Pesta Panén perayaan rahmat anu asalna ti jaman kafir

Mangrupikeun panén

Wawaran pikeun hatur panén

Festival panén mangrupikeun perayaan ti Gracias sumebar ka sakumna dunya. Asalna balik ka jaman iraha manusa janten cicingeun sareng mimiti latihan tatanén. Kalayan éta, anjeunna ngahaturkeun nuhun ka déwa-déwi na yén bumi masihan anjeunna tuangeun.

Hubungan Telluric antara Manusa sareng buah Alam aya dina hakekat spésiés urang sareng éta ngalangkungan pisan kumpulan pajeg éta tina lahan sareng tuangeun anu disayogikeun ku urang pikeun kéngingkeun dimensi anu ampir religius atanapi sahenteuna mistisisme.

Sejarah singget tina festival panén

Urang Mesir kuno muji sukur ka Osiris pikeun panén anggur anu saé, numutkeun ukiran waktos. Adatna ngalih ka Yunani, dimana pihak diatur pikeun ngahargaan Dionysus sareng engké ka Roma, dimana déwa kajantenan disauran Bacchus. Nyatana, urang Latinos ogé ngarayakeun festival panén anu sanés sapertos Séréal, hatur nuhun Ceres bijil anu disayogikeun.

salila Umur pertengahan yén tradisi terus dilakukeun di kalangan patani. Nanging, éta kaleungitan bagian tina kaaslianana. Alesanna nyaéta seueur kebon pertanian anu dibudidayakan di biara sareng pendeta, sakumaha anjeun bakal ngartos, henteu pati dipasihan ekspresi anu hébat, sanaos aranjeunna bersyukur. ketuhanan bubuahan diala.

Nanging, tradisi na tetep. Malah ku datangna tina Renacimiento jeung vitalisme pisan intensified. Sareng éta henteu pernah lirén dirayakeun di unggal jalma di dunya dugi ka ayeuna. Upami anjeun nganjang ka kampung mana waé dina waktos panén, anjeun bakal ningali kumaha aranjeunna ngarayakeun waktos éta kalayan gaya pikeun hatur nuhun kana produk anu ditampi.

Festival sisikian

Festival sisikian di Républik Céko

Festival panén, perayaan hatur nuhun di saluruh dunya

Nyatana, sababaraha festival pangpentingna anu dirayakeun di sababaraha bangsa di planét urang ngagaduhan asal-usulna festival panén. Misalna dina Iran dirayakeun mehgan, festival ti saprak jaman baheula Kakaisaran Persia sareng anu ngagungkeun duanana kadatangan usum gugur sareng panén.

Pikeun bagian na, dina India aranjeunna gaduh perayaan sapertos Makara sankranti hatur nuhun naon anu ditampi ngalangkungan daratan. Tapi festival anu paling kawéntar anu asalna di musim panén nyaéta anu ku kami bade dijelaskeun sareng anjeun, pastina, bakal wawuh ka anjeun.

Poé sukur

Éta mangrupikeun salah sahiji liburan nasional di AS, Kanada komo dina sababaraha Kapuloan Karibia. Sanaos sadayana sarjana satuju yén asal usulna perayaan panén, aranjeunna henteu jelas ngeunaan awal aslina. Sababaraha nyarios yén éta dicandak tina perayaan anu diayakeun ku urang Sepanyol dina waktos ayeuna Florida ku sabab kitu, sedengkeun anu sanés nunjukkeun yén éta dimimitian ku padumuk Inggris dina abad tujuh belas.

Bisi wae, sakumaha anu anjeun parantos terang, dina Kemis kaopat dina bulan Nopémber kulawarga-nagara di nagara-nagara éta ngariung dina méja pikeun mikaresep boneka turki anggang nalika tuangeun dibarengan ku waluh pai. Di Amérika Serikat éta liburan sareng ranté toko Macy urang ngatur a Parade ageung di jalan-jalan Manhattan. Ogé, énjingna, urang Amérika ngamimitian usum balanja Natal. Dupi anjeunna Hideung Jumaah.

Erntedank, festival panén Jérman

Numutkeun ka folklorist Alois Doring, Thanksgiving Jerman atanapi Erntedank Éta ngagaduhan asal anu pang caketna dina tradisi Kristen ngahargaan pepelakan. Nanging, anu jauh bakal mawa kami ka Roma sareng Yunani anu sami, anu kami béjakeun ka anjeun.

Perayaan Erntedank

Festival Erntedank

di Jerman gereja-gereja dipapaésan sayuran, buah, séréal sareng produk sanés anu diala tina lahan, ogé tuangeun anu disiapkeun sareng aranjeunna, contona, roti atanapi madu. Sareng pasar ogé diayakeun pikeun kapentingan jalma miskin.

Éta lumangsung dina Minggu panungtung Séptémber atanapi mimiti Oktober sareng urang Jérman ogé kumpul salaku kulawarga pikeun ngagungkeun éta. Menu anu aranjeunna resep tiasa kalebet kalkun atanapi daging anu sanés. Tapi hal anu biasa nyaéta nyandak, persisna, éta rebus tina Erntedank, rebus anu raoseun anu ngagaduhan kacang héjo, kentang, kale, leek, wortel, bawang sareng daging babi. Sareng, pikeun ngiringan, roti gandum sareng krim waluh sareng kastanye.

El sukkot permata

Urang Israél ogé ngayakeun festival panén na. Dupi anjeunna Sukkot sareng éta ogé dilakukeun pikeun nginget vicissitude jalma-jalma Israél dina perjalanan Alkitabna ngalangkungan gurun pasir saatos kabur ka Mesir. Tempatna antara 15 sareng 22 Séptémber sareng katelah ogé Feast of Kemah atanapi Cabins sabab asalna, éta diélingan ku nyéépkeun sababaraha dinten dina sukka atanapi tempat cicing samentawis.

Dina hal ieu, langkung ti ngan ukur tuang, produk diberkahan. Nyaéta teleponna berkah tina opat spésiés, anu kalebet lontar, myrtle, sitrus sareng willow. Sadaya ieu pikeun miéling salah sahiji festival utama agama Yahudi.

Festival Pertengahan Musim Gugur Cina

Mangrupikeun salah sahiji festival panén anu paling penting di dunya sabab salian ti Cina, éta ogé dirayakeun ku Jepang, naon anu disebatna Tsukimi; éta urang korea, saha anu nyauranana chuseok, Jeung Vietnam. Tapi éta langkung penting dina mimiti nagara-nagara ieu, dugi ka titik éta tiasa dianggap hajatan anu paling relevan saatos Taun Anyar.

The Makara Sankranti

Makara sankranti

Éta lumangsung dina tanggal lima belas bulan kadalapan kalénder Han, anu di urang nyaéta bulan Séptémber. Ogé kawanoh salaku bulan festival sabab kaisar kuno nyembah béntang pikeun hatur panén. Nyatana, bahkan ayeuna kulawarga kumpul pikeun ngémutan bulan malah nyiapkeun anu disebat kueh bulan. Salaku tambahan, parade sareng kagiatan sanésna lumangsung.

Kasimpulanana, festival panén, a hatur nuhun perayaan anu asalna ti jaman kafir, terus aya dina kakuatan pinuh dinten ieu, naha salaku rasa syukur kana barang-barang anu diala tina bumi, atanapi salaku warisan perayaan ti karuhun urang.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)