Burma

Burma aya dina Asia Tenggara, wawatesan, diantara nagara sanés anu ngagaduhan Cina e India, dua raksasa daérah éta. Nanging, Myanmar, sakumaha anu dipikaterang ogé, éta henteu alit, kumargi ngagaduhan ampir tujuh ratus rébu kilométer pasagi.

Di daérah anu lega sapertos kitu, anjeun gaduh seueur hal anu tiasa ditingali. Aya kota ageung salaku ibukota anjeun, Yangon, tapi ogé kota-kota leutik anu sigana lirén dina waktosna. Kitu ogé, éta ngagaduhan candi megah, tapi ogé kalayan bentang anu saé sareng rute gunung. Salaku tambahan, éta mangrupikeun bumi pangaruh Budha anu kuat anu parantos dibuka pikeun pariwisata teu lami pisan. Upami anjeun hoyong terang sakedik perkawis Burma, kami ngadorong anjeun pikeun teraskeun maca.

Naon anu kedah ditingali di Burma

Tina naon anu urang béjakeun ka anjeun, Myanmar mangrupikeun inten dina kaayaan kasar tina sudut pandang pariwisata. Ayeuna parantos kawilang anjeunna ngagabung sareng sirkuit di Asia Tenggara sareng kaajaiban anu monumental sareng indah masih henteu nampi jutaan jalma sataun. Bisi wae, kami bakal nunjukkeun anjeun anu pangsaéna.

Rangoon, urut ibukota nagara

Kota anu pangeusina ieu langkung ti lima juta jalma mangrupikeun ibukota Burma dugi ka 2005 sareng teras janten titik utama asup ka nagara éta. Nanging, éta sanés kota anu indah, sahenteuna upami urang ngabandingkeun sareng batur.

Bisi wae, éta ngagaduhan hal-hal anu anjeun kedah kunjungi. Ieu kasus kompleks agama di Shwedagon, numana pagoda tina nami anu sami menonjol. Mangrupikeun stupa spektakuler (dina Burma disebatna badut) jangkungna saratus méter sareng dimandian ku emas. Sanaos legenda masihan umur 2500 taun, para ahli nyatakeun éta antara abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX di jaman urang. Tina sudut pandang Buddhism, éta anu paling penting di nagara éta, kusabab éta tempat tinggalna nyalira Buddha.

Éta henteu ngan ukur stupa anu tiasa anjeun tingali dina Rangoon. Kami ogé nyarankeun anjeun pikeun nganjang ka Sule pagoda, bentukna segi delapan sareng sami sareng kubah emas, atanapi anu Chaukhtatgyi pagoda, anu ngagaduhan inohong kolosal Buddha, sapertos kajadian di paya Ngahtatgyi.

Shwedagon pagoda

Shwedagon Pagoda

Naipyidó, kota hantu

Sedengkeun éta ibukota administrasi ti Burma ti saprak 2005, kami henteu ngempelkeunana didieu salaku rekomendasi, tapi kusabab éta panasaran. Éta artifisial didamel di daérah padesaan sareng cenah nutupan daérah genep kali ti New York. Nanging, éta parantos populasi leutik pisan. Nyatana, jumlah padumukna henteu dipikaterang, sanaos diperkirakeun sajuta, anu sanésna pikeun tempat anu ageung sapertos kitu. Kami henteu mamatahan anjeun pikeun ngadatanganana, tapi upami anjeun ningali, pastikeun anjeun ningali stupa Budha anu gedé Uppatasanti.

Bagan, kota candi di Burma

Lokasina di dataran utama nagara, di pasisian walungan irawaddy, nembé dinyatakeun Warisan Dunya pikeun candi na anu saé. Disebutkeun aya opat rébu, tapi anu anjeun kedah didatangan ku cara anu penting nyaéta anu Ananda, ti abad ka-XNUMX sareng disebat "Burma Westminster Abbey" pikeun kaagunganana; sulamani, ti XII sareng anu hartosna tarjamahna "Permata dina makuta"; Dhammayangyi, henteu jelas pikeun warna coklat na di daérah anu ampir sadayana emas, sareng Shwezigon, dikurilingan ku opat badut anu masing-masing ngagaduhan gambar Budha.

Mandalay, heran Burma anu sanés

Kunjungan penting sanésna dina perjalanan anjeun ka Burma nyaéta kota Mandalay, anu namina evocative mangrupikeun tinjauan tina sagala hal anu anjeun tiasa tingali di dinya. Pikeun ngamimitian, musna di jalan sempit kota lami na, pinuh ku ramé sareng bar.

