Daérah Yunani

Yunani mangrupikeun nagara alit tapi dibagi sacara administratif janten urang gaduh tilu belas daérah, disebat periferal, dibagi kana "nomos", propinsi. Aya ogé 51 nomi, kotamadya disebut Dimos sareng komunitas Kinotita. Ngabingungkeun, sanes?

Hayu urang tingali, éta daérah Yunani sareng ibukota masing-masing nyaéta:

  • Attica- Athena
  • Yunani Tengah - Lamia
  • Yunani Kulon - Patras
  • Makédonia Tengah - Tesalonika
  • Makédonia Wétan sareng Thrace - Komoténe
  • Kreta - Heraklion
  • Épiro - Loánnina
  • Kapuloan Ionian - Corfu
  • Aegean Kalér - Mytilene
  • Aegean Kidul - Hermoúpolis
  • Peloponnese - Tripoli
  • Thessaly - Larissa

Dina gilirannana, daérah-daérah ieu ngagaduhan sababaraha propinsi. Sareng ogé di luar aranjeunna aya biara-biara di Gunung Athos, sektor administrasi mandiri ti pamaréntah. Yunani mangrupikeun républik présidén anu ngagaduhan ruang législatif, kapala nagara anu janten présidén sareng kapala pamaréntahan anu janten perdana menteri.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*