Naon anu kedah ditingali di Syntagma Square, di Athena

Alun-alun Syntagma

Unggal kota atanapi masing-masing nagara ngagaduhan alun-alun utami na upami di Yunani sareng Athena pasagi éta Alun-alun Syntagma. Éta alun-alun anu parantos aya langkung ti saabad sareng sanaos dina awal abad ka-XNUMX pinuh ku tatangkalan sareng teu aya mobil, éta masih éndah ayeuna.

Urang tiasa narjamahkeun nami anjeun ka Plaza undang-undang sareng nami nuduhkeun nalika Otto, Raja Yunani, kadorong pikeun asup ka hiji di 1843. Di payuneunana nangtung Royal Palace, dinten ayeuna Parlemén Yunani, fungsi anu parantos dilaksanakeun ti saprak 1934. Éta mangrupikeun wangunan gaya neoklasik anu dina gilirannana dikurilingan ku kebon kabuka pikeun umum, hal anu gedong henteu ngamungkinkeun. Tapi anjeun tiasa teras nyaksi ngarobah penjaga présidén nyanghareup ka Makam Prajurit Anu Teu Dikenal, ogé sacara tradisional.

Alun-alun Éta dirarancang sareng diwangun dina abad ka-XNUMX, saatos Raja Otto ngalih ibukota ti Nafplio ka Athena. Sareng sabulan saatos penobatanana, pemberontakan militér éta dilakukeun anu maksa anjeunna asup kana konstitusi. Saprak harita alun-alun parantos, ayeuna sareng bakal aya tempat anu dipilih pikeun sadaya pawai sareng protés. Sababaraha tangkal masih gaduh, diantara tangkal cemara sareng jeruk anu ngiuhan na, sanaos aya ogé daérah anu bérés.

Alun-alun parantos cicing a restorasi hébat sareng jero henteu lami teuing sareng desain na teu acan keuna, syukur. Aya marmer bodas sapertos anyar, dina bangku, aya tihang lampu lami anu diganti ku anu langkung modéren sareng éndah, cai mancur na parantos direnovasi sareng tambakan anyar ditempatkeun di hiji sisi alun-alun sareng anu sanésna. Sareng kaseueuran tangga dina Avenida Amaias ogé énggal.

Naon anu anjeun tiasa tingali upami anjeun lirén di Syntagma Square samentawis? Nya éta Parlemén Yunani diwangun dina 1843 kalayan 365 kamar sareng kamar mandi tunggal, éta Tugu pikeun Prajurit Anu Teu dikenal di payun gedong bobogohan ti taun 1929 sareng japati anu datang sareng indit.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*