Tapi di luhur sadayana, nganjang ka adi Istana Mandalay, tempat cicing raja terakhir di nagara éta. Tempatna di jero benteng sareng diwangun dina abad ka-XNUMX. Éta diwangun ku sababaraha gedong kalayan hateup anu tumpang tindih sareng, ku cara anékdot, kami bakal nyaritakeun yén jumlahna anu masing-masing pangwangunan nunjukkeun pentingna.

Anjeun ogé kedah tingali di Mandalay anu spektakuler Candi Mahamuni, anu ngagaduhan sosok Budha anu henteu kurang maksakeun. Neruskeun legénda sareng anékdot, kami bakal nyaritakeun yén éta dianggap ngan salinan leres anu aya di anjeunna di dunya.

Akhirna, upami anjeun mendakan sanggup naékkeun 1700 léngkahna, sumping ka Bukit Mandalay, ti mana anjeun bakal kéngingkeun pemandangan kota anu spektakuler.

Bait Mahamuni

Kuil Mahamuni

Hsipaw, kunjungan alternatif

Justru ti Mandalay éta Wisata rel Myanmar anu paling spektakuler, ukur cocog pikeun petualang. Éta ngahontal kota Lashio, tapi menonjol pikeun lansekap anu mengesankan sareng, pangutamana, pikeun Gokteik viaduct, struktur logam rapuh ampir tujuh ratus méter ti permukaan.

Karéta ogé lirén di kota Hsipaw, anu nawiskeun anjeun kunjungan alternatif di Burma di luar sirkuit wisata. Di kota ieu anjeun bakal ningali kumaha kahirupan sadidinten penduduk Asia sapertos sareng anjeun ogé tiasa nganjang ka Little Bagan, Karaton Shan jeung masjid muslim. Tapi di luhur sadayana, angkat ka Bukit tina Lima Buddha, ti mana anjeun bakal ngahargaan matahari terbenam anu spektakuler.

Leuweung Kakku Stupa

Sakumaha anjeun tiasa tingali, sadaya Burma pinuh ku candi sareng stupa. Tapi upami anjeun hoyong ningali bentang anu unik pisan di nagara Asia, buka leuweung stupa tina Kaku. Éta mangrupikeun jalan anu ageung dibingkai ku 2500 badut alit, masing-masing sareng sosok Budha na, anu bakal ngajantenkeun anjeun leres-leres kagum.

Inle Lake, tempat sakti di Burma

Lokasina di gunung shan Ampir salapan ratus méter jangkungna, nganapigasi danau ieu sakti. Pikeun ngamimitian, éta katingalina langkung siga walungan, panjangna saratus kilométer ngan ukur lima lega. Tapi, salaku tambahan, di bank na aya dua ratus kampung anu padumukna, éta Inta (o "Putra danau"), tahan sadayana pesona Burma tradisional.

Gunung Popa sareng biara na

Tempat séjén dibungkus mistik Éta Gunung Popa. Cukup ku anjeun ningali anjeunna, ngalamun di dataran, pikeun anjeun ngartos naon anu urang hartosna. Salaku tambahan, di luhur na nyaéta anu geulis biara taung kalat, anu sigana parantos disimpen sacara ajaib didinya.

Nanjak ka luhur anjeun kedah naék 777 léngkah. Tapi ati-ati kana hal-hal anu anjeun bawa sabab henteu aya tungtungna monyét Aranjeunna ngajaga biara sareng bakal ngarebut aranjeunna kalayan ati-ati sakedik anu anjeun gaduh.

Gunung Popa

Gunung Popa

Basisir Ngapali, Burma anu kirang dikenal

Logisna, di nagara anu ukuranna Burma kedah aya pantai anu sami megah. Dina kasus anjeun, aranjeunna aya di daérah Ngapali. Aranjeunna mimiti dieksploitasi ku pariwisata, tapi aranjeunna tetep nahan hawa parawan anu tangtu. Ngarasakeun aranjeunna bakal ngamungkinkeun anjeun bersantai saatos seueur kunjungan.

Iraha langkung saé pikeun ngumbara ka nagara Asia

Burma ngagaduhan sababaraha jinis iklim. Tapi, sacara umum, éta mendominasi Asia Tenggara. Nyaéta, anjeun tiasa mendakan diri dua musim: anu baseuh sareng anu garing. Anu mimiti, salain hujan, nyaéta usum muson sareng usum panasna panas, janten urang henteu nyarankeun.

Langkung saé anjeun nganjang ka nagara dina usum halodo, khusus antara Désémber sareng Maret. Nanging, anu mimiti sasih ieu dibarengan sareng usum tinggi, anu hargana langkung mahal. Kusabab sadaya alesan ieu, kami nyarankeun anjeun ngarambat ka Burma antara Januari sareng Maret.

