuda laut, anemon sareng lauk cai tawar anu paling umum.

Sadaya tempat wisata ieu sareng seueur deui anu ngantosan anjeun nalika anjeun sumping ka Simón Bolívar Planetarium, anu perenahna di Km 12, ngalangkungan Santa Cruz de Mara.

www.planetario.corpomaracaibo.net


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

11 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   Maritza Guijarro cenahna

    Ieu anu kuring nalungtik ngeunaan simon bolivar planetarium di maracaibo, sigana kuring éta lengkep pisan sareng detil, janten kami ngajantenkeun salam ok.

  2.   sawah jairo cenahna

    Aya sakelompok budak sareng awéwé anu resep kana astronomi salaku proyék diajar, kami hoyong terang upami aya hubungan antara komunitas ilmiah proyék astronomi sareng planetarium simón bolívar, sareng upami tautan ieu bakal mempermudah asup gratis ka planetarium , khususna Situs-situs anu dipikaresep ku astronomi. Kira-kira 20 budak lalaki sareng awéwé anu kagolong kana komunitas bela diri di kota San Fracisco, aranjeunna sadayana diajar, tapi sumberdaya ékonomi terbatas, kami hatur salaku komunitas pendidikan. Punten wartosan kami ngeunaan jinis hubungan sosial ieu sareng komunitas anu ngarencanakeun kagiatan astronomi sareng murid anu cicing di dinya. Hatur nuhun pisan. Lic. Jairo Campo Burgos.

  3.   Marcia Perozo cenahna

    Abdi hoyong terang upami waktos sareng nilai input parantos dianggo.

  4.   Robinson cenahna

    Salam kuring hoyong terang jadwal pikeun kunjungan ti planét SAKUDANG budak kuring resep nganjang ka anjeun.

  5.   Yelitz Aduarte cenahna

    tikétna mahal pisan

  6.   Manuel cenahna

    Abdi hoyong terang iraha aranjeunna dikirimkeun ka planet simimon volivar

  7.   sulbett cenahna

    Batur punten wartosan kuring nomer telepon tina planetarium ...

  8.   Sun Almella cenahna

    Kuring gaduh sakumpulan koléktif di sakola kuring anu urang bahas sababaraha titik élmu, sajarah sareng lingkungan. Abdi hoyong terang kumaha komunikasi sareng planetarium dina raraga ngarencanakeun tamasya sareng budak kuring

    1.    GL cenahna

      0416- 503- 5185 Rafael Palmar -Diréktur

  9.   gledys cenahna

    0416- 503- 5185 Rafael Palmar -Diréktur

  10.   GL cenahna

    0416- 503- 5185 Rafael Palmar -Diréktur.