Ninggalkeun atanapi henteu kiat di Yunani

Tips di Yunani

Di Yunani anjeun dipiharep tip sacara praktis di sadaya tempat: di hotél, réstoran, jalan wisata sareng taksi. Nanging kedah diarepkeun sanés hartosna éta kawajiban sareng kanyataanna Éta gumantung pisan kana kumaha jasa parantos disayogikeun.

Bisi wae, éta mangrupikeun biaya anu urang kedah nimbangkeun nalika mesen anggaran perjalanan kami, kusabab sadayana nambihan. Janten hayu urang tingali dimana meureun urang kedahna tinggalkeun tip sareng sabaraha:

  • hotél: mangrupikeun adat pikeun nyungkeun tip ka portir atanapi ka batur anu ngabantosan anjeun nganggo kantong anjeun, ogé pikeun saha waé anu meresihan kamar anjeun. Ngitung hiji euro per koper sareng sami pikeun beberesih.
  • réstoran: Salaku wisatawan urang kedah ningal tip di sadaya réstoran tapi jumlahna gumantung kana tagihan akhir. Ngitung 5 atanapi 10%. Éta ditingalkeun dina méja gigireun tikét atanapi upami anjeun mayar nganggo kartu anjeun tiasa nyarios palayan sateuacan méja ditutup. Biasana jasa disertakeun, roti sareng cai, tapi biasana henteu seueur.
  • Taksi: Éta sanés kawajiban tapi supirna biasa pisan wisatawan ninggali tip. Sumpah! Hal anu pangsaéna nyaéta buleud biaya akhir nepi 5 atanapi 10%. Upami anjeun nyewa supir pribadi anjeun tiasa ngantepkeun tambahan 20 euro per dinten.
  • wisata: didieu anjeun moal tiasa nyingkahan tip na. Upami anjeun angkat dina grup anjeun tiasa mayar sakitar 5 euro per jalma per dinten tapi dina wisata pribadi sakitar 20 euro biasana sapertos anu biasa.

Naséhat kuring nyaéta anjeun salawasna ngagaduhan koin dina panangan, robih, pikeun ngajantenkeun sadayana tip ieu. Tungtungna, upami pangalaman anjeun salaku wisata henteu saé sareng aya anu hoyong ngeusi batre anjeun atanapi neken anjeun pikeun tip maka anjeun tiasa ngahubungi anu disebut Pulisi Wisata sareng ngadamel keluhan anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*