Tips di Yunani, naon anu anjeun kedah terang

Porpinas di Yunani

Tipping mangrupikeun tradisi anu ngajantenkeun padamel gastronomis bagja, sanaos wisatawan henteu resep pisan. Di Yunani aya budaya tipping janten upami anjeun nganjang ka nagara ieu dina usum panas anjeun kedah ngitung biaya anu alit tapi tetep dina anggaran anjeun.

Dina masalah réstoran wisata anjeun kedah nimbangkeun nuturkeun atanapi sadar kana léngkah-léngkah anu tangtu. Hal anu pangpayunna: naroskeun tagihanana. Teu aya anu biasana mawa tagihan upami anjeun henteu naroskeun, janten upami anjeun gaduh dina panangan anjeun kedah parios sabab panginten aya kasalahan dina paréntah. Upami kasalahan na kirang anjeun tiasa malire, upami sanés waktosna kanggo pengamatan anu relevan. Anjeun kedah ogé mastikeun upami biaya jasa parantos dikumpulkeun.

Upami kitu, anjeun parantos tiasa mayar tagihanana. Upami perhatosanna parantos saé, anjeun tiasa ngantunkeun a 10% pikeun palayan tapi upami éta henteu pikaresepeun anjeun, entong tinggalkeun tambahan. Pelayan biasana ngabagi sababaraha pendapatan. Upami anu gaduh réstoran atanapi tempat tuang parantos sumping ka anjeun, anjeun henteu kedah ngantepkeun tip. Ujung na sok sareng ngan ukur pikeun padamel anu padamelan. Sareng upami jasa henteu saé atanapi goréng maka tinggalkeun ujung anu sami sabab utamina dina usum seueur budak lalaki sareng budak awéwé damel dasarna nganggo tip. Hiji euro atanapi dua cekap.

Upami anjeun linggih dina a situs langkung tradisional, sanés turis Prosedur na kirang langkung mirip: anjeun naroskeun tagihanana, anjeun mariksa kasalahan sabab éta pasti yén anjeun henteu ditagih biaya jasa. Ujung dina jenis tempat ieu nyaéta 10 atanapi 20% tina total sareng anjeun ngantepkeun dina méja atanapi langsung masihan ka pelayan. Teras anjeun ngucapkeun salam sareng angkat. Upami tip na kanggo supir taksi, kanggo koperna, aya tingkat resmi kusabab tips na henteu kabiasaan.

Sareng tungtungna dina kasus ngagunakeun jamban umum dimana aya jalma anu nyayogikeun anjeun kertas sareng anu sanésna, anu biasa tinggalkeun sakitar 50 sén euro atanapi hiji euro.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*