Pakéan lalaki Yunani kuno

Pakéan tina lalaki Yunani kuno Éta henteu cocog sareng awakna tapi leupas, biasana éta lawon sagi opat anu ngabungkus awak sareng dicekel ku ari, jepitan atanapi ngan saukur dijantenkeun jahitan.

Urang Yunani mangrupikeun panyokong lawon sapertos sutra, kapas, linen komo kulit sato, rami dipelak di Asia Minor.

Baju lalaki éta diwangun ku dua lembar, anu jerona disebut chiton sareng mantel luar atanapi himation lalaki teu nganggo baju jero handapeun tunik.

Chiton tiasa janten Doric atanapi Ionic, Doric diwangun ku sagi opat lawon anu sacara bébas ngabungkus awak sareng dikurilingan sabuk atanapi bros.

Chiton panjang dugi ka suku, disebatna dina waktos éta kakuatan chiton, handapeunana, sabab aranjeunna henteu nganggo baju jero, tunik sapertos kaos, ionik didamel tina linen.

Bener éta baju tidur nganggo baju baju anu murag handapeun siku, tiasa dianggo ku lalaki sareng awéwé, sareng cocog pikeun jalma umur tengah.

Tunika atanapi citwvn dihijikeun kana taktak nganggo pin atanapi pita sareng diluyukeun sareng sabuk, kanggo bobo aranjeunna henteu ngaluarkeun tunik sabab dijantenkeun kaos siang sareng baju tidur pikeun wengi, anu alit ngagem tunika pondok tanpa ngabeungkeut.

La exomida Éta baju baju pikeun budak, tukang sareng prajurit, éta baju pondok dihijikeun dina cangkéng ku sabuk sareng diikat dina taktak ku simpul anu ngamungkinkeun aranjeunna langkung kabébasan gerak.

El himation Éta kaén wol wol pasagi anu ditumpukeun dina awak sahingga panangan katuhu kabuka sareng kéncana ditutupan.

La chlamys hal anu kasar mangrupikeun jubah anu dianggo para prajurit, cape anu langkung kabuka sareng ngambang, para nonoman nganggo éta kusabab éta ngamungkinkeun aranjeunna kéngingkeun duanana pananganna bébas.

Anu aranjeunna bobo nyaéta sabuk, jubah panjang dugi ka suku, dijantenkeun hiasan sareng kanggo upacara.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1.   estherfrombarcelona cenahna

    Halaman anu saé pisan, kuring resep. Kuring mangrupikeun murid gelar sarjana humaniora taun 1 sareng kuring resep pisan ka Yunani sareng saur ieu mangrupikeun halaman anu saé.

    Éster. Barcelona.

  2.   Veronica cenahna

    kumaha saé

  3.   Yareny Saravia cenahna

    Dina halaman ieu anjeun moal mendakan naon waé anu diperhatoskeun, tapi hé, kami bakal ngurus sadayana …………… 🙁

  4.   namii cenahna

    pos pikeun kuring sigana mah saé pisan aranjeunna nempatkeun éta hal, tapi ti mana asalna baju awéwé sareng barudak.

    Dadah

  5.   deysi cenahna

    Aranjeunna diasah orita awon pisan, pantun béda