Flora sareng fauna Yunani

Leuweung pinus di Yunani

La alam anu anjeun tiasa mendakan di Yunani mangrupikeun kesan anu hadé, sareng numutkeun ka organisasi non-pamaréntah WWF, daérah ieu dibagi antara dua ecoregions ageung, masing-masing ku kaanehan anu ngajantenkeun unik.

Supados anjeun tiasa langkung resep nagara, abdi badé ngawartosan anjeun kaseueuran flora wawakil sareng fauna Yunani. Entong sono.

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun, daérah ieu dibagi antara dua ékoregion ageung, nyaéta:

Hutan leuweung kayu atos

Dina gilirannana dibagi kana leuweung balkan campuran dataran handap kalér sareng dina leuweung campuran gunung rhodope. Iklim di tempat-tempat ieu sedeng, anu hartosna suhu tetep hampang sapanjang taun, sareng dina usum salju aya sababaraha ibun.

Flora sareng fauna Yunani di leuweung ieu parantos diadaptasi pikeun hirup dina kaayaan anu khusus, saageung tingkat pertumbuhanana sering lambat, utamina tina pepelakan. Tapi hayu urang tingali dina langkung jéntré:

flora

Tangkal beech di Yunani  

Diantara flora anu paling khas tina leuweung sedeng Yunani ieu kami nyorot tangkal megah sapertos:

  • Cemara bodas (Abies alba): Éta mangrupikeun konifer anu laun kalayan bantalan piramida anu jangkungna sakitar 60m.
  • Carpe wétan (Carpinus orientalis): éta tangkal gugur anu jangkungna 10 méter. Éta tiasa dipanggihan sareng beech, sabab duanana kedah iklim anu rada tiis pikeun tumuh.
  • Carpe bodas (Carpinus betulus): Éta mangrupikeun tangkal gugur anu umum di leuweung anu rusak, tumuh di luhur 600 méter dpl. Éta ngahontal jangkungna 25 méter, maksimum 30m, sareng kadang-kadang tiasa dipendakan di gigir tangkal beech.
  • Beech (Fagus sylvatica): Mangrupikeun tangkal anu lalaunan, daunna daun anu jangkungna 40 méter. Di Yunani kapanggih ngabentuk leuweung di Pilio.
  • Ek Trojan (Quercus trojana): Tangkalna mangrupikeun tangkal anu lalaunan, daun daun anu jangkungna na jangkungna sakitar 20 méter.

fauna

Di leuweung ieu hirup teh Biruang coklat, seueur réptil resep kadal, kadal, oray viperine o oray kongkorongok, sarta domba gunung bodas jarang pisan anu anjeun ngan ukur mendakan di Yunani, khususna di jurang Samaria.

Leuweung Méditeran

Tangkal zaitun Yunani

Jenis leuweung ieu dibagi kana opat jinis: Leuweung gelisah Illyrian, leuweung campuran Pagunungan Pindo, Leuweung Tengah Kreta jeung sclerophyllous sareng leuweung campuran di Aegean sareng Turki kulon.

Flora sareng fauna anu tiasa anjeun tingali terang kumaha cicing di tempat anu hujan henteu turun sering, sareng dimana suhu na tiasa naék seueur nalika usum panas. Janten, spésiés na anu paling representatif nyaéta:

flora

Diantara flora leuweung Mediterania anu paling representatif, kami nyorot pepelakan ieu anu gunana pikeun manusa: 

  • Almond (Prunus dulcis): Ieu tangkal daun anu tumuh ka jangkungna 7m sareng ngahasilkeun kacang anu nikmat: almond.
  • Tanggal (Phoenix dactylifera): Éta tangkal korma ngembang gancang anu tiasa ngahontal jangkungna 10 méter. Éta dibudidayakan di seluruh daérah Mediterania pikeun résistansi kana usum garing sareng tanggal-na.
  • Tangkal anjir (Ficus carica): Mangrupikeun tangkal gugur anu jangkungna 6m sareng tingkat pertumbuhan gancang sareng anu buahna, buah anjir, ogé tiasa didahar.
  • Dalima (Punica granatum): Mangrupikeun tangkal daun hias anu ogé ngahasilkeun sababaraha buah, dalima, anu tiasa didahar pikeun manusa. Tumuh gancang pisan ka jangkungna 5-6m.
  • Tangkal zaitun (Olea europaea): Mangrupikeun tangkal evergreen anu ngahontal jangkungna 5-6 méter, sareng ngahasilkeun sajumlah gedé zaitun.

