Naon anu kedah dilakukeun di Berlin

naon anu tiasa ditingali di berlin

Percanten atanapi henteu, ibukota Jérman ngagaduhan hal-hal anu teu tiasa ditawarkeun. Janten nalika urang naroskeun ka diri urang sorangan, naon anu kudu dilakukeun di berlin, runtuyan mamang timbul. Tapi urang geuwat sadar yén juru na seueur anu tiasa dicarioskeun, jaman ayeuna ngahiji sareng jaman baheula sareng urang bakal ngaraosan lingkungan anu unik.

Tangtosna, nalika urang angkat ka Berlin, urang kedah mikir yén moal aya waktos kanggo bosen. Kusabab éta henteu ngan ukur ngeunaan nganjang ka tempat-tempat lambang, tapi pikeun mendakan seueur anu sanés anu ogé ngagaduhan minat anu hébat, pikeun ngaraosan gastronomi, kuadrat atanapi pasarna. Dimana urang ngamimitian?

Jalan-jalan di alun-alun anu paling indah di Berlin

Kusabab jalan teras-terasan saé pikeun urang bersantai sareng jalan-jalan sakedik. Janten, cara anu langkung saé tibatan angkat ka tempat anu dianggap alun-alun anu paling indah di Berlin: Gendarmenmarkt. Éta leres di tengah Berlin sareng di sana urang bakal patepung sareng Konzerthaus, anu mangrupikeun tempat konsér. Ogé di dinya, urang bakal ningali Katedral Perancis sareng Katedral Jérman. Kaéndahan anu anjeun henteu tiasa nyingkahan anjeun salaku kenang-kenangan, bahkan dina bentuk gambar atanapi kenangan.

Currywurst

Ngarasakeun rasa 'currywurst'

Di unggal tempat dimana urang, urang salawasna hoyong tiasa mikaresep aranjeunna masakan has. Janten nalika urang mikirkeun naon anu kedah dilakukeun di Berlin, urang ogé moal tiasa nolak ieu. Mangrupikeun piring kadaharan gancang anu diwangun ku sosis daging babi, anu mimiti dikukus teras digoréng. Éta dibarengan ku saos tomat sareng kari. Éta ogé biasana disajikan sareng kagorengan Perancis.

Naék kana kubah kaca Norman Foster

Salaku kubah, tempatna di bagian paling luhur gedong Reichstag. Éta dirarancang ku Asuh Norman sareng éta mangrupikeun perlambang panyatuan Jerman. Diwangun ku gelas, éta ngagaduhan pandangan panorama, tapi pikeun dugi ka dinya anjeun kedah aksés kana spiral sareng tanjakan waja anu béda. Tangtosna, anjeun ogé kedah ngadamel reservasi sateuacanna. Salah sahiji hal konci di Berlin.

kubah asuh normam

Ngarasakeun 'Saeutik Istanbul'

Lingkungan anu kawéntar rame nalika ngeunaan pamikiran naon anu kedah dilakukeun di Berlin. Tapi jelas yén ieu parantos janten tempat modis. Sadaya ieu kusabab jumlah penduduk Turki di dinya. Ieu ngajantenkeun ngagaduhan nami 'Little Istanbul' atanapi saparapat Turki. Anggap éta mangrupikeun sisi sanés anu tiasa ditunjuk ku kota. Tempat anu béda, kalayan warna, anu ngangkut kami ka daérah anu sanés. Anjeun bakal mendakannana di Kreuzberg.

Pusat balanja anu paling terkenal

Leres pisan nalika urang ngumbara ka kota sapertos Berlin, hal anu pangpayunna urang pikirkeun nyaéta mikaresep monuménna sareng tempat-tempat simbol anu sanés. Tapi dinten ieu, urang daék maju deui, tumut kana hal-hal sanés anu tiasa urang laksanakeun. Salah sahijina nyaéta mikaresep salah sahiji tempat balanja anu paling kasohor ti tempat sareng panggedéna di Éropa, KaDeWe. Sanaos musnah nalika Perang Dunya II, éta engké diwangun deui sareng janten tengara anu sanés.

kadewe

Pulo musium

Dikurilingan ku Walungan Spree sareng namina nunjukkeun, urang bakal mendakan musium anu béda. Boh museum anu lami sareng anu énggal, Old National Gallery, Bode atanapi Pergamon Museum ogé Galeri James Simon Aranjeunna mangrupikeun bagian tina pulau ieu sareng perjalanan ieu anu ogé henteu aya runtah. Tapi sanés ngan ukur pikeun musium nyalira, tapi di jalan anjeun ogé bakal mendakan katedral Berlin.

A dip di Badeschiff

Jelas yén nalika urang nyarioskeun usum panas, urang ogé kedah nyebatkeun yén kagiatanna ningkat. Pikeun naon anu parantos dipikirkeun sadayana sareng seueur deui, dina nempatkeun a Kolam renang payuneun State Arena. Éta ngagaduhan teras, ogé tempat tidur gantung sareng musik. Janten tiasa janten salah sahiji kagiatan anu paling saé nalika panonpoe surup.

badeschiff

Minggu poé nawar di Mauerpark

Leres anu nyarios sapertos kieu, anjeun pasti bakal terang yén kami nyarios ngeunaan taman. Mauerpark nyaéta taman umum, dimana témbok Berlin baheula ngalangkungan, maka éta katelah taman témbok. Nya, éta mangrupikeun salah sahiji daérah anu paling sering dibarengan ku sadayana sareng teu anéh. Di jerona urang tiasa mendakan sababaraha kagiatan, dimana musik bakal janten salah sahiji protagonis utami. Sanaos kami ogé bakal mendakan acara juggling. Upami anjeun angkat dina dinten Minggu, anjeun tiasa ngaraosan jinis pasar kalayan sagala jinis baju, sanaos baju gaya vintage seueur. Nyaan, anjeun bakal mendakan tawaran anu luar biasa sareng nalika anjeun capé atanapi bosen balanja, aya ogé kios tuangeun. Sakumaha anu parantos kami sebatkeun, nalika urang mikirkeun naon anu kedah dilakukeun di Berlin, kami teras fokus kana poin anu sami, tapi aya deui kahirupan di tukangeun aranjeunna.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*