Naon anu kedah didahar di Burma

Salah sahiji cara anu pangpentingna pikeun mikawanoh nagara nyaéta ku nyicikeun gastronomi na. Sahenteuna kunjungan henteu lengkep upami anjeun henteu nyobian. Asakan Burma dipangaruhan pisan ku tatangga na Cina, India y Tailandia. Akibatna, éta sangu Mangrupikeun bahan dasar dina piringna sareng bahan baku ogé menonjol sakumaha Lauk Laut Andaman.

Sedengkeun pikeun anu munggaran, aranjeunna nyiapkeun a sangu ketan atanapi ditepikeun salaku jisim kompak anu dina rupa-rupa na nga syaikh éta dicandak kanggo sarapan. Kitu ogé, mi o mi aranjeunna bahan penting.

Perkawis piring khas, teh sup, disebut hingyo, sanaos asam anu disebatna ciyei. Pikeun bagian na, ngapi Éta téh udang fermentasi anu didahar sareng sayuran sareng nasi; éta pepet lephet nyaéta salad daun téh, anu ogé ngagaduhan kol sareng kacang, sareng hto-hpu nwe Éta diwangun ku némpelkeun tipung anak ayam sareng daging babi atanapi hayam sareng dibumbui ku paprika sareng bumbu aromatik.

Tasik Inle

Tasik Inle

Tapi piring nasional Burma nyaéta mohinga, sababaraha mi béas dibarengan ku kaldu lauk sareng bawang. Anjeun ogé tiasa nyandak bahan-bahan sanés sapertos sayuran, endog pindang, lentil goreng sareng bahkan tran cau garing.

Tapi anjeun ogé tiasa nyobian kari burma, anu dibarengan ku ampir sadayana, sanaos sok ngagaduhan nasi, sayuran, bumbu, tahu sareng sambel ngapi ka. Tungtungna, éta nan gyi preman Éta ngagaduhan mi goreng ageung sareng hayam, lauk diiris, endog pindang sareng tauge.

Pikeun ngarengsekeun tuangeun anu khas, anjeun ogé ngagaduhan manisan di Burma. Nyatana, nyandak a téh ku muih Mangrupikeun tradisi anu lengkep di antara pangeusi nagara. Anu pang populerna nyaéta gunung, sajenis roti manis sareng kismis sareng kalapa, sareng bein moun (urang nganggap éta gunung hartosna sapertos kueh), anu kuéh mengembang sareng amis.

Nanging, upami anjeun langkung resep kana buah, anjeun ngagaduhan anu moal katingali di Spanyol. Salaku conto, anjeunna kadu. Tapi urang kedah ngingetkeun yén bau na henteu raoseun. Nyatana, aya anu parantos nyauran anjeunna "Buah pang bau di dunya". Nanging, upami anjeun parantos ngungkulan éta pangaruh, dagingna ngagaduhan rasa anu khas.

Nalika ngeunaan inuman, éta teh dina variasi anu béda nyaéta anu nasional. Tapi basa Burma ogé seueur nyéépkeun cerveza komo demi. Kaseueuran pribumi di daérah éta nyaéta tuba, inuman alkohol anu dicandak tina lontar kalapa.

Kumaha carana nepi ka Burma

Cara anu pangsaéna pikeun asup ka nagara Asia nyaéta ngaliwatan Bandara Internasional Yangon. Éta ogé ngagaduhanna Mandalay y Naypyidaw, tapi hiber ti luar negeri jarang.

The Gokteik Viaduct

Gokteik Viaduct

Sakali di Burma, kanggo ngalih di antara kota, anu pangsaéna nyaéta jalur beus. Anjeun tiasa mendakan éta sagala rupa, tina kendaraan modéren nganggo AC dugi ka van leutik sakitar tilu puluh panumpang. Anjeun ogé ngagaduhan kamungkinan nyéwa mobil kalayan supirtapi éta henteu mirah. Ogé, cara séjén pikeun ngarambat nganggo parahu anu ngalir ngaliwatan walungan nagara.

Tungtungna, pikeun wisata kota-kota ageung, anjeun ogé ngagaduhan beus kota. Tapi langkung has na beca, kasohor pisan di daérah Asia ieu. Langkung asli nyaéta sidecar jeung thin bein, Kalayan tilu roda sareng mirip sareng tuk-tuk de Tailandia. Nanging, alat transportasi kota anu langkung dipikaresep pikeun pribumi nyaéta sapédah. Di sadaya kota ageung anjeun bakal mendakan titik sewa pikeun aranjeunna.

Kasimpulanana, Burma mangrupikeun nagara anu saé henteu acan dieksploitasi teuing ku operator wisata ageung. Nanging, ieu parantos robih sabab nawiskeun anjeun candi anu saé y sifat anu pikaresepeun sareng spektakuler. Naha anjeun wani terang nagara Asia?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*