Anemonas Yunani

Sanaos henteu hilap kana kembang anu masihan warna pikeun bentang, sapertos anemonéta tulip, las violets atanapi anu daffodil.

fauna

Dina iklim anu tiasa sesah pikeun kahirupan sato, pikaresepeun pikeun nyorot rupa-rupa sato anu anjeun tiasa mendakan di leuweung ieu, sapertos lynxes, las bajing coklat, rubah, serigala, kijang, srigala.

Hirup di laut ... sareng di langit

Perkawis laut, upami anjeun teuleum anjeun bakal ningali mullet, hurang, cumi, gurita, udang, keuyeup, remis, kokolot komo lumba-lumba.

Hayam leuweung

Upami urang nyarioskeun perkawis manuk, Yunani tiasa reueus janten titik pertemuan atanapi titik jalan pikeun seueur diantarana, janten upami anjeun hoyong ningali -atawa coba sahenteuna 🙂 - kawung, nightingales, Bebek, manuk ngumbara, pheasants, pelikan o hawu, tong ragu-ragu kana perjalanan ka nagara ieu anu beunghar ku kahirupan sato sareng pepelakan.

Dina bentang na aya seueur kakayaan sato sareng pepelakan, dugi ka aya sababaraha 5500 spésiés tutuwuhan, Mamala 116, 422 manuk, 126 lauk, 60 réptil y 20 amfibi. Endah, leres?

Janten ayeuna anjeun terang, upami anjeun resep kana pariwisata ékologis sareng hoyong niténan sagala jinis flora sareng fauna anu khas di unggal juru wilayah Yunani, tong ragu buku tikét nyéépkeun liburan anu teu kapohokeun. Anjeun moal kuciwa.

Ngagaduhan perjalanan anu saé!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

15 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   eureun cenahna

    Kembang ieu jarang pisan tapi bakal langkung seueur upami namina henteu kantos nguping di Méksiko
    sareng éta bakal janten pepelakan anu teu dikenal

    Gracias

  2.   B. cenahna

    Kuring pikir maranéhna bakal langkung saé ngahapus entri ieu tina blogna, sabab ku nyalira éta nyandak sadaya kiridit kana naon anu tiasa teras-terasan maca di dinya.

  3.   masih cenahna

    hahaha bodo

  4.   anonimo cenahna

    sagala anu aranjeunna tuliskeun téh omong kosong

  5.   anonimo cenahna

    tapi sabagian henteu

  6.   Nazly cenahna

    katingali kusabab teu aya anu hoyong janten réréncangan atanapi réréncangan sadayana anu benci ka kuring kusabab

  7.   mandy cenahna

    Aranjeunna parantos naros ka kuring sareng kuring henteu terang ngeunaan éta. Naha anjeun tiasa ngabantosan kuring? patarosan na:
    Naon flora kuno sareng / atanapi ayeuna sareng / atanapi fauna anu narik perhatian anjeun?

  8.   thshsbsn cenahna

    HhdjshfmHejjsb; € - # + 3 nwh? U! Jodeyjsoesputppofd; epend? Elssjdj! Jdkwijwn
    Hebfjfkjfwsieuosjsjskidiojdkdlsjjebwj! Jskv ** # ¶ £ ^ * ^^ & ¥ jGFjB'r * yYV4tYH√6ππ ^ • € ¥ & n = & ¶_¶ × = ×: ÷ _ ÷ √_√: |]
    wjdkzhsmc ::

  9.   u cenahna

    bbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

  10.   u cenahna

    queputdasdeciiiiiiiiiiis hahaha

    1.    Mateus cenahna

      kurang ajar

  11.   Patrick cenahna

    Hai, nami abdi Patrick

  12.   Patrick cenahna

    Halo, nami abdi Patrick sareng saha nami anjeun?

  13.   gisela cenahna

    moal aya jalma anu teu hormat asup kana halaman ieu kusabab inpormasi anu dipasihkeun aya gunana sareng aranjeunna henteu nampi kanyataan

  14.   gisela cenahna

    Naon gelombang goréng kalayan aranjeunna sadayana