Agdistis, hermaphrodite dina mitologi Yunani

hermaphrodite-in-greek-mitologi

Unggal jalma kuno gaduh mitologi na sareng kanyataanna kami ogé ngagaduhan mitos. Urang tiasa nyarios yén sakitar dua rébu taun dunya Kulon didominasi ku mitologi Yahudi-Kristen. Upami kitu Mitologi Yunani seueur déwa sareng déwi na anu diadopsi ku urang Yunani sareng carita rumit sareng warna-warni na parantos tiasa bertahan salami sababaraha abad sareng ragrag peradaban.

¿Hermaphrodites dina mitologi Yunani? Leres, mitologi Yunani pisan pluralisitas sareng henteu ngabédakeun. Agdistis éta mangrupikeun salah sahiji tokoh panginten kirang dikenal tapi langkung endah. Carita ieu nyaritakeun yén anjeunna lahir ka Gaia saatos dewa Zeus ngagaduhan "impian baseuh" sareng ngaleupaskeun mani na di bumi. Gaia janten reuneuh sareng Agdistis lahir. Anjeunna sanés awéwé atanapi lalaki tapi hermaphrodite sareng ciri anu khusus dina awakna ngagumkeun dewa sareng ngajantenkeun aranjeunna sieun yén anjeunna hoyong sareng tiasa nalukkeun dunya. Éta sababna aranjeunna motong sirit na.

Déwa sanés nyandak sirit tina Agdistis sareng aranjeunna dikuburkeun. Tangkal badami lahir ti anjeunna di tungtungna. Henteu lami saatosna, nymph ti walungan Sangarius anu namina Nana nyandak badami tina tangkal teras disimpen di antara dadana. Anjeunna langsung hamil sareng ngagaduhan anak anu dibaptis ku nami Attis. Sigana mah Attis janten budak anu geulis anu Agdistis akhirna murag asih (enya, mitos Yunani resep satia sareng hubungan anu rumit). Tapi Agdistis, masih teu gaduh sirit, sigana anjeunna teras-terasan ngagumkeun ku penampilanna sahingga kulawarga budak lalaki gancang nikah ka anjeunna sareng putri.

Agdistis Anjeunna teras némbongan dina kawinan sareng ngaganggu acara éta, tapi Attis éra pisan yén anjeunna kabur tina upacara, lebet leuweung, sareng ngabunuh diri janten getih. Sumangetna robah jadi tangkal pinus. Agdistis gering pisan yén anjeunna naros ka Zeus tetep awakna salamina, anu dilakukeun ku déwa ku nempatkeunana dina kubur di tempat suci Cybele. Sejarah Agdistis mimiti diciptakeun taun ka taun di tempat suci déwi ieu, antukna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*