Pangantenan sareng perawatan awak di Yunani kuno

Gambar | Pixel

Luyu sareng paréntah filsafat klasik kuno, di Yunani moralitas pakait sareng kaéndahan sareng miara awak. Dina waktos éta, sinonim janten warga nagara anu saé éta ngagaduhan badan anu saé sareng terlatih. Lalaki latihan sababaraha jam di gimnasium pikeun ngahontal idéal kuno kaéndahan dumasar kana harmoni sareng badan olahraga.

Yunani, sajaba ngajaga awakna dina kaayaan fisik anu saé ngalangkungan program latihan anu sengit, ogé aranjeunna paduli pisan ngeunaan kabersihan diri. Saatos latihan senam, aranjeunna nuturkeun ritual ngabersihan kulit dugi ka ngarobah kultus kaéndahan janten salah sahiji tihang budaya na, anu ngagaduhan akibat dina peradaban anu sanés.

Dina artikel ieu kami marios naon anu dandan sareng perawatan awak diwangun ti Yunani kuno. Anjeun hoyong terang langkung seueur? Terus maca!

Toilét di Yunani kuno

Gambar | Pixel

Urang tiasa ningali dina lukisan amfora anu salamet dugi ka ayeuna urang Yunani kuno prihatin pisan ngagaduhan awak saimbang sareng séhat, Janten aranjeunna ngalaksanakeun program latihan anu nungtut pikeun ngahontal awak anu harmonis sareng éndah.

Dina amphoras atlit henteu ngan ukur diwakilan latihan olahraga tapi ogé ngalakukeun ritual ngabersihkeun sareng miara awak salajengna. Sareng aranjeunna dicét nganggo aksésoris kageulisanana, contona wadah alit nganggo minyak aromatik anu digantungkeun dina témbok atanapi dihijikeun kana pigeulang atlit.

Abong, keusik, batu apung sareng acuk, almond, marjoram, lavender sareng minyak kayu manis dianggo pikeun ngabersihkeun kulit saatos latihan. sapertos ngabersihkeun losion, colognes sareng deodorants. Asesoris sanés anu aranjeunna anggo nyaéta tongkat logam panjang séndok datar pikeun ngaleungitkeun kaleungitan debu sareng minyak tina kulit.

Di musium arkéologis Yunani anjeun tiasa ningali sababaraha conto kendi anu dianggo pikeun nyimpen ésénsi ieu sareng produk pembersih. Éta wadah anu didamel tina liat atanapi alabaster anu biasa dihias sareng ngagaduhan rupa-rupa.

Mandi umum di Yunani kuno

Perlu dipikanyaho yén mandi umum aya di Athena ti saprak abad ka-XNUMX SM, tempat dimana lalaki angkat saatos olahraga henteu ngan ukur pikeun nyeuseuh tapi ogé ngobrol sareng pangguna sanés, kumargi éta dianggap tempat rapat anu terkenal.

Bak mandi umum kuno Yunani mangrupikeun rohangan ageung anu nahan ratusan jalma sareng dibagi kana sababaraha daérah. Mimiti anjeun aksés kana frigidarium (kamar ku cai tiis pikeun mandi sareng nyabut kesang), maka giliranana tepidarium (kamar sareng cai haneut) sareng akhirna aranjeunna angkat kaldarium (kamar sareng sauna).

Dokter dina waktos éta nyarankeun mandi cai tiis kusabab aranjeunna nyegerkeun awak sareng jiwa nalika mandi panas dianggo pikeun ngajantenkeun kulit katingal lemes sareng anggun.

Sakali ritual mandi parantos réngsé, sérver miceun kokotor tina kulitna sareng nyaring. Teras tukang pijet nyampeur, anu ngolesan minyak wangi dina awakna pikeun ngareureuhkeun otot.

Awéwé dina tempat mandi umum di Athena

Gambar | Pixel

Di kamar mandi umum kuno Yunani aya tempat anu didamel khusus pikeun awéwé, sanaos aranjeunna sering dikunjungi ku jalma Athena anu hina nalika awéwé kelas luhur dikumbah di imahna. Pikeun mandi aranjeunna nganggo terakota atanapi bak mandi batu anu dieusi ku cai ku panangan.

Idéal kageulisan feminin di Yunani kuno

Kecap kosmétik asalna tina basa Yunani anu hartosna "anu dianggo pikeun kabersihan sareng kaindahan awak" khususna ngarujuk kana rupa.

Lambang kaéndahan pikeun awéwé Yunani mangrupikeun kaéndahan anu unpretentious. Kulit bodas dianggap cerminan kasucian sareng karep ogé kahirupan anu jegud sabab kulit disamak dikenalkeun sareng kelas handap sareng budak, anu nyéépkeun waktos-waktos salami damel panonpoé.

Pikeun ngajaga kulit anu pucat, éta biasa ngagunakeun produk sapertos kapur, kalungguhan atanapi arsénis. Aranjeunna nempatkeun Blush basis berry dina pipi, sanaos makeup pisan énténg sabab kaéndahan alam unggul, teu sapertos awéwé perusahaan anu nganggo warna langkung sengit.

Perawatan rambut di jaman kuno

Gambar | Pixel

Sedengkeun pikeun buuk, duanana lalaki sareng awéwé ngusap rambutna ku minyak sareng ngagulung sabab gaya ieu dianggap pangageungna kaéndahan nalika éta. Yunani resep gerakan anu dikedalkeun ku ombak sareng ngagulung. Budak éta jaga ngajaga rambut tuanna dina kaayaan sampurna. Nyatana, sababaraha gaya rambut anu dianggo ku urang Yunani kuno tiasa ditingali dina patung-patung anu tetep dugi ka ayeuna.

Awéwé kelas luhur béda ti budak dina rambutna kusabab ngagem gaya rambut anu canggih sareng aranjeunna ngumpulkeun rambut panjangna dina busur atanapi kepang anu dihias ku busur sareng tali alit. Ngan dina waktos duka duka aranjeunna motong sakedik. Pikeun bagian na, awéwé kelas handap biasa nganggo rambutna pondok.

Barudak diidinan melak rambutna dugi ka nonoman, nalika dipotong kanggo ditawarkeun ka déwa. Lalaki angkat ka tukang cukur kadang-kadang sareng henteu ngamimitian nyukur janggot sareng kumis dugi ka Alexander anu Agung. Salah sahiji inovasi anu sumping sareng Raja Makédonia salaku hasil tina panaklukanna di Wétan nyaéta pewarna rambut.

Di Yunani kuno warna pirang ngalambangkeun kaéndahan dina kaenuhanana. Pikeun nyarupaan Achilles sareng pahlawan sanés dina mitologi Yunani, lalaki parantos nyiptakeun cara menerkeun rambut nganggo produk sapertos cuka, jeruk nipis, sareng safron.

Ngaleungitkeun rambut dina dunya klasik

Pikeun miceun rambut awak, awéwé nganggo agul sareng didamel nganggo pasta khusus atanapi nganggo lilin.. Urang Yunani kuno nganggap penting pisan pikeun ngaleupaskeun rambut awak sakumaha awakna depilated mangrupikeun simbol kasucian, nonoman sareng kaindahan.

Waxing dilengkepan ku pijet sareng minyak sareng parfum pikeun nenangkeun kulit. Ritual ieu dilaksanakeun ku kosmetés di gym, anu kumaha waé anu tipayun ti salon kecantikan.

Ritual pangantenan dina budaya anu sanés

Gambar | Pixel

Ku nalukkeun Byzantium, Mesir sareng Suriah, umat Islam ngawariskeun kaasihna mandi ti Romawi sareng Kristen Byzantine.

Baheula, dina budaya Islam panginten yén panas hammam ningkat kasuburan sareng, ku sabab kitu, baranahan anu percanten. Janten urang Arab lirén nganggo cai tina frigidarium (kamar tiis) pikeun mandi sareng ngan ukur nganggo tepidarium sareng caldarium.

Janten di nagara-nagara Arab, hammams ogé mangrupikeun tempat berkumpul sosial anu penting sareng aranjeunna nangtung di gerbang masjid. Jalanna ngalangkungan aranjeunna panginten persiapan sareng pemurnian pikeun asup ka Bait Allah.

Untungna Ritual pikeun dandan ieu dilahirkeun di Yunani kuno sareng dilestarikan ku nagara-nagara Islam tetep dugi ka ayeuna. Di seueur kota aya tempat mandi Arab dimana anjeun tiasa ngalaman tradisi kuno ieu dina kulit anjeun sorangan. Éta mangrupikeun rencana anu saé nyéépkeun sabtu minggu siang, istirahat sareng sayah awak sareng pipikiran.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1.   sol cenahna

    Halo, kumaha kabarna? Sigana saé pisan anjeun nyarioskeun ieu

  2.   gshcgzc cenahna

    leblou